Etusivun arkisto vm. 2012

Tässä kokoelma PÖLY:n www-sivujen etusivun uutisista. Toisinsanoen lyhyt yhteenveto tapahtumista. Hyviä hetkiä arkiston parissa...

» Arkisto: 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000


Superliiga 2/18

Superliiga sai jatkoa lokakuun ensimmäisenä päivänä odotetun tasokkaana. Lampi dominoi vajaakuntoisenakin Koskelan ja Huotelimen seuratessa tiukasti perässä. Alkusarjan puolivälin jälkeen tapahtui dramaattinen loukkaantuminen, kun kauan odotetun paluun tehnyt Lauri Eronen kivikovaa tattia korjatessaan teloi sormensa. Eronen lähti nivelrikon säestämänä myrtyneenä kotiin, ja on nyt Superliiga-rankingin jaetulla viimeisellä sijalla.

Finaalin ensimmäisessä ottelussa Koskela antoi Lammelle näyttävän selkäsaunan, mutta toiseen voittoon hurmos ei riittänyt. Ahti jatkaa rankingin kärjessä puhtaalla pelillä.

Syksyn 2012 kalenteri, SLH ja leikkurit

Kalenteriin on ilmestynyt päivämääriä. Syksyllä pelataan yhteensä seitsemän Superliigaa/AKTIa, ja PÖLYn jäsenille tarkoitettu Suuri Loppuhuipennus (SLH) pelataan 14.12. SLH pelataan seuraavasti:

1. Osallistumisoikeus PÖLYn jäsenillä, joilla vähintään kolme (3) kisaa pelattuna syksyllä 2012.

2. Suora playoff, pelaajaparit määräytyvät kauden AKTI-rankingin perusteella. Viisi (5) parasta tulosta lasketaan.

Aikaisemmin rankingleikkurit ovat tulleet hieman viime tipassa, siispä tässä PÖLYn hallituksen päättämät leikkurit kaikille turnausmäärille: 

1/1,2/2,2/3, 3/4, 3/5, 4/6, 5/7, 5/8, 6/9, 7/10, 7/11, 8/12, 9/13, 9/14, 10/15, 11/16, 11/17, 12/18, 13/19, 13/20, 14/21, 15/22, 15/23, 16/24.

Turnauksiin ilmoittautuminen loppuu klo 18

Akateemisia perinteitä kunnioittavana yhdistyksenä tiedämme, että mikään ei oikeasti ala tasalta. Siitä huolimatta jatkossa ilmoittautuminen päättyy tasan klo 18. Jos nyt kuitenkin VR pettää, luento venyy yms., etkä aivan ehdi tasaksi, tekstiviesteillä voi jatkossakin ilmoittautua, mielellään realistisesti arvioidun saapumisajan kera. Tasalta tiedetään, montako peliä täytyy vielä koota ja mitkä nimet lyödään ATK:lle. Pelit alkavat sitten akateemisen vartin suomissa rajoissa.

Lisäksi järjestäjät toivottavat tervetulleeksi kaikenlaisen käytännön jeesin, etenkin ennen turnausta. Esimerkiksi kasaamattomia pelejä saa kaikin mokomin kasata, ja kiekkoja löytyy boksista. Aikataulun väljyys ennen kuutta mahdollistaa myös paremman pelien kunnossapidon.

-Hu

12.10.2012 klo 20.41


MM-kausi starttasi pölyläisennätyksellä Oulussa

Tositoimiin päästiin jo viimeisen KESÄn jälkeisenä lauantaina, kun SPJKL:n kauden avaus veti mukavat 33 peluria Ouluun taistelemaan ensimmäisistä MM-rankingpisteistä. Joukkoon mahtui myös neljä vaihtelevia reittejä matkustanutta pölyläistä. Ääripäät pakuilivat aamuyöstä paikalle, kun taas Petteri Sevon turvautui päivä- ja Huotelin yöjunaan taigalaisten seurassa.

Päivä alkoi pölyläisittäin varsin maukkaasti, kun Sevon taituroi veteraanien sarjan voittoon tutun oululaisen vastustajan, Jari Sahlgrenin, kustannuksella. Muuhun ei höyry sitten riittänytkään: avoimen sarjan alkupeleissä sekä Sevon että Ismo Aulaskari putosivat samoissa pisteissä keskinäisten otteluiden vertailussa ykkösdivariin. Samaisessa B-lohkossa tosin Huotelin selvisi viidentenä finaalisarjaan. Positiivisimman yllätyksen tarjosi kuitenkin armollinen johtajamme Niko "Diktaattori" Tuominen, joka ilotteli A-lohkossa niin ikään viidenneksi. 

Lounastauon jälkeen PÖLY oli hyvää vauhtia nappaamassa selvää tuplavoittoa ykkösdivarissa, mutta Oulun rankingin erikoisuutena järjestetyt divariplayoffit turmelivat tämän suunnitelman. Sarjavoittaja Aulaskari hävisi nihkeän sarjan Talpelan Taigan Jani Herleviä vastaan, mutta finaalissa Sevon sentään sai höyryttyä "Herkun" nurin helponoloisesti.

Finaalisarjassa Diktaattori oli mitä ilmeisimmin saavuttanut haluamansa, ja surutteli kierroksen alusta loppuun yhtä peliä lukuunottamatta. Huotelin sen sijaan ylsi nipin napin ensimmäiseen playoff-paikkaansa Suomen rankingturnauksissa (jos SM-kisoja ei lasketa). Vastaan asettui finaalisarjan ykkönen ja kolmien edellisten MM-kisojen playoff-pelaaja, oululainen Arto Käsmä.

Vastoin kaikkia odotuksia, Huotelin puolusti itsensä sarjassa 2-4 -voittoon, ja eteni kautta aikain ensimmäisenä pölyläisenä rankingturnauksen välieriin! Takki saattoi tosin olla tyhjä jatkopeleissä, kun tuttu paikallisliigajyrä Santtu Sainio tuhosi pölyläisnousukkaan suoraan neljässä pelissä. Huotelimen ei kuitenkaan auttanut masentua, sillä Santtu voitti lopulta koko turnauksen, eikä suurta vääryyttä päässyt tapahtumaan.

