Etusivun arkisto vm. 2011

Tässä kokoelma PÖLY:n www-sivujen etusivun uutisista. Toisinsanoen lyhyt yhteenveto tapahtumista. Hyviä hetkiä arkiston parissa...

» Arkisto: 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000


SLH ehkä myös livevideona!

Klo 18 jälkeen alkavaa Suurta Loppuhuipennusta pitäisi olla mahdollista seurata videostriiminä osoitteessa http://bambuser.com/channel/ivebu!

16.12.2011 klo 11.14


Mursun joulumurahdus 2011

SLH:n voittajat on ennustettu:

Puolivälierät

1. Ville Hietala – 8. Janne Rantanen : 4-1 Hietala on hetkittäin pulassa Rantasen nopeuden kanssa, mutta saa lopulta puolustettua treenaamattoman lällärin parhaat tehot pois.
2. Ismo Aulaskari – 7. Lauri Eronen : 4-2 Jollei Eronen saa konjakkidraivia päälle ja tuhoa vastustajiaan napsuvilla senttereillä, ottaa Aulaskari tiksautukset pois ja vie sarjan tarkalla pelillä.
3. Vesa Huotelin – 6. Jouni Tikkanen : 4-2 Huotelin hakee revanssia edelliskertaa paremmalla puolustuksella, Tikkanen ei ehdi lämmetä tarpeeksi tässä vaiheessa iltaa.
4. Ismo Lahtinen – 5. Niko Tuominen : 4-2 Lahtinen on elämänsä iskussa ja koneilee vanhan SLH-nemesiksensä Diktaattorin suohon.

Välierät

1. Ville Hietala – 4. Ismo Lahtinen : 4-2 Hietala on vaikeuksissa Lahtisen koneilun kanssa mutta saa passivoitua puolustuksensa tarpeeksi ja rauhassa sijoittelee sentterinsä maaliin. Toisaalta Lahtisella on todellinen paikka edetä tästä finaaliin asti.
2. Ismo Aulaskari – 3. Vesa Huotelin : 3-4 Huotelinin nopeus ja tuuri napsii tärkeät voitot löysää Aulaskaria vastaan ja Aulaskari ei täten pääse tuhoamaan Hietalaa vähämaalisessa finaalissa.

Finaali

1. Ville Hietala – 3. Vesa Huotelin : 4-2 Hietalan taktinen peli ja puolustus ovat parantuneet illan edetessä, Huotelinilla on saumat mutta ehkä ei kuitenkaan tarpeeksi kokemusta Hietalan voittamisesta. Uutistoimitus ei silti pahastu jos tämä on sittenkin Huotelimen vuosi!

Veikkaa itse parempaa lopputulosta: http://halot.org/slh-veikkaus/

Kaikki ovat tervetulleita veikkaamaan, liveyleisöksi, sekä tietysti kauden päättävään SLH:n jälkeiseen saunailtaan, jossa ratkotaan Syyskauden nelinpelimestaruus! Saunaan siirrytään noin klo 21.

-elmursu

16.12.2011 klo 11.11


PÖLYläisiä maailmalla

Akateemisen pöytäjääkiekon syyskausi alkaa olla lopuillaan, ja kaukaloissa on taisteltu niin kotimaassa kuin maan rajojen ulkopuolellakin.

St. Petersburg Openiin lähti marraskuussa sekalainen suomalaissakki, jossa oli pelureita kuudesta eri seurasta. Yksi heistä oli PÖLYn Vesa Huotelin, joka lähti hakemaan aiempaa parempaa menestystä kansainvälisistä kisoista. Jotain sellaista sieltä lopulta tulikin: 46. sija sekä uran parhaat maailmanranking-pisteet.

Kaksipäiväisen turnauksen toisena päivänä pelattiin vielä joukkuekisa, jossa Huotelin pelasi kolme Erikssonia sisältävässä Huoteloitu Pääskyvuori -joukkueessa. 19 joukkueesta HP selviytyi hienosti yhdeksänneksi.

Huotelimen seikkailut saivat jatkoa kolmen viikon kuluttua Riga Openissa, jonne myös Diktaattorimme Niko Tuominen lähti. Molempia kohtasi kuitenkin harmillinen rannalle jäänti. Huotelin putosi keskinäisten otteluiden vertailulla ykkösdivariin, kun taas Tuomisen paikka ykkösdivarissa vaihtui jälkitarkastelussa paikkaan kakkosdivarissa.

Kumpainenkin sijoittui divarinsa yhdeksänneksi. Vesan lopullinen sijoitus oli 57. ja Nikon 81. Turnaukseen osallistui 140 pelaajaa.

Superliigakausi puolivälissä

Superliigan pelit on nyt syyskaudelta kaudelta pelattu. Helsinki Openin jälkeen liigaa ehdittiin pelata neljästi, ja voittoon ylsi niin tuttuja taitureita, kuin pieni yllätyskin.

Kauden neljännessä Superliigassa Teemu Koskela hankki uuden sulan hattuunsa voittamalla finaalissa Anders Starkin, joka puolestaan oli kellistänyt ennakkosuosikin viittaa paikallisliigoissa jo pidempään kantaneen Santtu Sainion. Koskelalla oli voittoja ennestään Lätkäliigasta sekä KESÄliigasta, mutta Superliigan voitto oli miehelle ensimmäinen.

Nälkäiseksi jäänyt Sainio nollasi pettymyksen nopeasti, kun jo viikon päästä pelatussa viidennessä Superliigassa palasi Lohjan oma Titov voittokantaan. Playoffeissa edettiin yllätyksestä toiseen, kun kärkinelikko lähetettiin kotiin jo ensimmäisellä kierroksella. Finaalissa hopeasijalle jäi Ismo Aulaskari.

Seuraavassa Superliigassa nähtiinkin harvinaislaatuista PÖLYn ylivaltaa, kun pölyläiset rymistelivät alkusarjassa kolmoisvoittoon! Lopulta saatiin yllättävä finaalipari, kun voittamaan tottunut Sainio sai vastaansa finaaliensikertalaisen Huotelimen. Huotelin ratkaisi sarjan edukseen viidennessä ottelussa, ja liittyi näin Superliiga-voittajien vähälukuiseen joukkoon.

Kauden seitsemäs ja samalla syksyn viimeinen Superliiga päättyikin jälleen Santun juhlaan. Sainio sai playoffien ensimmäisellä kierroksella maukkaan revanssin PÖLYn Huotelimesta, joka sai ensimmäisen maalinsa vasta kolmannen pelin loppuhetkillä palaten harmaaseen pöytäjääkiekkoarkeen, jossa turnauksesta poistutaan hävinneenä. Välierissä Sainio jyräsi huippukuntoisen Anton Lammen ja finaalissa tutun haastajan, Teemu Koskelan.

Syksyn Suuri Loppuhuipennus

Näin saatiin Superliigan syyskausi 2011 pakettiin, mutta pölyläisillä on edelleen kanoja kynimättä ja maaliverkkoja heittelemättä. PÖLYn herruus ratkeaa jälleen perinteikkäässä Suuressa Loppuhuipennuksessa perjantaina 16.12. SLH:een voi osallistua PÖLYn jäsenistä kaikki vähintään kolme AKTIa (eli Superliigaa) tällä kaudella pelanneet.

SLH-kelpoisia ovat siis: Ville Hietala, Ismo Aulaskari, Vesa Huotelin, Ismo Lahtinen, Niko Tuominen, Jouni Tikkanen, Petteri Sevon, Lauri Eronen sekä Janne Rantanen. Tarkempaa ennakkospekulointia on luvassa, ja siksi olisi mieluisaa, että kukin ilmoittaisi osallistumisestaan tai poisjäännistään hyvissä ajoin.

Kuten jo mainittu, rankingit ON. AKTI-rankingissa huomioidaan viisi parasta tulosta.

-Huotelo

7.12.2011 klo 7.26


Rankingit on!

PÖLYn tulossivuille on nyt ilmestyneet PÖLYn ja lätkäliigan rankingit! Katso Tulokset-valikosta tai täältä.

6.12.2011 klo 1.11


Helsinki Open 2011: Ex-HIITin päivä

PÖLYn uutistoimituksen perinteikkäänä tapana on ollut seurata pölyläisten taipaleita niin kansallisissa ranking-turnauksissa kuin ulkomailla pelatuissa kisoissa. Vaikka Superliigaa pyritään uutisoimaan puolueettomasti, ei em. perinne tule muuttumaan. Asiasta päätti PÖLYn uutistoimituksen päättävä HUOT-elin, öh.. äsken.

Kauden suurimman suomalaisen pöytäjääkiekkotapahtuman, Helsinki Openin, järjestelyvastuut lankesivat jälleen PÖLYn harteille, siispä turnauksen alla Aulas-Ismon kellarissa sahattiin ja dremelötiin maalikuppeja, teippailtiin tilalle pusseja ja koonattiin tikut valmiiksi. Juotiin kaljaa ja saunottiin. Pelipäivän aattona vielä kasattiin pelipaikka ja pränikät stigat valmiiksi, joten vikaan voisi mennä enää itse kunkin henkilökohtainen suoritus. Ja kuten ovat jumalat säätäneet: jos jokin voi mennä pieleen..

Aamu valkeni odottavissa tunnelmissa. Allekirjoittaneen raitiovaunuun kapusi lohkojakoja läpi yön miettinyt Diktaattori. Muutaman suomalaisen yllätysnimen ilmoittautuminen saisi pakan vielä kunnolla sekaisin.

Niinhän siinä kävikin: nippu korkean kastin pelaajia ilmestyi paikalle, muiden muassa, joskin odotetusti, PÖLYn ykkösarpoja Timo Toivonen. Vastaavasti muutamalle ilmoittautuneelle aikainen lauantaiaamu oli sittenkin liikaa. Esimerkiksi Janoisena Kamelinakin tunnettu Jouni Tikkanen ei selvinnyt kisapaikalle.

Avoin sarja: kohti divaripelejä

Avoin sarja käynnistettiin lopulta neljään alkusarjalohkoon jaettujen 67 pelaajan voimin. Kesäkuussa Turussa järjestetyt MM-kisat uuvuttivat latviaanot täysin pois pelistä, mutta venäläisvaltaisesti ulkomaisia pelaajia oli kuitenkin 28. A-lohkon parhaasta ja samalla ainoasta pölyläisesityksestä vastasi viime aikoina ilmeisen monipuoliseen peliin intoutunut Ismo Lahtinen, joka pelasi tiensä porvarillisen yllätyksettömän sarjan turvin sijalle 12 ja ykkösdivariin.