Pölyläisten sijoitukset Oulun rankingissa:

Avoin:

4. Huotelin

16. Tuominen

17. Sevon

19. Aulaskari

Veteraanit:

1. Sevovovovooon!

Superliiga 1/17

Etelä-Suomen paikallisliigakausi polkaistiin ryminällä käyntiin tunnelmallisessa Mannerheim-salissa. 21 pelaajan osallistuminen ei sinänsä ole Superliigalle uutta, mutta tällä kertaa taso oli poikkeuksellisen kova. Esimerkiksi kaksinkertaisen euroopanmestarin, Ahti Lammen lisäksi etelään (Tampereelle) muuttanut Juho "Tuho" Rautio sekä aina vaarallinen Vesa Virri kunnioittivat liiga-avausta läsnäolollaan. (Tiesitkö muuten, että Virri on mainittu Wayne Gretskyn kanssa samalla sivulla eräässä tiedejulkaisussa?) 

Alkusarjasta erottui lopulta selvä Ahti-johtoinen ja tasainen kahdeksan pelaajan playoff-kärki, josta ilman suurempia yllätyksiä finaaliin etenivät Lampi ja Magnus Ahlberg. Ahdin voittamiseen ollaan jo ehkä jopa liikaakin totuttu, ettei enää muista edes kehua. On siis sanottava, että Ahti se vaan on niin omaa luokkaansa, hienosti pelattu ja voitettu!

-HU

12.10.2012 klo 20.34


KESÄ on ohi

Niin se vain loppui tämäkin KESÄ. Kahdessa viimeisessä turnauksessa pultti Teemu Koskela näytti osaamistaan voittaen molemmat kisat nousten KESÄ-liigan rankingissa tasapisteisiin Vesa Huotelimen kanssa. Teemulla oli kuitenkin enemmän voittoja, joten voitto valui tällä kertaa pulttien laariin. Hienosti pelattu, Temppu! Tämä KESÄ muistetaan varmasti parhaiten Janne Vepsäläisen etenemisestä finaaliin asti neljännessä kisassa. Myös viidennen kisan pelaaminen käytävällä jäi etenkin järjestäjien mieleen.

-HU

12.10.2012 klo 20.27


Superliiga alkaa taas!

Toinen Superliigakausi alkaa yliopistolla maanantaina 17.9.2012!

http://poly.poytajaakiekko.com/kalenteri.html

10.9.2012 klo 20.09


Viimeiset KESÄt

Kesän kaksi viimeistä turnausta pelataan Uudella YO-talolla ke 22.8. sekä ti 28.8. klo 18, tervetuloa!

20.8.2012 klo 19.19


KESÄ-liiga täydessä vauhdissa

Monet eivät enää heinäkuun koittaessa uskoneet KESÄ-liigaa tänä vuonna edes pelattavan, mutta niin sitä ollaan jo kolme kisaa Uudella hikoiltu toim. huom. ei tämä nyt mitenkään erikoista kesäliigalle ole. Ensimmäinen oli tappiottoman Vesa Huotelimen suvereenia hallintaa, kun taas toisessa Talpelan Taiga otti valmentajansa Santtu Sainion johdolla komean kolmoisvoiton. Kolmannessa taso nousi entisestään, kun Pääskyvuoren pöytäjääkiekkoilijoiden edustajisto kävi tarkastamassa stadilaisten uudet kikat. Kolmatta KESÄ-liigan voittoa tavoitteleva Sainio kukisti kesätyöllistetyn Teemu Koskelan finaalissa, ja kuroo nyt tosissaan Huotelimen hankkimaa etumatkaa kiinni KESÄ-rankingissa.

KESÄ-liigan voittaa siis eniten rankingpisteitä kerännyt pelaaja, kun kaikki tämän kauden kesäkisat lasketaan. Turnauksia on jäljellä vielä kolme tai neljä, ja seuraava pelataan jo ensi tiistaina 7.8.

 Tilanne kolmen KESÄn jälkeen:

6.8.2012 klo 10.32


PELIÄ PELIÄ!

Perinteikäs KESÄ-liiga starttaa ensi keskiviikkona 18.7.2012 Klo 18 tutussa paikassa Uudella ylioppilastalolla Mannerheimintie 5 A, viides kerros (jos ei niin neljäs). Uimapatjat vintille ja plätkää pelaamaan!

15.7.2012 klo 10.37


Grande Finale Pulttien juhlaa, SLH seuraavana!

Superliigakauden päätöksessä pultit jatkoivat siitä, mihin joukkuekisassa jäivät, kun Teemu Koskela ja Petrus Miettinen selvittivät tiensä finaaliin pölyisten kustannuksella. Teemu vastasi lopulta odotuksiin voittamalla Petruksen viidennessä ottelussa. Divariplayoffin voitti PÖLYn Jouni Tikkanen.

Pölyläisillä riittää vielä voitettavaa, kun ensi keskiviikkona 16.5. (helatorstain etkona) pelataan AKTI-kevään Suuri Loppuhuipennus! Pelisysteemi on seuraava:

 1. Vähintään neljä kisaa kevään aikana käyneet PÖLYn jäsenet voivat osallistua.
 2. Peliparit määräytyvät AKTI-rankingin mukaan, ja siihen lasketaan 6 parasta tulosta. Turnaus on muodoltaan playoff jossa kaikki peliparit pelataan paras seitsemästä-menetelmällä.

Turnauksessa saa siis pelata rankingjärjestyksessä Hietala, Huotelin, Sevon, Happo, Aulaskari, Tikkanen, Tuominen, Toivonen, Lahtinen, Eronen, Kylliäinen ja Mauranen.

Turnauksen jälkeen hekumoidaan virvokkeiden ja legendaarisen nelinpelin merkeissä leppoisasti välillä saunan lauteilla turisten. Sauna on avoin kaikille pjk-pelaajille. Kuka tahtoisi jäädä kotiin?