Myös B-lohkossa vältettiin finaalisarjaan joutuminen, kun kirkkaimman pölyläissijan valtasi robotin lailla korvanappihevin säestyksellä kymmenenneksi pelannut Vesa Huotelin, jolla oli myös kunnia hävitä pystyyn lohkon naispuoliselle venäläisjumbolle. Irvileuat eivät ole asiasta täysin hiljaa olleet. Lohkon toinen housu Angi Mauranen ei enää mahtunut samaan jengiin, vaan jätettiin aikojen saatossa eltaantuneine kikkoineen Niko Tuomisen seuraksi kakkosdivariin. Diktaattorin haaviin jäi vain yksi voitto ja peräti viisi harmillista tasuria. Mahdollisesti velodromi-imuri Vladimir Areshkinin läsnäolo olisi elävöittänyt Johtajamme peliä.

Seuraavan pöytärivin pölyläisistä saatiinkin jo finaalisarjaan menijä, Kun PÖLYn uusin hankinta ja kenties myös nykyinen ykköspelaaja Ville Hietala selvitti tiensä seitsemänneksi murhaavan loppurynnistyksen ansiosta. Samaan ei aivan kyennyt PÖLYn kiistaton ykköseläköityjä Lauri Eronen, jonka Varma Maali ei uponnutkaan toivotulla tavalla. Ykkösdivaripaikka sentään saavutettiin muin prinsiipein.

Lohkosta D niin kuin Dr Sevon muodostuikin varsinainen pölyläislohko. Viidestä akateemisesta pöytäjääkiekkoilijasta parhaiten suoriutui lopulta viidennelle sijalle juoninut Petteri Sevon itse. PÖLYn anti finaalisarjaan ei loppunut vielä tähän: täydellistääkseen Housujen luokkajaon, hajaannuksen ja lokaalin yksinäisyyden pelasi levännyt Lauri Happo hienosti seitsemänneksi.

PÖLYn maratonrankingin kärki ei enää mahtunut tosipeleihin, kun Toivonen sekä ahkerasti tulospalvelussa pelien välillä ravannut Ismo Aulaskari pinnistivät vieretysten sijoille 11 ja 12. Sen sijaan pari maukasta voittoa eivät riittäneet vuoden takaisessa Helsinki Openissa huippukuntoon yltyneelle Petrus Laitinmäelle, vaan tie vei lopulta kakkosdivariin.

Monelle paras kisa

Ruokatauon jälkeen alkoivat jatkopelit. Finaalisarjan A-lohkossa Sevon aloitti viidellä karvaalla tappiolla, mutta sai onnekseen käännettyä kurssin loppua kohden. Sevon kapusi lohkonsa 11. sijalle, mihin on erittäin hyvä syy olla tyytyväinen. B-lohkossa puolestaan Hietala ja uransa parasta turnaustaan pelannut Happo kynäilivät, tai tulivat kynätyiksi, sijojen 13 ja 14 arvoisesti.

Ykkösdivarissa olikin jo aihetta pölyläisjuhlaan, kun vaisusti alkusarjan tahkonnut Aulaskari rohmusi kovatasoisessa sarjassa hurjan pistemäärän divarivoiton arvoisesti! Hieman alempana viime kauden alavireisesti surutellut Eronen pelasi Hapon lailla ran***g-pisteiden valossa hänkin elämänsä turnauksen. Sähäkät kuviot toivat Eroselle viidennen sijan. Samoissa tunnelmissa pelaili myös viime aikoina tuntumaakin hakenut Lahtinen, jonka vauhdikkaalla esityksellä päästiin tällä kertaa kuudenneksi heti Erosen jälkeen.

Toivosen sarja alkoi mollivoittoisesti, kun ensimmäisestä 11 ottelusta herui vain neljä pistettä. Loput 8 ottelua sujui kuitenkin tappiotta, ja 13. sija taisi jättää kisoista ihan hyvän fiiliksenalkusarjan takkuilusta huolimatta. Kolmea sijaa alempana yövuorosta uupuneen Huotelimen lamppu alkoi sammua kesken sarjan, ja kohtuullista alkua seurasi alamäki, josta ei ollut enää paluuta.

Alimpaan divariin joutuneilla pölyläisillä on perinteisesti ollut tavoitteena ottaa murskaavasti milloin kolmois- ja milloin neloisvoittoja siinä harvemmin onnistuen. Ei onnistuttu tälläkään kertaa,kun parhaiten pelannut Diktaattori sijoittui kolmanneksi. Sarjassa oli selvästi muusta joukosta erottunut neljän kärki, jonka takana tasaisen joukon kärkinimeksi Mauranen lopulta taituroi. Laitinmäki jäi lopulta pölyläisten peränpitäjäksi, mutta sai kuitenkin maukkaan revanssin Jali Salosta, tuosta Talpelan Taigan nuoresta oriista!

Aikaisia loppuja

PÖLYllä ei ollut asiaa playoffeihin, mutta pariin pikkusarjaan kylläkin. Naisten sarjassa Netta Jousi, joka ei tänä vuonna osallistunut avoimeen sarjaan lainkaan, voitti kolmesta ottelustaan yhden, puki itsensä juhlakuntoon ja lähti taksilla kohti uusia seikkailuja.

Veteraaneissa Sevon jatkoi varmoja otteitaan ja hokinoi itsensä alkusarjan toiseksi. Ohittamattomaksi esteeksi muodostui kuitenkin Pääskyvuoren isäntä Kimmo Eriksson, joka vei sekä kohtaamisen alkusarjassa että playoff-sarjan suoraan kolmessa ottelussa.

Siihen loppui PÖLYn osuus Helsinki Openin pelaajistossa, mutta pitkä päivä sai vielä jatkoa tapahtumapaikkaa purkiessa ja lopulta HYYn alasaunalla, jossa ei tällä kertaa pelattu nelinpeliturnausta. Iso käsi järjestäjille, ensi vuonna uudestaan!

PÖLYläisten sijoitukset Helsinki Open 2011:ssa:

Avoin:
22. Petteri Sevon
25. Ville Hietala
28. Lauri Happo
33. Ismo Aulaskari
37. Lauri Eronen
38. Ismo Lahtinen
45. Timo Toivonen
48. Vesa Huotelin
55. Niko Tuominen
57. Angi Mauranen
61. Petrus Laitinmäki

Naiset:
4. Netta Jousi

Veteraanit:
3. Petteri Sevon

-Huotelin

9.11.2011 klo 11.36


Superliiga 3/3: Kenraaliharjoitus

Helsinki Openin viimeiseksi lämmittelyksi muodostunut maanantain Superliiga houkutteli paikalle väkeä jälleen ennätyksen arvoisesti: peräti 26 pelaajaa saapui hakemaan viimeistä silausta lauantain koitokseen. Erinäisten vaiheiden jälkeen voittajaksi historian kolmannessa Superliigassa selviytyi pultti Magnus Ahlberg, joka joutui taipumaan koko illan aikana vain kahdesti. Finaalissa kakkoseksi ei jäänyt tällä kertaa Santtu Sainio, vaan yllättäen lohkonsa seitsemänneltä sijalta playoff-taipaleensa aloittanut Petrus Miettinen!

Erityismaininnan ansaitsee kyllä peli Juha Erälaukon ja Jouni Tikkasen välillä. Ei ole tavatonta, että untuvikkoja rökitetään joskus 15-20 maalin mitalla, mutta mitä jos kahden konkarin välinen ottelu päättyykin 11-8?

Nähdään Hopeniksessä. Jos matkaasi tarttui tarkoituksella tai vahingossa Superliigasta itsellesi tuntematon vaate, kyseessä ei ole ns. benetton-tavaraa, vaan Erosen upea Henkkamaukan mustavalkoraidallinen(ko?) huppari. Jos tällainen löytyy viljasäkistä, tuo muassasi stadionille!

22.10.2011 klo 0.00


Superliiga 2/2: Tupa täyteen!

Suomalaista pöytäjääkiekkohistoriaa tekevä Superliiga sai jatkoa maanantaina, kun peräti 25 pelaajaa saapui uuden ylioppilastalon neljänteen kerrokseen ottamaan selvää, kuka kukin on. Kahdessa lohkossa pelattu alkusarja oli lohkovoittajien Juho Raution ja nykyisin pölyläistyneen Ville Hietalan juhlaa, vaikka tasaista olikin molemmissa ryhmissä.

Väki vähenee, pelit paranee

Pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta selvisivät välieräpaikoista taistelemaan parit Juho Rautio - Anton Lampi, Ville Hietala - Anders Stark, Vesa Huotelin - Ismo Aulaskari sekä Santtu Sainio - Petteri Sevon.

Puolivälierät saatiin kuitenkin pakettiin varsin nopeasti, kun Oulun enkelitukka Rautio sekä nimipäivänsä aattona energiajuomahuuruissa hurjaan vireeseen äitynyt Huotelin tyrmäsivät vastustajansa suoraan kolmessa pelissä. Hietalalle ja Sainiolle riitti verkkaisempi tahti ja sarjavoitot napsuivat yhtä ottelua myöhemmin.

Illan erikoisuudeksi muodostui Huotelimen hoppu töihin yövuoroon. Aikaa Aulaskarin selätykseen oli tasan kolme peliä, joten yksikin voitto Ismolle olisi saanut Vesan luovuttamaan. Nyt siis Huotelimen välierässä vastaansa saanut Hietala eteni vapaamatkustajana suoraan finaaliin.

Santun ilta

Kun ainoassa välieräsarjassa Rautio joutui taipumaan Talpelan Taigan käskyttäjälle, oli finaalikaksikko selvillä. Sainion ja Hietalan välisestä taistosta tuli lopulta tiukka, kun ratkaisevassa viidennessä ottelussa historian toisen Superliigan voitto matkasi Lohjalle vain yhden maalin turvin.

Helsingin paikallisliigoissa jo entuudestaan voittamaan tottunut Sainio sai näin jälleen yhden uuden ruksin ruutuun. Superliigan voitto tulee tulee tällä kaudella olemaan erittäin himoittu, minkä jo runsas pelaajamäärä osoittaa.

Ennen Helsinki Openia Superliigaa pelataan varmuudella ainakin kerran. Ajantasaiset päivämäärät löytyvät kalenterista.

-VH

30.9.2011 klo 13.23


Superliigä pläjähti käyntiin

superlogo

AKTI-liigan ja Stadin Lätkäliigan hallinnollinen yhteisyritys Superliigä käynnistyi tasokkaissa merkeissä pohjoisen ihmepoikien ottaessa mittaa etelän tallaajista. Useiden avainhenkilöiden viime hetken estymisistä huolimatta pelaajia ja menoa riitti. Pölyn alajärjestöistä tosin Housut, Hiitit ja Lällärit jatkoivat yhä kesälomiaan, mutta Pultti Amigos oli saanut rivinsä kokoon. Live kertoo että Juho Rautio päihitti Magnus Ahlbergin finaalissa tehokkaalla keskusmiehellään.

Liigan avauskokouksessa PÖLY osti Lätkäliigan irtaimiston parhaat palat, Diktaattorin kalenteriehdotus sai hyväksynnän, pronssiottelut päätettiin jättää kahden alkulohkon kisoihin, hinnat vahvistettiin 0 euroa ensikertalainen / 2 euroa PÖLYn jäsen / 3 euroa muu ja Rantasen paikallesaamiseksi tapahtuman nimi harkitaan muutettavaksi Persuliigaksi. Tilastopäivityksiä seuraa perässä.

-mur

17.9.2011 klo 0.20


Kausi alkaa, 3 pelipäivää selvillä

superlogo

Helsingin paikallisliigakausi alkaa perjantaina 16.9. klo 18 Uuden yo-talon 4. kerroksessa Superliigalla joka yhdistää AKTI-liigan ja Stadin Lätkäliigan!

Kaudella 2011-2012 kaupungissa pelataan vahvistetusti yhtä kaikille avointa Superliigaa noin joka toinen viikko.

PÖLYn Suuri Loppuhuipennus pelataan entiseen malliin joulukuussa syyskauden rankingin parhaiden PÖLYn jäsenten kesken. Lätkäliigan Grande Finale on keväällä.

Alkusyksyn pelipäivät löytyvät PÖLYn kalenterista. Lätkäliiga tiedottaa myös omilla sivuillaan.

13.9.2011 klo 9.20


Oulun ranking 2011

Ennakkoon pieneksi povattu kauden avaus Oulussa sai tänä vuonna vain piskuisen pölyläisjoukkueen matkaan, kun Ismot Aulaskari ja Lahtinen, Niko Tuominen ja Vesa Huotelin istahtivat Ouluun matkalla olevan yöjunan ravintolavaunuun jorisemaan tulevista peleistä. Finaalisarjaan oli päästävä, olihan se helpompaa kuin ehkä koskaan aiemmin. Pieneksi kisa myös jäi, joten 23 pelaajan alkusarja pelattiin yhdessä lohkossa, jonka jälkeen jatkettaisiin tuttuun tyyliin 16 pelaajan finaalisarjalla. Loput joutaisivat divariin.

Täpärästi jatkoon

Istuvaan pelityyliin vaihtaneen Aulaskarin alkusarja alkoi hienosti kuudella tappiottomalla ottelulla, mutta lopuista 16 pelistä voittoja kertyi vain 4. Vähimmäistavoite kuitenkin toteutui, kun matka jatkui sijalta 13 kohti finaalisarjaa.

Lahtisen alku oli kesäisen kankea. Ensimmäinen voitto irtosi vasta kahdeksannella kierroksella, ja finaalisarjapaikka alkoi jo karata ulottumattomiin, mutta onneksi sarjan loppupuolella maalihanat aukesivat nostaen Lahtisen sijalle 15.

Huonosti nukkuneen Huotelimen jatkoonpääsy oli Ismojakin tiukemmalla. Vaikka maaleja syntyi, soi myös omissa siihen malliin, että jatkoon pääsy sijalta 16 oli kevään AKTI-rankingin ykköselle todellinen yllätys.

Jos Huotelimen jatkopaikka oli tiukilla, oli se vielä vaikeampaa Tuomisen saavuttaa. Alkusarjan ensimmäinen ottelu näiden kahden välillä osoittautui lopulta ratkaisevaksi, sillä voitto siitä olisi vienyt Diktaattorin jatkoon ja tiputtanut kisan ainoan Housun. Nyt siis Nikon tie vei kohti divaripelejä.

Jatkopeleissä ei suuria yllätyksiä.

Minikokoisessa divarissa pelattiin vain viisi kierrosta. Joukon ainoanapölyläisedustajana toiminut Diktaattori ajautui kolmeen harmilliseentasuriin, sekä turnauksen ainoana häviämään Talpelan Taigan ainoalle osallistujalle, Jali "Jalza" Salolle. Haaviin jäi tynkädivarin kolmas sija.

Finaalisarjassa jatkettiin siitä, mihin alkusarjassa jäätiin. Turnauksen parhaaksi pölyläiseksi pelityyliään arpomalla selvinnyt Aulaskari sai ensimmäisen voittonsa vasta 11. pelissään, mutta lukuisat tasurit avittivat konkarin kymmenennelle sijalle. Pisteillä mitattuna matkaa pudotuspeleihin jäi kuitenkin reilusti.

Samoihin pisteisiin kaimansa kanssa, vaikkakin paria pykälää alemmaksi, selvisi myös Lahtinen. Kyseessä on Lahtisen pöytäjääkiekkouran korkein sijoitus kansallisissa ranking-turnauksissa, mistä sopii kyllä onnitella!

Huotelimen kohtaloksi jäi pysytellä joukon jumbona. Tehtyjä maaleja oli enemmän vain kuudella pelaajalla, mikä johtunee keskimääräistä nopeammasta pelirytmistä. Oman maalin puhtaana pito tuotti kuitenkin suuria vaikeuksia, ja pisteet jäivät ropisematta.

Turnauksen jälkipyykki jatkui iloisissa tunnelmissa vielä ravintelissa, terassilla sekä väsyneenä paluujunassa. Helsinki Openiin jäi kaikilla petrattavaa, mutta siihen on onneksi vielä aikaa.

Pölyläisten lopulliset sijoitukset avoimessa sarjassa:

10. Ismo Aulaskari
12. Ismo Lahtinen
16. Vesa Huotelin
19. Niko Tuominen

7.9.2011 klo 23.19


KESÄ on päättynyt

PÖLYn kesäkausi oli tänä vuonna täynnä ohjelmaa. Jo välivuosi suuremmista jalkapalloturnauksista piti penkkiurheilutauottoman KESÄ-liigan käynnissä läpi kesän, mutta mahtuipa kauteen myös yhdet pöytäjääkiekon MM-kisat, jotka pelattiin Turussa 10.-12.6. Kuten arvata saattaa, myös piskuinen ryhmä pölyläisiä selvitti tiensä MM-joukkueeseen.

Mitalisadetta arvokisoissa

Viikonloppu polkaistiin perjantaina käyntiin naisten, junnujen sekä veteraanien joukkuekisoilla. Netta Jousen tähdittämän Suomen naisten joukkueen taipaleesta kertonee Netta minirapossaan kaiken oleellisen:

"Ensimmäinen kisapäivä alkaa ns. pikkusarjojen joukkuekisoilla. Merkit ovat hyvät, sillä sisäinen herätyskelloni toimii ja saavun pelipaikalle juuri ennen kapteenien kokoontumista. Alkusarjan voittajalle olisi luvassa suora finaalipaikka, joka kisapaikan kuumuudessa osoittautuu tavoittelemisen arvoiseksi. Sovitaan joukkueen kesken, että voittoa lähdetään hakemaan. Ei yritetä, vaan lähdetään hakemaan. Alkusarjassa Venäjä kaatuu kahdesti lukemin 5-3 ja 4-3  ja Latvia 7-1. Tämä suo Roosalle mahdollisuuden suorittaa MM-kisadebyyttinsä Latviaa vastaan runkosarjan viimeisellä kierroksella suoran finaalipaikan jo varmistuttua. Sekä meille hakeutua viileämmille alueille Venäjän hikoillessa vielä välierän Latvian kanssa.

Finaali. Pidän saman hyväksi havaitun peluutusjärjestyksen. Ensimmäisen kierroksen jälkeen tilanne 1-1. Mulle tappio, Maria Leivolle tasuri ja Minerva Martiskaiselle voitto. Toisella kierroksella voitan Mariya Miloradovan, Minerva kärsii tappion Maria Yalbachevalle ja Maria samoin Victoria Larichevalle. Tilanne 2-3. Kummallista, mutta yhtään ei tee kylmää. Kolmas kierros. Itseluottamus niin korkealla, että pystyn muuttamaan puolustusta hetkeksi, joten Titovin neuvot eivät tuota toivottua tulosta sekä maltan odottaa puolustuksen sahauksen loppumista. Peruskikka toimii enemmän tahdolla kuin taidolla. Johdan Larichevaa selkeästi. Myllykangas sanoo Marialle, että tasuri riittää, pidä se. Ymmärrän siitä, että Minerva johtaa Miloradovaa. Maria 1-2 tappiolla Yalbachevalle. Puolisen minuuttia ennen loppua näiden peli on 3-3 Yalbachevan hakiessa vimmatusti voittoa. Summeri soi. Hiljaisuus kestää ehkä nanosekunnin, mutta tuntuu ikuisuudelta. Takaa kuuluu Otto Pesälän ääni. Ollaan voitettu MM-kultaa."

Maailmanmestaruus. Siitä on paha pistää paremmaksi, mutta samaa tietenkin haettiin myös Suomen veteraanijoukkueessa. Pölyläisten Petteri Sevonin ja Jari Eskelisen vauhdittamana Suomi eteni hienosti neljän joukkueen playoffeihin, jossa Venäjä lopulta oli tyly vieras vieden mestaruushaaveet tyrmäävästi pistein 8-0. Pronssiottelussa "pleijonat" kasasivat itsensä ja voittivat kivikovan Tsekin pistein 4-5 ratkaisevassa kapteenien ottelussa.

Naisten ja veteraanien yksilösarjoissa puolestaan mitalien kilinältä vältyttiin. Naisissa Jousi jäi ulos playoffeista, ja sijoittui lopulta kymmenenneksi, kun taas veteraaneissa toivo eli alkusarjan jälkeen Sevonin yllettyä lohkonsa kakkoseksi ohittaen monta kovaa nimeä. Jatkosarjassa pieni alavire toi pudotuspeleissä vastaan venäläisen sarjavoittaja Alexandr Kosyrevin, joka vei sarjan nimiinsä suoraan neljässä ottelussa. Eskelisen playoff-haaveet puolestaan kariutuivat jo lohkovaiheessa, eikä uutta tarmoa löytynyt enää divaripeleihin. Jarin lopullinen sijoitus oli 21.

Pölyläisten osuus MM-joukkueessa loppui siihen, mutta tekemistä riitti järjestelypuolella kaikkina päivinä niin tulospalvelussa kuin pelien huollossa. PÖLY kiittää kaikkia kanssatekijöitä hyvin järjestetyistä MM-kisoista.

KESÄn päätös

PÖLYn järjestämä perinteinen ja kaikille avoin KESÄ-liiga starttasi jo ennen MM-kisoja, ja sitä lämittiin läpi kesän kiitettävällä osallistujamäärällä. Kahdeksas ja viimeinen KESÄ pelattiin taiteiden yönä, jolloin Santtu Sainion liigavoitto oli jo ratkennut. Kauden alkupuolella mestarin viittaa ehdittiin jo sovitella alati kehittyvän Teemu Koskelan harteille, mutta lopulta voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä Sainion viedessä neljä viimeistä turnausta nimiinsä.

Taiteiden yön KESÄn päätöstä juhlittiin myös saunomalla ja nelinpeliturnauksella. Alkusarjassa Housut (Angi & Vesa) ansaitsivat suoran finaalipaikan, kun taas Ääripäät ja Taiga (Tepa & Jani) joutuivat huhkimaan vielä säälipleijereissä niin, että pölyläisfinaali Housujen ja Ääripäiden välillä varmistettiin. Ennätyksellisen pitkäksi venynyt finaali päättyi lopulta Diktaattorin tuliseen lälläriin takabörsään ja Ääripäiden hurjaan voittomöykkään. Tulokseksi kirjattiin 7-9.