-ve

13.5.2012 klo 23.09


Superliiga 16/16 pelattu ja Grande Finale seuraavana!

Historian ensimmäinen Superliiga saatiin päätökseen viime keskiviikkona, kun Santtu Sainio nappasi viidennen Superliiga-voittonsa finaalissa pultti Juha Erälaukkoa vastaan. Samalla valmistui kauden lopullinen ranking.

Nyt keskiviikkona 9.5. pelataan siis Lätkäliigasta tuttu Grande Finale, jossa pelaavat kauden parhaat pelaajat seuraavin detaljein:

 1. 1. Pelaajat, joilla on vähintään 6 kisaa alla, huomioidaan Superliigan rankingissa. Rankingiin lasketaan 11 parasta tulosta kauden 16 kisasta.
 2. 2. Rankingin kuusitoista (16) parasta pelaa 16 pelaajan playoffin. Ensimmäisen kierroksen pudonneille järjestetään vielä oma divariplayoff joten pelejä ja voitettavaa on kivasti tarjolla.
 3. 3. Grande Finale -kelpoisiin pelaajiin otetaan yhteyttä, ja jos/kun peruutuksia ilmenee, rankingissa näkyvältä "harmaalta alueelta" nostetaan halukkaita kuuden kisan pelaajia rankingjärjestyksessä mukaan. Jos pelipaikalla kaikesta huolimatta ilmenee paikalle lupautuneita ja silti nolosti luovuttaneita pelureita, se tietää rankingin kärjelle vapaavuoroja.

Superliigan 2011-2012 ranking:

-Ve

ps. järjestäjäkaarti pahoittelee viivästynyttä tiedotusta

7.5.2012 klo 11.17


Superliiga 15/15: Helppoja pisteitä

Kauden toiseksi viimeisessä Superliigassa oli erinomaiset mahdollisuudet parannella asemiaan niin Superliigan kuin AKTI-rankingissakin, kun Superliigan rankingin ykköskahdeksikosta paikalle ilmestyi vain kaksi.

Ennakkosuosikki Vesa "Houtelin" Huotelin vastasi odotuksiin pienten mutkien kautta, kun Talpelan Taigan nuori ori Jali Salo vei playoffien ensimmäisellä kierroksella kaksi ottelua jatkoajalle. Lisäksi Tähti-PÖLYyn liittynyt Petteri Sevon eteni finaalissa jo 0-2 -johtoasemaan romahtaen kuitenkin Huotelimen oikealle laidalle kolmessa seuraavassa pelissä. Vesalle näin kauden kolmas Superliigan voitto ja hyvät mahdollisuudet vielä paalupaikalle Superliiganlopputurnaukseen.

Mannerheim-salissa koettiin myös iloinen yllätys, kun PÖLYn sponsoroimalta takkahuoneelta Kumpulasta ilmaantui paikalle neljä pelaajaa, joista kaksi kovan luokan ensikertalaista. Yksi pääsi kokeilemaan agentin roolia nollalla pisteellä, mutta toinen saalisti jo selvän pistesaaliin. PÖLY toivottaa räiskyvän pelityylin OH-pelurit tervetulleeksi uudestaan, vaikka jo seuraavaan Superliigaan!

Yksi kisa on siis vielä jäljellä ennen lopputurnauksia, ja tarkemmat tiedot nykyisestä rankingista julkaistaan lähiaikoina. Seuraavaksi tosin pelataan Lohjalla ensi viikonloppuna, jonne lienee vielä kyytejä tarjolla. Tarvittaessa matkahuollon bussi maksaa opiskelijalle alle 8 euroa per suunta.

Jos et päässyt tällä kertaa Superliigaan, voit vielä tunnelmoida LIVE Streamiä katsoen. Linkki moiseen löytyy sivun vasemmasta laidasta.

-Hu

21.4.2012 klo 8.11Niko Tuominen ahdisteli Teemu Koskelan maalia.

Superliiga 14/14

Tämänkertainen Superliiga starttasi sinitarratalkoilla, kun vanhat tarrat revittiin irti, ja uudet laitettiin tilalle. Kiitoksia vaan kaikille osallistujille. Varsinainen turnaus saatiin käyntiin edelliskertoja pienemmällä pelaajamäärällä, mutta se ei menoa haitannut, ja live streamkin (#1, #2) oli estyneille tarjolla.

Yksinkertainen sarja oli Teemu Koskelan dominointia, mutta kahdeksan pelaajan playoffeissa yllättäjänimi Niko Tuominen kampesi sarjan ratkaisevaan viidenteen otteluun, jossa Koskela kuitenkin lopetti Diktaattorin jatkohaaveet. Kun välierissä pelattiin neljään voittoon, Koskela sai vastaansa Vesa Huotelimen, jonka oikeasta laidasta ei tänään ollut juurikaan vastusta. Temppu siis vahvasti finaaliin. Toisessa parissa Ville Hietala otti oppia Espoo Bluesista ja nousi sarjassa Petrus Miettistä vastaan 3-0 -tappioasemasta huikeaan 3-4-voittoon!

Finaalissa Koskela aloitti rennolla ilottelulla vieden kaksi ensimmäistä peliä maalein 13-3. Nousemaan tottunut Hietala sai kuitenkin ahdistettua Koskelan puolustuskannalle, ja vei kolme seuraavaa ottelua vastaavasti maalein 12-2. Luottaen omaan peliinsä sai "Temppu" kuitenkin käännettyä kaksi viimeistä peliä edukseen ja ansaitsi näin uransa kolmannen Superliigavoiton!

Ennen Lohjan viikonloppua pelataan Superliigaa vielä torstaina 19.4. Kikat kuntoon siis siihen mennessä.