Pölyläisten syyskausi alkaa nyt, ja ensimmäiset koitokset ovat edessä nyt viikonloppuna Oulun rankingissa. Junassa nähdään!

-Huotelin

31.8.2011 klo 19.21


KESÄ huipentuu

Kesän ranking ratkeaa vasta Taiteiden yössä, katso tilastot ja tule saunomaan ja nelinpeleihin!

13.8.2011 klo 13.31


KESÄ on alkanut

Pöytäjääkiekon MM-kisojen kynnyksellä on hiottu kuvioita varmasti ympäri Suomen, mutta Helsingissä siihen tarjoutui vielä loistava mahdollisuus, kun PÖLYn avoin KESÄ-liiga polkaistiin käyntiin kahdella turnauksella.

Helatorstain tasokasta KESÄä pelattiin 16 hengen voimin. Ensimmäistä maailmanmestaruutaan jahtaava Ahti Lampi paukutteli odotetusti runkosarjan voittoon, eikä taipunut playoffeissa kertaakaan. Hopeiseen kalkkiin joutui tyytymään Santtu Sainio. KESÄ-liigan voitto oli Lammen kahdeksas.

Toinen turnaus pidettiinkin jo heti seuraavana tiistaina. Talpelan Taigan päävalmentaja Sainio näytti muille kaapin paikan, ja valtasi suvereenisti runkosarjan ykkössijan. Kun Housut käytännössä pelasivat toisensa pois pelistä, eikä Ismo Aulaskari ehtinyt illan aikana lämmetä, oli tie tasoiteltu kahden herrasmiehen väliselle finaalille.

Vaikka Petrus Miettiseltä ollaan muissa turnauksissa totuttu näkemään varsin tasokasta peliä, lähti Sainio ennakkosuosikkina sarjaan. KESÄ-liiga sai kuitenkin yllättäen uuden voittajan, kun Miettisen happoveto osui ja upposi neljännen pelin jatkoajalla.

Jos jotain yllättäjän viittaa tahtoo jollekulle pukea, kannattaa vilkaista Pasi Honkasen tilastoja näistä turnauksista. Vaikka Rookie-SM -hopeamitalistin kurssi on jatkuvasti ollut koholla, myös uudet ja tehokkaat kuviot kaukalossa viittaisivat reilumpaan tason nousuun.

Seuraavat viikot kuluvatkin MM-kisojen järjestelyistä toipuessa. KESÄ-liigaa pelataan seuraavan kerran joskus juhannuksen jälkeen.

-Huotelin

9.6.2011 klo 12.56Profiilikuva vaihtoon mestaruuden kunniaksi!

Kauden huipennus pelattiin Mannerheim-salissa 10 pelaajan voimin. Täydestä tusinasta jäivät puuttumaan toisaalla riehuva Lauri Eronen sekä Markku Pölyn julistamaa lätwaa pelästynyt Esa Heilimo.

Neljännevälierissä pelattiin sarjat Janne RantanenAngi Mauranen ja Netta JousiLassi Kostamo. Poissaolojen vuoksi lällärifanien odottama ja esteetikkojen kauhistelema Rantanen–Kostamo vältettiin. Kostamon osaksi jäikin survoutua Netan jalkoihin pelein 4-0 ja maalein 13-2. Toisessa parissa Rantanen otti voiton luvuin 4-2.


Angin kohtaloksi jäi jäädä pyhän Lätwa-uskon jyräämäksi.

Ottelun Suomi–Saksa viime hetkien seuraaminen läppäriltä hidasti tässä vaiheessa prosessia, mutta vihdoin päästiin puolivälieriin. Edellisten sarjojen voittajien taival katkesi, kun Vesa Huotelin voitti Jousen 4-1 ja ja Lauri Happo Rantasen yllättävän tiukassa sarjassa 4-3. Kahden suosikin kohtaamisessa Petteri Sevon päihitti Timo Toivosen 4-1.

Niko Tuomisen ja Jouni Tikkasen taisto alkoi lievästi altavastaajana olleen Nikon selvällä voitolla, mutta kriittisen toisen pelin Jouni vei Nikon avustuksella yhdellä maalilla. Tikkasen peli alkoi vähitellen vapautua, ja perinteinen Tuomisen tuhoaminen pakin alta tehdyillä koneilla pääsi vauhtiin tuottaen lopulta 4-2 voiton. Tarkkasilmäisimmät arvioivat sarjan päätyttyä havaitsevansa Tuomisen käytöksessä lievää harmistumista erityisesti toisen pelin menettämisestä.

Välieräpareiksi muodostuivat näin Huotelin-Sevon ja Happo-Tikkanen. Ensimmäisessä Vesa pyrki loikkimaan karkuun voittamalla 2 ensimmäistä peliä, mutta vanhempi kaljupää kelasi sarjan tasatilanteisiin 2-2 ja 3-3. Lopulta Vesa ratkaisi viimeisen pelin jatkoajalla Rantasen alakuloista merilintua imitoivien "se-voon-voon-voon" -huutojen kaikuessa.


Huotelin kaatoi Sevo-vo-vo-voonin.


Tiikerinsilmää nauratti Hapon murskaaminen
helposti maalilla seitsemässä ottelussa.

Hapon ja Tikkasen ottelupari oli perinteisen tiukka. Molemmat pelaajat boksasivat, eikä kumpikaan löytänyt systemaattisesti toimivaa maalintekotapaa. Ratkaisu nähtiin poikkeuksellisesti 3. ja 4. pelin väliajalla Tikkasen kaivaessa repustaan mustat hiukset päähänsä. Pitkäkuontaloinen Tikkanen käänsi 1-2 tappiotilanteen 4-3 voitoksi ratkaisten seitsemännen pelin peruskikalla ottelun loppuhetkillä.


Tikkasella ei ollut hätää...


...vaikka jatkoaikakin nähtiin.

Finaali muodostui yllättävän selvänumeroiseksi Tikkasen jyrätessä Huotelinista voiton lukemin 4-0. Vesa väläytteli välillä salamannopeaa peruskikkaa, mutta pääsääntöisesti Jounin ärhäkkä flipperipuolustus onnistui maalin varjelussa. Jouni puolestaan sai finaalissa koneensa päivän parhaaseen vireeseen. Olisiko Huotelimen takaraivossa jyskyttänyt tieto, että tappiolle joutuessaan Tikkanen turvautuisi jälleen sääntöjen rajamailla liikkuvaan tukkataktiikkaansa?


Tuuletus on eleetön kuin Granlundilla.


Poika palasi PÖLYn ajan ensimmäiselle isännälleen.

Ympyrä sulkeutui, sillä ensimmäisen SLH:n voittanut Tikkanen sai jälleen pokaalin kouraansa. Seuraava iteraatio alkakoon!

Teksti: mestari itse, kuvat: stibe

Kirjoitettu hartaissa tunnelmissa SLH-krapulan jäljiltä ja julkaistu paljon myöhmmin, eli 23.5.2011 klo 23.55Jouni Tikkanen SLH:n voittaja.

Jouni "Tiikerinsilmä" Tikkanen on voittanut PÖLYn kevätkauden. Tikkanen huliasi neljännesvälierät, kukisti puolivälierässä Niko "Munch" Tuomisen ja väänsi seitsemännessä välierässä voiton Lauri "kuin Eronen" Haposta. Finaalissa kaatui suoraan neljässä ottelussa Vesa "oli liian helpot vastustajat alussa" Huotelin.

» Tulokset

ps. Etusivun toimitus pähkäilee, että tarkoittaako SLH-voitto Tikkasen FB-profiilikuvan päivittämistä.

6.5.2011 klo 2.1


Mursun SLH-murahdus kevät 2011

SLH on täällä taas ja mursu murahtaa todennäköisimmät playoffskenaariot ja voittajat! Spekulaatio perustuu tietenkin siihen oletukseen että kukaan ei häpeä luovuttaa paikkaansa kutsuvierasturnauksessa ja seuraavat otteluparit toteutuvat:

1. kierros (Peruskaarti vs. eläkeläiset)

5) Jouni Tikkanen - 12) Lauri Eronen : 3-4
-Tikkasen herkkyys vastaan Erosen intensiteetti!
 Tikkanen on pölyssä aktiivisempi
 kuin koskaan ja Erosen kauden taas on tuhonnut
 henkilökohtaiset maanjäristykset ja
 tsunamit. Erosen puolustus tulee tekemään tiukan
 sarjan mutta hyökkäysvire on kysymysmerkki.
 Jos jommankumman sentterit toimivat voi niillä olla
 suuri vaikutus lopputulokseen.

6) Petteri Sevon - 11) Angi Mauranen : 4-1
-Sevon saa revanssin muinaisesta mestari-Angista.
 Angin ase on vastustajan pelin oppiminen
 mutta saako hän enää tehtyä maaleja? Sevon on
 hyvässä MM-vireessä vaikka sentterit ailahtelevatkin.

7) Janne Rantanen - 10) Lassi Kostamo : 4-2
-Lällärien unelmasarja jossa tilannemaalien sankari
 Rantanen(joskin pappaeriksson pistää kovaa kampoihin)
 pääsee puhkomaan Kostajan patenttiboksia. Spekuloida
 voi että hauskaa tulee olemaan ja lämärit paukkuvat.

8) Netta Jousi - 9) Esa Heilimo : 4-1
-Netta on saanut puolustuksensa kuntoon tälle kaudelle,
 Esa taas on ottanut pataansa joka turnauksessa ja
 keskittynyt soittamaan suutaan. Esallakin mahdollisuudet
 toki on (SENTTERI) mutta Netta voi olla vaikea
 psyykata oelaamaan eri tavalla.

Suoraan 2. kierrokselle ovat selvityneet 1) Vesa Huotelin 2) Lauri Happo 3) Timo Toivonen 4) Niko Tuominen
Niinpä muodostuu 2. kierroksen peliparit
1) Vesa Huotelin - 12) Lauri Eronen : 4-2
-Rankingjohtaja testataan mielialapelaajalla. Jos
 Eronen on päässyt tänne asti lienee peli kunnossa
 ja sarjasta tulee tasainen. Huotelimen mahtivire
 Lätkäliigan finaaleissa lupaa kuitenkin hyvää jos
 tarkka taktinen peli vaan toimii.

2) Lauri Happo - 8) Netta Jousi : 4-3
-Sarja joka on vaikea ennustaa, mutta ennustetaan
 nyt kuitenkin vaikka Hapon menestystä

3) Timo Toivonen - 7) Janne Rantanen : 4-2
-Toivonen ei anna armoa enää vaan koneilee Rantasen kumoon.

4) Niko Tuominen - 6) Petteri Sevon : 1-4
-Nikon painajainen toteutuu.

3. kierros
1) Vesa Huotelin - 6) Petteri Sevon : 4-3
-Vesan puolustus pitää Sevonin kurissa riittävästi
 ja sentterit napsuvat maltsevien säestyksellä.
 Sevon paukuttaa laidoilta vimmatusti vastaan.

2) Lauri Happo - 3) Timo Toivonen : 3-4
-Happo osoittautuu vaikeaksi voittaa yhdellä kikalla,
 mutta sähäkät laiturit vääntävät vain kolme voittoa
 kun happoveto ei osu.

Finaali
1) Vesa Huotelin - 3) Timo Toivonen : 3-4
-Huotelin tarvitsee vielä yhden oppitunnin koneen
 paukuttamisesta ja aloitusvoitoista 
 ennen vääjäämätöntä SLH-voittoaan. Toivonen
 höpisee fokuksesta.
-Mursu

5.5.2011 klo 14.34Voittajan on helppo hymyillä.

Netta kiipesi ja kiipesi ja kiipesi

PÖLYn vinksahtaneissa historiankirjoissa päästiin torstaina uuteen lukuun kun AKTI-liigan kaikkiaan 200. turnaus, lähes osuvasti nimetty AKTI-201, pelattiin juhlallisissa merkeissä. Kauden kävijäennätyskin pamahti rikki käpykakkukahvittelun houkuteltua paikalle peräti 11 pelaajaa - tämä on matalin kävijähuippu sitten syyskauden 2002, minkä vaikutus on näkynyt ajoittaisena kiehuntana Diktaattorin sapessa.


Juhlakisa oli kauden suurin AKTI.


Kakkua ja juomaa.

Turvallisesti ranking-kärjessä millä lie henkseleillä pysyttelevät housut Vesa Houtelin ja Lauri Happo jäivät kaiketi koteihinsa vielä hykertelemään viime kerran kolmoisvoittoa, mutta SLH-sopuil-- spekulointi kävi muuten kuumana kun paikkaansa auringossa tulivat lunastamaan kaikki viisi pelaajaa joilla siihen oli vielä mahdollisuus. Nyt pelioikeus on 12 pelaajalla - tuleeko Suuresta Loppuhuipennuksesta ensimmäistä kertaa kauden suurin turnaus? Luovutushuhuja ja muita murahduksia luvassa kenties lähempänä (SL)H-hetkeä.


Alkusarjassa oli varaa kaivella...

Mitä itse turnauksessa sitten tapahtui? Tiukan runkosarjan vei herrojen Petteri Sevon ja Jouni Tikkanen nenäin edestä pingviinikontakteistaan tunnettu Jussi Heinonen, jonka plätkänäyttäytymiset ovat jo pitkään rajoittuneet juhlakisoihin. Kiipeilyä myöskin aktiivisesti harrastava Netta Jousi käytti sarjataulukkoa seinänä ja kapusi sitä leikitellen ylös alas, Timo Toivonen puolestaan haki henkistä tasapainoa symmetriasta: kahdeksan tasapeliä, yhtä monta voittoa kuin tappiota, edessä ja takana yhtä monta pelaajaa ja maalierokin pyöreä nolla. Nuudelimiehistä Lauri Eronen jäi nuolemaan (kenties kovinkin maukkaita?) näppejään jo alkusarjan jälkeen, Petteri Hintsanen vasta kohdattuaan Netan puolivälierässä.


...mutta sitten runkosarjavoittaja kohtasi parempansa.

Play-offit menivät runkosarjasijoitusten mukaan lukuunottamatta Nettaa, joka keskittyi kiipeämään ylöspäin niin ahkerasti ettei tipahtanut ensinkään, vaan pääsi huipulle asti toiseen AKTI-voittoonsa ja kipusi täten myös kauden rankingissa useamman sijan ylöspäin. Ote ei livennyt millään lukuisista jatkoajoista, jotka suursuosion saaneessa finaalissa Sevonia vastaan kestivät hämmentävän kauan. Katsomossa kummasteltiin jo miten moisella hyökkäyspään saamattomuudella voi kukaan päästä finaaliin asti, ja mahdetaanko SLH:ta joutua siirtämään jos tätä turnausta ei saadakaan päätökseen ensi perjantaihin mennessä. Huomautettakoon tässä välissä myös että Netta voitti AKTIn pelattuaan runkosarjan negatiivisella maalierolla, mihin on viimeksi pystynyt Janne Rantanen kevätkaudella 2009.


Jokeripokeri-box. Netan puolustusta ei Sevon
(tai kukaan muukaan) onnnistunut murtamaan.


Netta on juuri voittanut toisen AKTInsa!

Juhla-AKTI sujui siis iloisissa ja rauhallisissa merkeissä, kun kenelläkään ei mennyt sen kummemmin käpy (käpykakku sen sijaan meni kaikki). Seuraavaksi katseet kääntyvät SLH:hon joka pelataan Mannerheim-salissa ensi perjantaina 6.5. kello 18 alkaen. Raporttia, huhuja ja murahtelua odotellessa PÖLYn uutistoimitus toivottaa itse kullekin riemuisaa vappua!

Teksti: ATM-tiedotus, kuvat: stibe & phintsanen
Lähteet: PÖLYn vinksahtaneet historiankirjat

30.4.2011 klo 14.30Toteutus: stibe, modernin ajan kuva: phintsanen

30.4.2011 klo 14.30


Hyvää pääsiäistä!

Video: stibe & vebu

21.4.2011 klo 23.11Pulinat pois. PÖLY 3D oli PÖLYn ykkösjoukkue.

Naantalin ranking: Ei isoa jytkyä

Kauden viimeinen ranking-turnaus käytiin reilu viikko sitten, ja toimitus valmistautui hiljaisesti unohtamaan koko kisan, kunnes PÖLYn IRC-kanavalla joku tunnollinen peluri löysi maton alle lakaistun pölyn. Kun eihän paria poikkeusta lukuun ottamatta tuo viikonloppu akateemisin silmin niin hyvin mennyt.

Ensimmäinen päivä

Toisaalla juhlittiin, toisaalla...

Lauantai-aamu polkaistiin Naantalissa käyntiin perinteisesti naisten ja veteraanien sarjalla. Naisista mainittakoon, että kolmen pelaajan turnauksessa Netta Jousi pelasi agenttisarjasta huolimatta hienosti pronssille.


Petteri Sevon matkaa MM-kisoihin.

Veteraaneissa kuitenkin tuli pölyläistä menestystä, kun sekä Jari Eskelinen että Petteri Sevon selvittivät itsensä pudotuspeleihin sijoilta kolme ja neljä. Sevon, joka oli jo Turussa varmistanut paikkansa veteraanien maajoukkueessa, joutui taipumaan jo alkusarjassa yllättäneelle Janne Roivakselle ratkaisevassa viidennessä pelissä. Eskelinen sen sijaan yllätti oululaisen kaimansa, Jari Sahlgrenin, ja eteni loppuotteluun voitoin 4-1.

Finaalissa Roivasta vastaan Eskelinen valitsi puolensa varsin hyvin, sillä toisella puolen pöytää ei voittoa irronnut kummallekaan tässä sarjassa. Eskelinen lunasti näin siis veteraanien voiton tiukasti viidennessä pelissä.

Päin kakkosta

Avoimessa sarjassa duuri vaihtui kuitenkin surumieliseen molliin. Huikean osallistujamäärän takia alkusarja pelattiin kolmessa lohkossa, joista 18 pelaajan finaalisarjaan selvisivät totuttuun tapaan Ismo Aulaskari ja Timo Toivonen. Ykkösdivarin pölyläisedustus jäi kuitenkin normaalia pienemmäksi, kun vain Eskelinen, Jouni Tikkanen ja Lauri Eronen onnistuivat säilyttämään tasonsa. Jäljelle jääneiden pölyläisten avoin sarja menikin kirjaimellisesti päin kakkosta.

Lounaan jälkeen pelattiin perinteinen sentteriskaba, jossa jo viime vuoden vastaavassa kilpailussa menestynyt Vesa Huotelin oli lähes voittamaton. Vai miltä kuulostaa finaaliin johtanut reitti Janne KokkoMikko HaverinenJuha ErälaukkoAhti Lampi? Finaalissa Petrus Miettistä vastaan ongelmaksi muodostui hurjan leveä veskaritikku, johon toinen veto kilpistyi. Miettinen ei tasoittavalla vedollaan erehtynyt, vaan rannasi itsensä voittoon. Tässäkin sarjassa siis Huotelimen tie vei kakkoseen.


Ismo Lahtinen voitti II divarin.

Divarijyrät iskussa

Avointa sarjaa jatkettiin sentteriskaban jälkeen, ja Sevonin luovutettua kakkosdivarissa haettiin PÖLYlle helppoa neloisvoittoa. Tavoitteeseen ei aivan päästy, mutta kaksoisvoitto saatiin, kun Ismo Lahtinen nappasi divarivoiton keskinäisellä ottelulla toiseksi sijoittunutta Huotelinta vastaan. Kolmoisvoittokin oli lopulta vain maalin päässä, kun Niko Tuomisen tasapeli Talpelan Taigan Teuvo Moisaa vastaan tiputti sijoitusta parilla pykälällä viidenneksi. Netta Jousi sijoittui kahdeksanneksi, mutta huomionarvoista on, että Netan maaliero kuutta alinta pelaajaa vastaan oli huikea +49 laskurin mennessä ympäri peräti kolme kertaa.


Otto von Pesälä pudotti
pölyläisen MM-koneesta.

Ykkösdivarissa paras akateeminen pöytäjääkiekkoilija oli Eskelinen seitsemännellä sijallaan, kun taas Tikkanen ja Eronen päätyivät vierekkäin sijoille 13 ja 14.

Luu käteen

Ylimmällä portaalla ratkottiin avoimen sarjan maajoukkuepaikkoja. Niitä ei tällä kertaa PÖLYlle kertynyt, kun sekä Aulaskari että Toivonen jäivät ulos pudotuspeleistä sijoille 10 ja 13. Kun oululainen Otto Pesälä vuorostaan pelasi hurmoksessa, matkasi Ouluun myös viimeinen ja taisteltu maajoukkuepaikkakin.

Toinen päivä

Katkera loppu

Sunnuntain ohjelmassa oli Suomen cup sekä joukkue-SM -kilpailut. Toimitus sivuuttaa Suomen cupia koskevan uutisoinnin tiedonvälityksessä tapahtuneen katkoksen takia, eikä siinä kai muutenkaan sen ihmeemmin menestytty. Ihan sama siis.

Joukkuekisojen uutisoinnin voisi myös sivuuttaa, mutta mainittakoon, että PÖLYn lippulaiva, joukkue Tähti-PÖLY ei voittanut eliittilohkossa yhtään kohtaamista. Sen sijaan HIITin jäämistöstä sekä Netasta kasattu PÖLY 3D onnistui nujertamaan oululaisen KALAn sekä murheellisesti romahtaneen Tähti-PÖLYn.