-Hu

» Tulokset

5.4.2012 klo 1.36


Helsingin ranking 2012

Kauden toiseksi viimein rankingturnaus löysi pelipaikkansa Pihlajamäen nuorisotalolta, jonka avoimeen sarjaan ilmoittautui ilahduttavat 49 pelaajaa. Joukossa kilpaili tällä kertaa seitsemän pölyläistä, joista terävimmin aloitti Vesa Huotelin lohkovoitolla, kun kolmannen pelin jälkeen ei tullut ainuttakaan pistemenetystä. Vain yhtä tappiota huonommin pelasi Ville Hietala, jonka metkut oikeuttivat kolmanteen sijaan. Finaalisarjaan paukutteli myös yllätysnimi, kun Ismo Lahtinen ylsi kuuden joukkoon viidenneksi! Joitain sijoja alempana Niko Tuominen riisti pisteitä kovan luokan pelaajilta, ja lunasti näin paikan ykkösdivaripeleihin.

B-lohkossa kirkkaimman pölyläissijan valtasi pettynyt Timo Toivonen, jolle olisivat varmasti finaalisarjapelitkin maittaneet. Esimerkiksi voitto Jani Herlevistä... I'm just saying! Samoihin pisteisiin jouni myös Juoni Tikkanen, jolle ykkösdivari on ollut enemmän sääntö kuin poikkeus. C-lohkossa Ismo Aulaskari kitkutteli finaalisarjaan yhden voiton turvin, mutta sehän riittää!

Kakkosdivarissa oli tunnelmaa kuin... hetkinen, yksikään pölyläinen ei pelannut kakkosessa, hienoa!

Ykkösdivarissa oli tunnelmaa, kun PÖLY jyräsi kaksoisvoittoon tappiottoman Tikkasen johdolla! Toiseksi tullut Toivonenkaan ei hävinnyt muille kuin joukkuetoverilleen ja jollain lehmänkaupalla luovuttaen pultti Sami Hellströmille. Tuomisen velodromit riittivät tällä kertaa ykkösdivarin kahdeksanteen sijaan.

Tasaisessa finaalisarjassa Huotelin aloitti alavireisesti, ja koitti paikata tilannetta kuuden voiton putkella, mutta viimeisessä ottelussa konkari Mika Myllykangas narutti viimeisen playoff-paikan itselleen jättäen Huotelimen kymmenennelle sijalle. Kuten alkusarjassa, myös nyt Hietala jäi kahden pisteen ja kahden sijan päähän Huotelimesta, kun taas aiemmin rankingturnauksissa loistaneen Aulaskarin Volvosta loppui löpö jättäen Mursun sijalle 16. Lahtisen meriitiksi mainittakoon finaalisarjaan pääsyn lisäksi se, että nykyään yhä harvempi voi retostella sijoittuneensa 17:nneksi Suomen rankingturnauksen finaalisarjassa, kun SM-kisoja ei lasketa mukaan. Melkoinen tilasto, sanoisin.

Pölyläisten sijoitukset Helsingin rankingissa:

 • 10. Huotelin
 • 12. Hietala
 • 16. Aulaskari
 • 17. Lahtinen
 • 19. Tikkanen
 • 20. Toivonen
 • 26. Tuominen

» Tulokset

27.3.2012 klo 04.15


Superliiga 13/13

Lievää epäjohdonmukaisuutta oli havaittavissa Moskovan jälkeisessä Superliigassa, kun edelliskertaa pienempi pelaajamäärä jaettiinkin kahteen alkulohkoon. 16 pelurin playoffeista putosi kuitenkin, näin mainitakseni, Lauri Eronen, joka saapui murheen murtamana kotiin ja irc-kanavalle illan ollessa vasta nuori. Olihan kymmenen peliä turnauksen kestoksi melko lyhyt, ja Eronen esittikin ajatuksen 0,75-kertaisesta sarjasta muiden nyökytellessä ymmärtävästi. Lohkovoittoihin ylsivät kuitenkin tappioton Ville Hietala sekä hieman tappiollinen Teemu Koskela.

Pudotuspelien ensimmäisellä kerralla nähtiin todellinen yllätys, kun Niko Tuominen kellisti eltaantumisen partaalla tasapainoilevan Timo Toivosen, joka lupasi, ettei näin enää tule käymän. Diktaattorin lento katkesi kuitenkin lyhyeen, kun Koskela pääsi seuraavalla kierroksella määräämään tahdin.

Erinäisten vaiheiden jälkeen neljän kovatasoiseen joukkoon ylsivät parit Hietala–Juha Erälaukko ja Koskela–Santtu Sainio. Eris-kummallinen turnaus sai arvoisensa päätöksen, kun bussiin kiirehtivän Sainion ehdotuksesta finaali pelattiin kerrasta poikki -sarjana. Sainio itse tietenkin vei tuon ottelun ja vahvisti näin asemiaan Superliigan kenties rankingkärkenä.

» Tulokset

27.3.2012 klo 04.15


Moscow Region Cup - Atlant - 2012

Tähän väliin osui Mytischissä Moskovan kupeessa pelattu Big Six -turnaus, jonne pölyläisistä lähti Vesa Huotelin yhdessä kahdeksan muun suomalaisen seikkailijan kanssa. Huikeissa puitteissa pelattu turnaus kesti kaksi päivää, mutta yli 200 osallistujasta vain finaalisarjallinen pelaajia pelasi enää sunnuntaina.

Huotelimen alkusarja sujui kangerrellen, ja välisarjapaikka lohkesi vain yhden voiton turvin. Välisarja puolestaan alkoi vahvasti, kun Vesa lähti tauolle sarjalla 7-2-5. Loppu olikin yhtä murhenäytelmää kun lopuista kahdeksasta ottelusta vasta viimeisessä irtosi pisteitä. 24 pelaajasta puolet jatkoi sunnuntain finaalisarjaan. Huotelimen sijoitus oli lopulta 66.

Sunnuntain tunnelmia ja suomalaisten pelejä voi katsoa tutulta Bambuser-kanavalta: http://bambuser.com/channel/ivebu

» Moskovan loppusijat World Rankingissa

27.3.2012 klo 04.15


Superliiga 12/12

Ennätyksellinen "Hyperliiga" sai SM-kisojen jälkeen ihan kelvollista jatkoa Superliigalla, johon maukkaat 24 peluria saapui tikkuja taittamaan. Alkusarja pelattiin megakokoisena yhdessä karsinassa, jolloin playoffpaikat olivat todella kiven takana. Sarjavoittoon jyräsi lopulta pultti nimeltä Anders Stark 40 pisteellään.