Alemmassa lohkossa PÖLY II jäi harmillisesti pisteellä ulos Villi kortti -kierrokselta, jonne agentti-Tähti-PÖLY puolestaan lähti ottamaan uutta nostetta. Sitä ei kuitenkaan löytynyt, kun altavastaaja Talpelan Taiga vei kohtaamisen pistein 7-9. Puolivälierissä Pultti Amigos puolestaan teki selvää PÖLY 3D:stä, ja siihen päättyikin PÖLYn hikinen taival kaksipäiväisessä turnauksessa.


Petterit Hintsanen (kuvassa) ja Sevon
muodostivat PÖLY 3D:n tehokaksikon.

Avoin:

 • 10. Ismo Aulaskari
 • 13. Timo Toivonen
 • 25. Jari Eskelinen
 • 30. Jouni Tikkanen
 • 31. Lauri Eronen
 • 37. Ismo Lahtinen
 • 38. Vesa Huotelin
 • 41. Niko Tuominen
 • 44. Netta Jousi
 • 52. Petteri "Jumbo" Sevon

Naiset:

 • 3. Netta Jousi

Veteraanit:

 • 1. Jari Eskelinen
 • 4. Petteri Sevon

Joukkue-SM:

 • 6. PÖLY 3D (Sevon, Hintsanen, Eronen, Jousi)
 • 9. Tähti-PÖLY (Toivonen, Aulaskari, Lahtinen, Huotelin)
 • 13. PÖLY II (Tikkanen, Happo, Tuominen, Eskelinen)

Teksti: Huotelin
Kuvat: Stibe

19.4.2011 klo 23.33


AKTI-9/200: Housut jyräsi

AKTI-liigan kevätkausi otti jälleen askeleen kohti loppua, kun kevään toiseksi viimeinen AKTI pelattiin seitsemän pölyläisen voimin perjantaitunnelmissa. Tunteet pintaan nostattanut kolminkertainen alkusarja päättyi Vesa Huotelimen johdolla iloiseen Housujen kolmoisvoittoon!

Vesa Huotelin
Vesa Huotelin tekee
sentterit silmät kiinni.

Suorassa semifinaalissa Huotelimea vastaan asettui runkosarjassa pisteitä sinne tänne lotkinut Lauri Eronen, jonka pelihuuma ei riittänyt tällä kertaa yllättämään rankingykköstä. Huotelin eteni finaaliin otteluvoitoin 2-0, ja Housujen historian ensimmäinen kolmoisvoitto oli todellisuutta.

Kolmikon järjestys oli kuitenkin vielä selvittämättä. Ilman housuja pelannut Angi Mauranen vei ottelusarjan Lauri Happoa vastaan kolmanteen otteluun, mutta siihen paukut sillä erää loppuivatkin.

Finaalissa Huotelimen ja Hapon välinen taistelu kiistattoman Ykköshousun tittelistä oli ratketa Hapolle jo toisessa pelissä, mutta kuin ihmeen kaupalla nousi vastustaja kolmen maalin tappioasemasta rinnalle ja ohi. Ratkaiseva kolmas ottelu oli tiukka, kuten odottaa sopi, mutta lopussa pari vapauttavaa peruskikkaa mailankäännöllä etunurkkaan toi Huotelimelle kauden ja samalla koko uran kolmannen AKTI-voiton!

Teksti: Huotelin
Kuva: Stibe

17.4.2011 klo 12.30


AKTI-8/199: Toivonen voitti saappaat näpeissä

Ensi viikonloppuna pelataan Naantalissa kauden viimeinen rankingturnaus. Kaksipäiväisen tapahtuman toisena päivänä pelataan myös Suomen Cup ja joukkue-SM. Syitä tulla maanantaiseen AKTIin hiomaan kikkoja siis riitti, mutta tilaisuuteen tarttui lopulta seitsemän pelaajaa.

Kolminkertainen sarja oli kuitenkin kaukana tavanomaisesta, kun Takkahuoneen kasvatti Tuomas Talka nepautti Diktaattorin reppuun TT2000:n sille edes tuulettamatta, Vesa Huotelin paukutteli happovetoja ja Lauri Happo senttereitä. Lisäksi myös Sampsa "SPÖL" Räsänen pelasi. Epätavallista ei kuitenkaan ollut Janne Rantasen luovutus kierrosta ennen pudotuspelejä. Sarjan voittoon venyi lopulta sentterinsä hirmuvireeseen saanut Timo Toivonen, joka myös lunasti osallistumisoikeuden kevään Suureen Loppuhuipennukseen.

Neljän playoffeissa Toivonen teki selvää Niko Tuomisesta suoraan kahdessa pelissä. Samaa yritti myös Happo, jonka toisen pelin 5-2 johtoasema Huotelimea vastaan vaihtui maalin tappioksi ja romahdukseen ratkaisevassa kolmannessa pelissä. Finaalissa konkari-Toivonen ei antanut nousukas-Huotelimen yllättää, vaan selvitti turnauksen nimiinsä toisen pelin jatkoajalla käänteisellä spjassilla (oulul.huom. isosaapas).


Tuomas Talka teki komean TT2000:n Diktaattorille.

SLH:een ehtii vielä

Kun pelaamatta on enää kaksi AKTia, seitsemän pelaajaa on lunastanut osallistumisoikeuden kevään Suureen Loppuhuipennukseen. Lisäksi viidellä pelaajalla on vielä mahdollisuus saada vaaditut neljä turnausta täyteen. Tervetuloa siis kauden kahteen viimeiseen AKTIin, jotka pelataan 14.4. ja 28.4.

Teksti: Vesa H
Kuva & video: Stibe

5.4.2011 klo 1.10


AKTI-7/198: Huotelimelle toinen voitto


Vesa Huotelin voitti
myös Turussa!

Kansalliset rankingturnaukset alkavat tätä nykyä käydä pölyläisen kunnon päälle, mikä lienee selitys sille, että Turun jälkeiseen AKTIin saapui vaatimattomat mutta uskolliset kuusi pelaajaa. Kolminkertainen runkosarja käytiin läpi jälleen mitä ihmeellisimmässä Diktaattorin osoittamassa järjestyksessä, jotta turhilta tauoilta vältyttiin. Sarjan ylivoimaiseen voittoon jyräsi Jouni Tikkanen, joka taisi janota ensimmäistä AKTI-voittoaan sitten vuoden 2002.

Neljän playoffeissa Tikkanen teki Janne Rantasesta selvää kahdessa ottelussa, kun taas Vesa Huotelin joutui Niko Tuomista vastaan todistelemaan finaalikelposuuttaan kolmen pelin verran. Loppuotteluun selvisivät siis Tikkanen, ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2005, sekä tällä kaudella ensimmäisen AKTI-voittonsa ottanut Huotelin.

Kaksikon välinen tasainen taival jatkui myös finaalissa, ja ratkaisukin syntyi kolme sekuntia ennen kolmannen pelin päätössummeria. Maali tehtiin Tikkasen verkkoon, joten mini-AKTIn voitto matkasi Huotelimen mukana Krunikkaan! Huotelin nousee myös kauden rankingissa ykköspaikalle ohi kuumeilleen Lauri Hapon.

Teksti: Vesa H
Kuva: Stibe

22.3.2011 klo 23.00Petteri Sevon kaatoi Jari Sahlgrenin veteraanien finaalissa.

Turun rankingin tuomisia

Suomalaisen pöytäjääkiekkokauden toiseksi viimeinen rankingturnaus pelattiin lauantaina Turun työväentalolla. Paikalle ilmaantui myös junantuomia pölyläisiä monen kuitenkin jäädessä kotio. Aamuvirkuimmat eittämättä olivat veteraaneja, joista esimerkiksi Petteri Sevonin kännijuna lähti Korsosta jo ennen viittä.

Veteraanien alkusarjassa Sevon osoitti olevansa maajoukkuepaikan arvoinen voittaen suvereenisti kaikki ottelunsa, kun taas Jari Eskelinen päätyi neljänneksi tasapisteissä sarjakakkosen ja -kolmosen kanssa. Sevonin ylivoima oli jäädä tähdenlennoksi, kun suorassa välierässä vastaan asettunut Eskelinen vei sarjan viidenteen ja ratkaisevaan otteluun. Sevon piti kuitenkin päänsä kylmänä maalein 5-3.

Finaalissa vastaan asettui historiallisesti Janne Kokon voittanut Jari "Salkku" Sahlgren, joka on viime aikoina kiusannut pölyläisiä useissa pudotuspeleissä. PÖLY sai nyt maukkaan revanssin, kun Sevon vei tiukan sarjan nimiinsä viidennessä pelissä tylysti nollaten vastustajansa. Sevonille lohkesi näin vahva kiinnitys veteraanien maajoukkueeseen!

Avoimen alkusarjan A-lohkossa pölyläiset takasivat seuran edustuksen kaikissa jatkosarjoissa, kun Timo Toivonen eteni viidenneltä sijalta finaalisarjaan, Vesa Huotelin sijalta 10 ja Niko Tuominen sijalta 13 ykkösdivariin sekä Eskelinen sijalta 14 täpärästi kakkosdivariin.

B-lohkossa turnauksen parhaasta pölyläissuorituksesta vastasi Ismo Aulaskari, joka uudestaan löytyneiden sentterien siivittämänä voitti oman lohkonsa, mikä on varsin erinomainen suoritus, kun ottaa huomioon taakse jätetyt pelaajat. Peli luisti myös lätkäliigassakin väläyttäneellä Ismo Lahtisella, joka eteni kuudennelta sijalta finaalisarjaan lohkon toisena pölyläisenä. Veteraanimestari Sevonin takki oli jo ehtinyt tyhjentyä, mutta virtaa riitti vielä viimeiseen ykkösdivaripaikkaan.

Kakkosdivarissa Eskelinen jäi voiton päähän divarivoitosta sijoittuen kolmanneksi. Sarjaa ylempänä ykkössija oli kolmen pelaajan hyppysissä vielä viimeisellä kierroksella, jossa Huotelin jatkoi siitä, mihin Lohjalla jäi, ja lunasti divarivoiton selvällä voitolla comebackin tehneestä Juha-Matti Santalasta. Sevon löysi itsensä viidenneltä sijalta, kun taas jumbo-Tuominen vältti agenttisarjan vain voitolla Huotelimesta.


Aulaskari otti kiinnityksen
MM-paikkaan.

Finaalisarjassa pistekin saattoi merkitä useaa sijaa, etenkin kärkikahdeksikossa. Samaan joukkoon eteni myös Aulaskari, jonka tasainen ja loppua kohden varmeneva suoritus riitti kuudenteen sijaan. Toivosella puolestaan alkoi valvottu yö tuntua, eikä onnea riittänyt tiukoissa otteluissakaan. Kuusi maalin tappiota jätti Toivosen tylysti sijalle 14. Samaan virteen yhtyi myös Lahtinen, joka hävisi maalilla peräti seitsemän kertaa. Pisteitä ei kertynyt yhdestäkään ottelusta.

Pudotuspeleissä Aulaskari sai vastaansa Mika Myllykankaan. PÖLYn historian ensimmäinen avoimen sarjan välieräpaikka jäi kuitenkin vielä odottamaan aikoja parempia, kun Mylläri vei sarjan otteluvoitoin 4-1. Aulaskari tarrasi kuitenkin vahvasti kiinni maajoukkuepaikkaan avoimessa sarjassa. Taisteltavaa kuitenkin riittää vielä kolmen viikon päästä Naantalissa!


Petteri Sevon – vihdoinkin keskellä kuvaa.

Avoin sarja

 • 7. Ismo Aulaskari
 • 14. Timo Toivonen
 • 16. Ismo Lahtinen
 • 17. Vesa Huotelin
 • 21. Petteri Sevon
 • 26. Niko Tuominen
 • 29. Jari Eskelinen

Veteraanit

 • 1. Petteri Sevon
 • 4. Jari Eskelinen

Teksti: Vesa H
Kuvat: Stibe

21.3.2011 klo 11.53


AKTI-6/197: Diktaattorin 200:s

Torstaina pidetyssä AKTIssa riitti vaihteeksi kävijöitä. Kymmenen osallistujan joukkoon mahtui vakikävijöiden lisäksi myös kevättulokas Ismo Aulaskari, joka haki vauhtia peliinsä Diktaattorin mokkulasta. Tai siis sen toimintakunnon tarkistamisesta kotikäynnillä juuri ennen illan turnausta.

Moiseen jaloon eleeseen oli hyvä syy, nimittäin torstain AKTI oli vaatimattoman Führerin kahdessadas KISA! Vastaavaan ei ole vielä kukaan toinen yltänyt, eikä vielä pitkään aikaan ylläkään. Toimitus onnittelee Niko Tuomista huikeasta saavutuksesta!

Alkusarja kaikesta huolimatta ei tuonut sankarille ansaittua ilotulitusta, kun taakse jäi vain tyylilleen uskollisesti luovuttanut Janne Rantanen. Sarjan voitto puolestaan oli neljän kauppa, jota käytiin aina viimeiselle kierrokselle asti. Kirkkaimman sijan vei lopulta Vesa Huotelin, joka oli jo aiemmin lupaillut pysyvää tason nousua.

Kuuden playoffeissa käytiin säälikierros, jossa räiskyvämpi sarja käytiin Laurien Hapon ja Erosen välillä. Toisen pelin päätyttyä maaliverkkojen leijailu Mannerheim-salin ilmatilassa ei vielä paljastanut voittajaa, mutta pleksin palasten sinkoillessa kaikki oli selvää: Eronen oli tuhottu! Maltillisemmassa sarjassa puolestaan Aulaskari ei antanut armoa Jouni Tikkaselle, vaan eteni neljän joukkoon suoraan kahdessa pelissä. Sijoitusottelussa Lassi Kostamo teki selvää Esa Heilimöstä.

Välierissä vastakkain asettuivat parit Huotelin – Aulaskari ja Petteri SevonHappo. Ensimmäiset ottelut menivät Housuille, jotka jo sopivat tulevasta housufinaalista. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat, kun Aulaskari kylvi epäuskoa Huotelimeen erityisesti vasemmalla laidalla ja tarkalla puolustuksella. Myös toisella rintamalla tilanne kääntyi, kun Sevon tasoitti sarjan yhteen yhteen.

Happo ehti ennen kolmatta ottelua jo manata housujen tippumista, ja näinhän siinä lopulta kävikin. Aulaskari ja Sevon riisuivat Housut kokonaan aseista ja etenivät finaaliin. Kahden AKTI-voitokkaan pelaajan välinen koitos ratkesi lopulta toisen ottelun jatkoajalla, kun Aulaskari toimitti kiekon vastustajan verkkoon. Veni, vidi, vici!

Teksti: Vesa H

12.3.2011 klo 10.31


AKTI 5-196: Kahden kerroksen väkeä

Helmikuun viimeiseen turnaukseen saapui totuttuun tapaan vaatimattomat kahdeksan pelaajaa taistelemaan voitosta kenties tavallistakin omituisemmassa turnauksessa. Illan erikoisimmasta vastasi kravattiasuinen Vesa Huotelin, joka pelasi ainoastaan ensimmäisen kierroksen, senkin pikavauhdilla, mutta tuplapanoksilla, jonka jälkeen poistui kahta kerrosta alemmas sitsaamaan. Huotelimen lähdettyä Mannerheim-salissa vallitsi hetken ajan kaaosmainen tunnelma, kun tunteet kuumenivat eikä sovitusta otteluohjelmastakaan oikein maltettu pitää kiinni. Rästiottelut saatiin kuitenkin viimein hallitusti pelattua ja turnaus kunnialla loppuun.

Edellisen aktinsa ylivertaiseen näytöstyyliin vienyt Lassi Kostamo ei ollut parhaassa terässä onnistuen kuitenkin viimeisellä kierroksella venymään Diktaattorin ruoskan ulottumattomiin, jonka tarjoamaa yhtä WR-pistettä ähkyinen Lauri Eronen joutui lopulta maistamaan. Myös Timo Toivoselle ravintolaillallinen ennen turnausta näytti olevan liikaa, sillä toisen kierroksen loppu alkoi sujua istuen.

Neljän joukkoon ja välieräpareiksi selviytyi lopulta selvällä erolla muihin Lauri Happo – Huotelin ja Petteri HintsanenJanne Rantanen. Happo päihitti lopulta tiukassa sarjassa yläkertaan hetkellisen comebackin tehneen hyväntuulisen Huotelimen ja Hintsanen toisen pelin jatkoajan jälkeen Rantasen. Finaalissa kevätkauden ensimmäisen turnauksensa pelannut Hintsanen iloitteli voittoon sysäten Hapon taas kakkossijalle - kevätkauden viidessä aktissa on jokaisessa saatu eri voittaja.

Teksti: Lauri H

25.2.2011 klo 21.47


Tulokset ön

Kevätkauden rankingeja johtaa Happo keräämällä kakkossijoja! Katso itse: tulokset

25.2.2011 klo 21.44Huotelin näytti miten mennään finaalisarjaan.
Tuominen esitti jotain muuta... kenties kaivinkonetta?

Lohjan ranking: Housuissa ei tutissut

Kuluva pöytäjääkiekon SM-rankingkausi sai jatkoa viime lauantaina, kun pelaajat ympäri Suomea kokoontuivat kaukaloiden ääreen Lohjalle Talpelan Taigan järjestämään rankingturnaukseen. Joukkoon mahtui myös akateemista näkökulmaa, kun ilahduttavasti 11 pölyläistä ilmaantui paikalle parantelemaan asemiaan kilpailussa MM-paikoista ja muissa tärkeissä vertailuissa.


Sevon putosi harmillisesti välierissä Kimmo Erikssonille.


Jari Eskelinen jätettiin
tylysti neljänneksi.

Kankea intro

Pölyläisten päivä alkoi aurinkoisesti, kun veteraaneissa Petteri Sevon ja Jari Eskelinen miehittivät alkusarjan paalupaikat. Synkkiä pilviä ilmaantui kuitenkin pian kiekkotaivaalle, kun kolmeen voittoon katkeavassa playoffissa viime vuoden rookie-kakkonen Kimmo Eriksson yllätti Sevonin viidennessä pelissä. Yhtä lailla katkesi Eskelisen taival, kun junantuoma Jari Sahlgren vei viidennen ottelun nimiinsä yhden maalin turvin. Sevon oli lopulta kolmas ja Eskelinen neljäs.


Valitettavasti PÖLYn molemmat veteraanit eivät mahtuneet kuvaan.
Oulun Jari Sahlgren oli keskellä liian leveä...

Synkät pilvet eivät ottaneet väistyäkseen vielä naisten sarjassakaan, jossa PÖLYn Netta Jousi jäi jälleen toiseksi suorassa finaalissa Minerva Martiskaista vastaan. Onni onnettomuudessa lienee, että Netan näyttävä palkintokokoelma kasvoi jälleen rahtusen.

AKTI-jumbona finaalisarjaan

Suurimmalla osalla pelit alkoivat vasta avoimessa sarjassa, jossa 43 pelaajaa jaettiin kahteen suureen lohkoon. Pelattavaa siis riitti. A-lohkon kiistattomaksi ykköspölyläiseksi eteni Timo Toivonen, joka lohkokakkosena jätti taakseen muun muassa kaksinkertaisen Euroopanmestarin! Muita pölyläisiä ei A-lohkosta finaalisarjaan edennytkään, kun Lauri Happo jäi harmillisesti yhdeksänneksi yhdellä ainoalla pisteellä.


Jouni Tikkanen harrasti
Sherwood-kiekkoa.

Paria sijaa alemmas sijoittuneen Jouni Tikkasen kohtaloksi koitui Robin Hoodin osa, jossa pahatkaan vastukset eivät tuottaneet ongelmia vastaavasti pisteiden karattua altavastaajille. Ykkösdivaripaikkaan oli kuitenkin hyvä syy olla tyytyväinen, kun Jousi ja vesivahingon kynsiin joutunut ja siten pelitauolle pakotettu Lauri Eronen romahtivat syvälle kakkoseen.

B-lohkossa puolestaan turnausväki hieraisi epäuskoisena silmiään, kun sarjan puolivälissä valkokankaalla sarjaykkösen paikalla olla möllötti pölyläisen Vesa Huotelinin nimi. Finaalisarjahaaveet kokivat välillä lyhyehkön synkän jakson, mutta onneksi pahimpia vastustajia ei enää sarjan loppupäässä näkynyt. Viidenneltä sijalta heittämällä finaalisarjaan, mikä kieli kakkosdivariin usein pudonneelta Huotelimelta erittäin vahvaa ylävirettä.

Finaalisarjan pölyläisanti jäi lopulta kolmeen pelaajaan, kun odotetusti myös Ismo Aulaskari taiteili tiensä kahdeksan joukkoon sijalle kuusi. Myös ykkösdivariin selvisi lohkosta kolme pölyläistä, kun Sevon, Ismo Lahtinen ja Eskelinen miehittivät käsi kädessä sijat 11.-13. Jäljelle jäi enää führer Niko Tuominen, joka liittyi 18. sijallaan Jousen ja Erosen joukkoon alimpaan divariin.

Ruokatauolle käppäiltiin vaihtelevissa tunnelmissa. Huhu kertoi, että McDonald'sin menu tekee hyvää pelille, kun taas toisaalla luotettiin kebabin voimaan. Jotkut olivat vain janoisia. Kaikki luovuttanutta Sevonia lukuunottamatta kuitenkin löysivät takaisin pelipaikalle jatkamaan.


Lauri Happo otti ykkösdivarin kirkkaimman plakaatin.