Playoffeissa kolmen kärki lähetettiin samantien lauluun, kun Timo Toivonen, Petrus Miettinen ja Lauri Happo yllättivät ylempänsä. Lopulta finaaliin eteni pari Ville Hietala–Miettinen. Tiukka sarja päättyi ratkaisevan kolmannen ottelun jatkoajalle, jossa Miettisen pitkä odotus viimein palkittiin. Petrus pokkasi uransa ensimmäisen merkittävän paikallisliigavoittonsa, ja jatkoa on varmasti luvassa!

» Tulokset

27.3.2012 klo 04.15


SM-kisat 2012

Tänä vuonna Suomen mestaruuksia oli jaossa tutulla Helsinki openin kisapaikalla olympiastadionin monitoimitilassa. Kuten aiemmin jo uutisoitu, PÖLY tuplasi SM-kultien määränsä, kun Netta Jousi ännännellätoista yrityksellään voitti naisten sarjan, ja Petteri Sevon toisella koittamalla veteraanit. He mahdollisesti raportoivat vielä omista sarjoistaan, joten voidaan oikoa suoraan avoimeen.

Lauantaina pelattiin kevyehkö alkusarja, jossa 58 pelurista sunnuntain finaalisarjaan pääsi 42. Heidän joukkoon mahtui myös kahdeksan pölyläistä, kun taas viime aikoina vähemmän pelaillut Sampsa Räsänen putosi harmillisesti jatkosta.

Sunnuntain finaalisarjan A-lohkon kaksi pölyläistä, Ismo Lahtinen ja Timo Toivonen sijoittuivat tasapisteisiin kauas playoff-viivasta sijoille 16-17, kun pisteet olivat kiven alla, ja Toivosen ensimmäinen voittokin tuli vasta kymmenennessä pelissä. B-lohkossa tunnelma oli kuitenkin iloisempi, kun "kohta ykköspelaajaksi" julistautunut Vesa Huotelin jyräsi kivikovan lohkonsa kolmanneksi. Myös Sevonilla peli kulki erinomaisesti, kun playoff-paikka löytyi viidenneltä sijalta.

Viivan alle pisteen päähän toisistaan sijoittuivat virkeästi pelannut Lauri Eronen, ehkäpä hieman pettynyt Ville Hietala sekä tulospalvelutaakkaa kantanut Ismo Aulaskari. Armoitettu johtaja Niko Tuominen toimi viidellä pisteellään joukon perämiehenä

SM-kisojen playoffeihin selviytyi siis tänä vuonna kaksi pelaajaa, kun Huotelin sai vastaansa Pulttien superlupauksen Teemu Koskelan, ja Sevon Kristian Iso-Tryykärin. Koskela oli viedä sarjan puhtain paperin, kunnes 0-3 -tilanteessa Huotelin kaivoi naftalista pari näyttävää kikkaa, joiden turvin kavensi sarjaa vielä kadesti. Lopulta tulevalle ykköspultille oli vapauttava työ lyödä viimeinen naula Huotelimen arkkuun ja lukemiksi 2-4. Sevonille puolestaan voittaminen osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi tiukoista matseista huolimatta, ja sarja näin Iso-Tryykärille lukemin 4-0.

Pölyläisten sijoitukset SM-kisoissa (avoin sarja):

 • 9. Huotelin
 • 11. Sevon
 • 20. Eronen
 • 22. Hietala
 • 25. Aulaskari
 • 31. Lahtinen
 • 34. Toivonen
 • 39. Tuominen
 • 50. Räsänen

» Tulokset liiton sivuilla

27.3.2012 klo 04.15


Livestream nyt ja jatkossa

Tämä ei riitä syyksi kotiin jäämiselle, mutta illan huikeasta Superliigasta luvassa LIVE stream tutussa osoitteessa: http://bambuser.com/channel/ivebu

8.3.2012 klo 14.44Se-vo-vo-vooon! Pöytäjääkiekkoviidakon valtias.

TUPLA-KULTAA!

PÖLY voitti viime viikonlopun SM-kisoissa kaksi kultaa.

 • Petteri Sevon, veteraanit
 • Netta Jousi, naiset

Molemmissa finaaleissa vastassa oli pataan ottawa senaattori.

28.12.2012 klo 0.47


Superliiga 11/11 (Hyperliiga 1/1)

Maanantaina 20.2.2012 pelattiin Suomen pöytäjääkiekkohistorian runsaslukuisin paikallisliigaturnaus (tilastohirmut osoittakoot vääräksi). Viikonlopun SM-kisojen alla huikeat 32 peluria saapui Uudelle, ja joukossa oli, kenties sattumien summana, niin ulkopaikkakuntalaisia kuin hetkittäisen comebackin tehneitäkin.

Ihmismassan vyöryessä Mannerheim-salin ovesta jouduttiin kaivamaan naftalista myös vanhempia pelejä, ja lopulta pelit saatiin kahdessa lohkossa käyntiin. A-lohkon kärkeen jyräsivät kaksinkertainen Euroopan mestari Ahti Lampi sekä Ruotsissa hurjat pisteet metsästänyt Petrus Miettinen. B-lohkossa puolestaan taisto lohkon kärkipaikasta oli tiukempaa, mutta lopulta ykköspaikan vei Santtu Sainio keskinäisellä ottelulla Antti Suojasta vastaan.

16 pelaajan pudotuspeleissä nähtin pienoinen yllätys, kun Miettisen taival katkesi ilakoivaan Teuvo Moisaan. Neljän joukkoon etenivät lopulta parit Lampi - Suojanen sekä Sainio - Juha Erälaukko. Ensin mainittu sarja oli nopeasti, joskin tiukasti, ohi, mutta jälkimmäisessä haettiin ratkaisua jännittävässä kolmannessa pelissä.

Hyperliiga sai lopulta tutun voittajan, kun Mahti-Ahti vei turnauksen häviämättä pelin peliä. Pronssiottelussa Suojanen kellisti Sainiolle hävinneen Erälaukon tiukasti jatkoajalla. Seuraavan kerran Superliigaa pelataan torstaina 8.3. Ennen sitä ratkaistaan kuitenkin Suomen mestaruus. Stadikalla nähdään!

» Tulokset

-Hu

22.2.2012 klo 19.52


Superliiga 10/10

Jo ennalta superturnaukseksi mainostettu kevään kolmas Superliiga keräsi jälleen ilahduttavasti osallistujia, kun 18 peluria saapui paikalle ottamaan mittaa toisistaan. Joukkoon mahtui myös yksi uusi uskalikko, jonka ensi kisa päättyi tällä kertaa keskeytykseen. Muu pelaajisto toivottaa uudet kasvot lämpimästi tervetulleiksi myös seuraaviin turnauksiin.

Alkusarja oli Pultti Amigosin ylivaltaa, kun kärkikaksikoksi jyräsivät Anders Stark ja Petrus Miettinen. Siihenpä se pulttien puhti loppuikin, kun kahdeksan playoffeissa jatkoon menivät kaikki altavastaajat otteluvoitoin 0-2. Neljän joukkoon mahtui siis vain pölyläisiä, joista Ismo Aulaskari sai vastaansa runkosarjavoittajan kukistaneen Vesa Huotelimen ja Ville Hietala Petteri Sevonin, joka oli tehnyt selvää Ruotsissa jyränneestä Miettisestä.

Huotelin vei mittelön nimiinsä spjassien säestyksellä jo toisessa pelissä, kun taas Hietala joutui todistelemaan finaalikelpoisuuttaan kolmen pelin edestä. Jäljelle jäi siis kaksi V.H.:ta, joista Huotelin aloitti lähes pysäyttämättömästi 4-1 voitolla. Hietala oppi nopeasti, ja sulki keskeisimmät Huotelimen linjat. Jäljempi ei uskaltautunut ulos mukavuusvyöhykkeeltä, vaan hävisi tehottomana kaksi seuraavaa peliä. Hietalasta tuli näin kuudes Superliigan voittanut pelaaja, onnittelut!

Ennen SM-kisoja pelataan vielä yhdesti. Kaikki siis maanantaina 20.2. paikalle!

» Tulokset

-Hu

7.2.2012 klo 23.41


Vuosi vaihtui, pelit jatkuvat

Uusi vuosi, uudet kikat. PÖLYn keväässä on jo täysi tohina käynnissä, mutta lienee aiheellista ensin käsitellä edellisvuosi loppuun, joulun alle kun mahtui kaksi tuiki tärkeää turnausta.

Turun ranking 2012

Turun rankingiin joulukuun alkupuolella osallistui seitsemän pölyistä peluria. Aamuvirkut veteraanit pelasivat jo aamulla muiden vielä harjatessa hampaita. PÖLYn Petteri Sevon sai pudotuspeleissä vastaansa tutun vastuksen, Jari Sahlgrenin, johon tie veteraaneissa myös päättyi otteluvoitoin 4-1. Sevon oli lopulta kolmas.

Avoimen sarjan pelaajat jaettiin tutusti kahteen alkulohkoon. Ville Hietala oli A-lohkon paras pölyläinen kolmannella sijallaan, mutta finaalisarjaan selviytyi myös Sevon. Lohkosta saatiin seuran edustus lopulta kaikkiin jatkosarjoihin, kun Jouni Tikkanen juoni itsensä tutusti ykkösdivariin, ja Niko Tuominen, niin ikään tutusti, kakkoseen.

Finaalisarjaan selviytyi myös B-lohkosta kaksi pölyläistä, kun Vesa Huotelin rynni pisteen päähän lohkovoitosta Ismo Aulaskarin herkistellessä neljänneksi. Ismo Lahtinen puolestaan lähti Tikkasen seuraksi ykkösdivariin.

Kakkoseen romahtaneiden kerhossa Diktaattori ei päässyt täyteen vauhtiin, vaan keskinkertaisteli ohi viuhuvilla velodromeillaan sijakseen vitosen. Ykkösdivarin pelaajalistasta puolestaan nähtiin, kuinka ahdasta finaalisarjaan pääsy oli ollut. Siinä seurassa Lahtisen jäi seitsemänneksi ja Tikkanen peränpitäjäksi. Voitto Talpelan Taigan Jani Herlevistä oikeuttaa kuitenkin täyteen synninpäästöön.

Finaalisarjassa pölyläiset jäivät tällä kertaa ilman playoff-paikkaa, kun Aulaskari, Huotelin, Hietala ja Sevon veivät tässä järjestyksessä sijat 9.-11. ja 13.

Pölyläisten sijoitukset Turun rankingissa:

Avoin:

 • 9. Aulaskari
 • 10. Huotelin
 • 11. Hietala
 • 13. Sevon
 • 23. Lahtinen
 • 26. Tikkanen
 • 31. Tuominen

Veteraanit:

 • 3. Sevon

Suuri loppuhuipennus, syksy 2011

Syyskauden Suureen loppuhuipennuksen alla oli värinää ilmassa. Mursu murahti, ja huhut kaikkien aikojen tulosseurannasta velloivat turnausta edeltävänä iltana. Suuri Loppuhuipennus oli lopulta nimensä veroinen: turnauksen live streamia seurasi monipäinen joukko, ja pelipaikalla tiirailtiin seinälle projisoituja tuloksia.

Pudotuspelien ensimmäinen kierros eteni odotetusti. Ville Hietala vei nimiinsä sarjan Janne Rantasta vastaan vähämaalisin otteluvoitoin 4-1, kun Lauri Erosen turnauksen saldoksi puolestaan jäi nolla voittoa, eikä Ismo Aulaskari antanut yllättää itseään. Viime kevään finaalipettymyksestä oppineena Vesa Huotelin katkaisi Jouni Tikkasen SLH-taipaleen viidennessä pelissä, ja ensimmäinen todellinen trilleri nähtiin sarjassa Ismo Lahtisen ja Niko Tuomisen välillä, joka eteni aina seitsemännen pelin jatkoajalle. Sarja päättyi Lahtisen vasemman pakin p****maaliin ja Tuomisen eeppiseen riehuntaan.

Välierissä Hietala jatkoi varmoja otteitaan ja kaatoi Lahtisen viidennessä pelissä. Aulaskari puolestaan sai peruskikastaan kaiken irti, ja jätti taidokkaalla pelillään Huotelimen yhä odottamaan ensimmäistä SLH-voittoaan. Myös tämä sarja päättyi 4-1.

Finaalissa kohtasi ennakkosuosikki Hietala ja vireinen Aulaskari. Alku vaikutti tasaiselta, mutta neljännessä pelissä Aulaskari menetti lupaavan johtoaseman sinnikkäälle Hietalalle, joka käänsi ottelun edukseen ja karkasi sarjassa kahden ottelun karkumatkalle. Siitä ei Mursun kylki enää kääntynyt, ja Hietala takoi selvät lukemat viidenteen ja samalla viimeiseen otteluun.

Näin sai SLH jälleen uuden voittajan, onnittelut vielä Hietalalle! Turnaus oli varsin deterministinen, kun seitsemästä sarjasta peräti viisi päättyi tulokseen 4-1, ja loppusijoitukset menivät ennakkorankingin mukaan, eli:

Lopppusijoitukset:

 1. Hietala
 2. Aulaskari
 3. Huotelin
 4. Lahtinen
 5. Tuominen
 6. Tikkanen
 7. Eronen
 8. Rantanen

Tämän kaiken tiesi ennalta Ismo Lahtinen, joka voitti Suuren Loppuhuipennuksen veikkauskisan. Mannerheim-salista jatkettiin HYY:n alasaunalle, jossa myös tyhjästä ilmestynyt Vesa Virri tarttui tankoihin. Nelinpeliturnauksen voitti jälleen kerran Housut!


Superliiga 8/8

Vuosi 2012 alkoi Superliigalla, johon saapui vähälukuinen, mutta tasokas joukko pääkaupunkiseudun pelureita karistamaan joulun kilojaan. Teuvo Moisa oli onnistunut disabloimaan miltei koko Talpelan Taigan ajamalla kulkuvälineensä palauttamattomaan tilaan, mutta kyydistä riippumaton Jali Salo saapui paikalle tunnollisesti ensimmäisenä.

Alkusarja pelattiin kaksinkertaisena, jonka jälkeen paukuteltiin anteeksi antavat kahdeksan pudotuspelit. Kukaan altavastaaja ei lopulta onnistunut yllättämään, ja turnauksen voittoon jyräsi vastustamattomasti suomalaisen pöytäjääkiekon kuumin nimi Teemu Koskela.


Naantalin ranking 2012

Heti Superliigan jälkeisenä lauantaina pelattiin Naantalissa. Turun rankingin tavoin myös Naantaliin osallistui seitsemän pölyläistä, joista Petteri Sevonilla riitti jälleen pelattavaa aamun veteraanisarjassa. Turnaus oli Sevonille pitkälti toisinto Turun kisasta: kolmossija sekä alkusarjassa että lopullisissa tuloksissa. Tällä kertaa finaalitoiveet kaatuivat Janne Kokkoon.

A-lohkon finaalisarjapaikat menivät sivu pölyisten suiden, kun Vesa Huotelin, Lauri Happo ja Jouni Tikkanen kaikki pelasivat ykkösdivarin arvoisesti. B-lohkossa onneksi PÖLYn kunniaa ylläpiti Ismo Aulaskari hienolla kakkossijallaan. Ville Hietala ja Sevon jäivät ikäväkseen tasokkaassa kamppailussa ykkösdivariin.

Niko Diktaattori Tuominen vastasi jälleen PÖLYn edustuksessa kakkosdivarissa, jossa edelle kiilasi pari alkusarjassa rimansa alittanutta peluria. Divaria ylempänä PÖLYn helpon neloisvoiton tielle tuli kolmanneksi pelannut Pääskyvuoren isäntä Kimmo Eriksson. Huotelin ratkaisi divarivoiton keskinäisellä voitolla Hietalaa vastaan, kun Happo ja Tikkanen veivät sijat neljä ja viisi. Sevon jätti harrastelun nuoremmille.

Kovatasoisessa finaalisarjassa Mursun Volvo hyytyi, ja alkusarjan toinen sija vaihtui jatkopelien toiseksi viimeiseen.

Pölyläisten sijoitukset Naantalin rankingissa:

Avoin:

 • 15. Aulaskari
 • 17. Huotelin
 • 18. Hietala
 • 20. Happo
 • 21. Tikkanen
 • 26. Sevon
 • 29. Tuominen

Veteraanit:

 • 3. Sevon

Superliiga 9/9

Swedish Mastersia edeltävään Superliigaan oli perusteltua odottaa yleisöryntäystä, mutta ilmeisesti suuri osa jäi kotiin salamyhkäisesti valmistelemaan ennennäkemättömiä kikkojaan muiden suomalaisten varalle. Toisaalta Lohja-Taigan logistinen motti oli yhä voimassa, joten triviaali voitto jäi muutaman ennakkosuosikin ratkaistavaksi.

Paalupaikka meni lopulta Vesa Huotelimelle, joka saikin kahdeksan playoffeissa pelata liki koko rahan edestä. Diktaattori Tuominen kaatui suoraan kolmannessa pelissä, mutta Petrus Miettinen venytti välieräsarjan viidennen pelin jatkoajalle, joka päättyi lopulta Huotelimen tärisevään spjassiin.

Niin ikään finaali Petteri Sevonia vastaan jatkui aina viidenteen peliin, jossa Huosu viimein nappasi toisen Superliiga- sekä viidennen AKTI-voittonsa.


Swedish Masters 2012

Yksi myös suomalaisen pöytäjääkiekkovuoden kohokohdista on aina ollut rakkaassa naapurimaassa järjestetyt RM-kisat.

Perjantai

Tänä vuona PÖLY innostui turnauksesta viiden pelaajan edestä, ja niin astuivat Petteri Sevon, Ismo Aulaskari, Vesa Huotelin, Ville Hietala sekä Jouni Tikkanen laivaan Turun satamasta. Turkuun pääsyhän ei vielä ollut itsestään selvää VR:n tötöillessä. Syväjäästä käyntiin höräytetty karvalakkimallin pikajuna korvasi modernin Intercityn, ja lähtöaika Helsingistä siirtyi kolmella vartilla.

Itämeren ylitys Viking Isabellalla alkoi leppoisasti turisten saunassa sekä porealtaassa tyylikkäisiin vuokraspeedoihin pukeutuneena. Ilta jatkui ravintelissa, ja ympäristövastaavan puuttuessa kolme viidestä intoutui mässäilemään jänteikkäällä entrecôte-pihvillä, kun yksi turvautui mehevään hampurilaislautaseen ja yksi pekoniseen pastaan. Nukkumaan mentiin ajoissa, olihan kyseessä kuitenkin vakavamielinen kisamatka.

Lauantai, alkusarjat

Siivoojat hiillostivat unisia pelureita aamuvarhain jo tuntia ennen Tukholmaan saapumista. Maissa viimeisetkin unihiekat karisivat silmistä, kun pelipaikalle päätettiin kävellä koko kolmen kilometrin matka. Puolivälissä jäätiin McAamiaiselle odottamaan aikaa parempaa, kun pelipaikan ovet olivat vielä säpissä. Pysähdyksen jälkeen valittiin tasaisen rantatien asemesta kuntoa kohottava reitti, jossa korkeusero lähenteli sataa metriä - täysin tietoisesti tietenkin.

Pelipaikka oli viime vuotisesta vaihtunut ja samalla hieman kutistunut. Pelit olivat likellä toisiaan ja tunnelma oli muutenkin tiivis 118 pelaajan etsiessä pelipaikkojaan. Pölyläiset jaettiin tasaisesti eri lohkoihin sillä poikkeuksella, että ykköslohkossa jatkopaikoista taistelivat sekä Huotelin että Tikkanen. Ensin mainittu yltyi hurjaan vireeseen, ja pelasi eittämättä uransa parhaan alkusarjan edeten heittämällä finaalisarjaan viidenneltä sijalta. Maalinteossa Huosu oli lohkonsa kakkonen. Tikkanen puolestaan ei onnistunut huijaamaan ulkomaista pelaajistoa, vaan jätettiin neljästä divarista tylysti kolmosdivariin.

Neloslohkossa myös Hietala oli loistavassa vedossa, ja nappasi finaalisarjapaikan seitsemänneltä sijalta. PÖLYn ykkösrankattu Sevon jätettiin vitoslohkossa täpärästi ykkösdivariin, mutta Tikkasen ohella kenties pettynein akateeminen kiekkoilija oli Aulaskari, jolle kutoslohkosta irtosi vaivainen kakkosdivaripaikka.

Lauantai, jatkopelit

Levollisen ruokatauon jälkeen jatkettiin pelejä. Kolmosdivarissa Tikkanen sai jo kerättyä voittoja, ja sijoittui lopulta kuudenneksi. Ylempänä Aulaskari oli omaa luokkaansa, ja vei kakkosdivarin nimiinsä suvereenisti tappiotta ja kymmenen pisteen erolla seuraavaan. Ykkösdivarissa Sevon ei enää löytänyt motivaatiota tosipelien karattua käsistä, ja kätöseen jäi sija joukon häntäpäästä.

Finaalisarjassa oli vain saavutettavaa, kun vastustajat olivat toinen toistaan tasokkaampia. Laivalla spekuloidun PÖLYn herruuden vei lopulta Huotelin lohkonsa sijalla 16. Hietala hyytyi hivenen, mutta onnistui ohittamaan vielä pari pelaajaa. Oikeus siinä kyllä tapahtui, kun huomioidaan, ketkä taakse jäivät (Bjarne Axelsen, Truls Månsson).

Molemmat V.H.:t saivat huomattavaa nousua maailmanrankingissa, ja pölyläisten keskinäinen järjestyskin meni osin uusiksi. Jos ennakkorankingit pitävät kutinsa, Huotelin tekee PÖLYn ennätyksen yhdessä turnauksessa saavutettujen inflaatiokorjaamattomien WR-pisteiden määrässä, ja on tällä hetkellä PÖLYn arvokkain pelaaja!

Lauantai, iltamat

Pelipaikalta poistuttiin kesken playoffien. Tällä kertaa valittiin kevyt ja palauttava reittivaihtoehto Viking Linen terminaalille rantaa pitkin vuoria vältellen. Kuolleet eläimet menivät Amorellan ravintelissa jälleen kaupaksi, minkä jälkeen osa jatkoi tanssijuottolan sykkeeseen. Toisaalla joku kuukahti hyttiin unten maille kertaamaan päivän kohokohtia vasurijerpestä ja tuskanpunakasta Maxim Borisovista.

Sunnuntai

Laiva jurrutti Turun satamaan ilman siivoojien häirintää. Junan seistessä Turun asemalla käytiin vielä perinteikkäillä asemakahveilla, minkä jälkeen matkan viimeiset pari tuntia raiteilla kuluikin joutuisasti tilastoja spekuloiden. Harmi niille, jotka eivät lähteneet.

Pölyläisten sijoitukset Swedish Mastersissa:

 • 32. Huotelin
 • 43. Hietala
 • 64. Sevon
 • 67. Aulaskari
 • 90. Tikkanen

-Hu

30.1.2012 klo 20.55


» Arkisto: 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000

 
   


© Akateeminen pöytälätkäyhdistys ry, 2000-2018