Divarit triviaalia PÖLYn dynastiaa

Kakkosdivarissa pelattiin perin yksiselitteinen sarja, sillä 66 pelatusta ottelusta vain yksi päättyi lopputulosten valossa altavastaajan voittoon. Tästä syystä myöskään sarjan voittaja ei jättänyt spekuloitavaa, kun pölyn naisedustaja Jousi tykitti itsensä tappiottomaan divarivoittoon ja sai jälleen lisää kiiltoa palkintokokoelmaansa! Divarin muista pölyläisistä Tuominen oli toinen ja Eronen viides jättäen taakseen muun muassa elävän legendan - Seppo Kososen.

Astetta ylemmässä sarjassa pölyläisjuhlat jatkuivat, kun Happo ilakoi itsensä suvereeniin voittoon menettäen vain kolme pistettä 12 ottelussa! Hieman alempana sijat 4 ja 5 miehittivät Eskelinen ja Lahtinen, kun taas Tikkanen vain pisteen erolla onnistui välttämään jumbosijan.


Finaalisarjaan mahtui kolme pölyläistä.

Sama tahti jatkui

Alkusarjassa yllättäneen Huotelimen tavoitteet oli jo saavutettu ja selvästi ylitettykin, joten periaatteessa jokainen finaalisarjassa voitettu sija oli vain koristelua. Ihmeiden aika ei vielä ollut kuitenkaan ohi, kun Huotelin näytti finaalisarjapaikan olevan paljon muutakin kuin vain hyvää onnea ja jyräsi itsensä kivikovassa seurassa yhdeksänneksi! PÖLYn konkareiden turnauskestävyys sen sijaan oli koetuksella, kun Aulaskari ja Toivonen joutuivat tyytymään sijoihin 13. ja 14.

Seuraavaa rankingturnausta, ja miksei myös paikallisliigojakin, ajatellen onkin kiinnostavaa nähdä, jatkuuko viime vuoden rookie-Housun vire, vai käytettiinkö kaikki yllättäjän edut tässä turnauksessa? Huotelin kertomansa mukaan teki turnausta varten peliinsä tietoisia muutoksia, jotka ovat helposti käytettävissä myös seuraavissa turnauksissa, joten ainakin jonkinlaista tason nousua on odotettavissa. Huotelin vastaanotti Lohjalla myös turnauksen yllättäjäpalkinnon.


Netta Jousi sai naisten sarjan toisen palkinnon.

Avoin sarja

 • 9. Huotelin
 • 13. Aulaskari
 • 14. Toivonen
 • 17. Happo
 • 20. Eskelinen
 • 21. Lahtinen
 • 28. Tikkanen
 • 30. Sevon
 • 31. Jousi
 • 32. Tuominen
 • 35. Eronen

Veteraanit

 • 3. Sevon
 • 4. Eskelinen

Naiset

 • 2. Jousi


Toivosen ja Aulaskarin aamuvisiitti Stigan Suomen edustajan
konttorilla ei tuottanut toivottua playoff-tulosta.

Teksti: Vesa H
Kuvat: Stibe

21.2.2011 klo 21.55Kokouspulla oli korvattu maittavalla kasvispiirakalla.

Toivonen mini-AKTIn ykkönen

Kukapa olisi odottanut, että AKTIa edeltävään yhdistyksen kokoukseen ilmestyy enemmän väkeä kuin itse turnaukseen, mutta Ismo Lahtisen liuettua paikalta AKTI jäi neljän kivaksi, mikä onkin pienin AKTI yhdeksään vuoteen.

Alkusarja pelattiin vaatimattomasti kuusinkertaisena suoralla finaalilla. Viivan alla ottelussa Vesa Huotelinta vastaan Niko Tuominen taituroi masojen turvin itselleen pronssia sysäten toissakertaisen voittajan maistamaan yhtä WR-pistettä. Finaalissa puolestaan Lauri Happo jäi kolmatta kertaa peräkkäin kakkoseksi, kun Timo Toivonen otti uransa 32. AKTI-voiton.

Teksti: Vesa H

10.2.2011 klo 0.05" l'État c'est moi! "

Uusi hallitus

PÖLYn hallituksen kokoonpano meni osittain uusiksi, kun yhdistys kokousti ennen AKTI-4/195:ttä.

Uudessa hallituksessa ovat seuraavat pölyläiset:

 • Niko Tuominen (puheenjohtaja)
 • Ismo Aulaskari
 • Angi Mauranen
 • Lauri Happo
 • Vesa Huotelin
 • Netta Jousi (varajäsen)

9.2.2011 klo 23.58


Takaisin Solnaan

Ruotsinmestaruutta lähdettiin PÖLYn porukalla hakemaan Tukholmasta huvittelu ja maailmanrankingpisteet mielessä. Valmistautuminen kisaan oli pelaajilla vaihtelevaa, mallasjuomien nauttimisesta ja discon vyöryttämisestä ankaraan harjoitteluun ja joillakin jopa kisaa edeltävän yön nukkumiseen. Toisilla latautuminen oli mennyt jo sen verran yli, että aistit herkistyivät ja jopa hississä kakkosen painaminen tulkittiin kaksimielisyytenä.

Itse kisa oli edellisvuoden sijainnissa ja aavistuksen pienempänä muttei pehmeänä. PÖLYläisiä venymisiä edusti valitettavasti ainoastaan Diktaattori joka pelasi itsensä keskelle semifinaalisarjaa maailman keskihyvien tuntumaan. Huotelimen reissu oli tapahtumarikas mutta alkusarjaan jäämistä voi melkein kutsua romahtamiseksi, valmentaja ei saanut joukkuettaan kuriin vaan hyökkäyspeli oli kaaoksessa ja organisoitui vasta divarisarjassa.

Netta häilyi elämän ja kuoleman rajamailla molempina päivinä, mutta väänsi lopulta naisten sarjasta kelpo hopean Ruotsin rookiemestarin voittaessa myös naiset. Lahtinen selvitti jännittävän stadinliigalohkonsa, mutta joutui Sevonin tavoin harmililisesti kuoleman semifinaalilohkoon josta sunnuntailta karsiutuivat myös maineikkaat Ruotsin maajoukkuepelaajat Edwall ja Johansson. Happo ei kalastanut jatkosarjassaan voiton voittoa, mutta ratkaisi myöhemmin illalla vaikean tilanteen vietnamilaisessa ravintolassa kielitaidollaan.

Ääripäät pelasivat taisteluparina semifinaalilohkoaan ilmoittaen vastustajia toisilleen SPÖL-huutojen säestämänä. Lohkossa vaihtelevalla menestyksellä kamppaili myös seuraa tiheään vaihtava junnulupaus Antti Suojanen, sekoitus Ahdin räjähtävää peliä ja Virrin käytöstä. Tuominen pelasi itselleen kovia nimiä kiusaamalla ansiokkaan nousun maailmanrankingissa ja Aulaskarin kisakunto hyytyi tuttuun tapaan iskuetäisyydelle finaalisarjasta. Diktaattorin korvaamaton vastustajien taitojen ristiintaulukointi hävisi kuitenkin heti sarjan jälkeen mahdollisesti vieraan maan taktiikkavastaavan kääriessä sen hihaansa.

Illan myötä pöytäjääkiekkoilijat siirtyivät hotelliensa suojiin. Pimeällä kadulla Mursun liukastuttua kaljalavansa päälle saatiin aikaiseksi spontaani katukaljoittelu kun risoja tölkkejä piti estää valumasta hukkaan. Muuten ilta sujui rauhallisissa merkeissä, kun huoneista ei löytynyt ylimääräisiä asukkaita eikä porealtaassakaan näkynyt periskooppeja. Aamulla alusvaatteet reissusta unohtanut Diktaattori teki kommandoiskun Arlandan lentokentälle ja jälkeenjääneet suomalaiset palasivat kisapaikalle.

Finaalisarjoista playoffeihin matkasivat suomalaisista Roni, Ahti ja Magnus. Sunnuntain suuryllättäjä oli Tanskan Bjarne Axelsen joka pelasi itsensä turnauksen kahdeksan kärkeen. Nuttusen tarkka tt2000 ja jäätävä jatkoaikapeli toi kolmannen ruotsinmestaruuden. Yhtä jäätävä oli illalla laivalla käyty vitsinkerrontakilpailu. Mylläri jatkoi tavaroiden unohtelua majapaikkaan myös maanantaiaamuna ja Vesa sai kokea todellisen sevonin herätyksen.

Teksti: Ismoa A

7.2.2011 klo 22.15Gergely Regula (vas.) esti Lassi Kostamoa (kok)
katkaisemasta kuivaa kauttaan huhtikuussa 2007.

Janoisen kamelin kuiva kausi päättyi

Lassi Kostamon kuiva kausi matkalla uran toiseen AKTI-voittoon kesti 1561 päivää – siis 4 vuotta ja 100 päivää. Näin Lauri Erosen 1400 päivän ennätys vaipui historiaan.

AKTIivisista pelaajista Kostamon ennätyksen rikkomiseen parhaat edellytykset on Jouni Tikkasella, joka on voittanut edellisen AKTInsa 3298 päivää sitten.

Oheisessa taulukossa kaikki vähintään kaksi AKTIa voittaneet pelaajat ja heidän pisin aika voittojen välillä.

Voitonjanoiset kamelit

PelaajaPvMistä mihin
Lassi Kostamo156119.10.2006-27.1.2011: AKTI-115–194
Lauri Eronen140016.11.2004-16.9.2008: AKTI-79–151
Petteri Hintsanen7781.3.2006-17.4.2008: AKTI-104–147
Ismo Lahtinen7313.11.2008-4.11.2010: AKTI-154–187
Juha Erälaukko6527.6.2000-21.3.2002: AKTI-6–37
Magnus Ahlberg5862.2.2005-11.9.2006: AKTI-83–111
Lauri Happo56611.9.2008-31.3.2010: AKTI-150–180
Pasi Vihinen55311.4.2006-16.10.2007: AKTI-109–133
Jouni Tikkanen49113.9.2000-17.1.2002: AKTI-7–32
Tomi Uimonen42813.12.2000-14.2.2002: AKTI-14–34
Timo Toivonen41915.10.2009-8.12.2010: AKTI-170–191
Niko Tuominen41327.1.2009-16.3.2010: AKTI-159–179
Jussi Heinonen37315.11.2005-23.11.2006: AKTI-97–119
Janne Rantanen36919.3.2008-23.3.2009: AKTI-145–164
Mikko Järvinen3031.2.2003-1.12.2003: AKTI-50–62
Ismo Aulaskari29411.10.2001-1.8.2002: AKTI-26–40
Petteri Sevon28128.11.2007-4.9.2008: AKTI-137–149
Jussi Tiainen2257.3.2001-18.10.2001: AKTI-19–27
Riku Laaka17513.9.2001-7.3.2002: AKTI-23–36
Mika Myllykangas1354.9.2007-17.1.2008: AKTI-130–139
Santtu Sainio11429.10.2009-20.2.2010: AKTI-171–176
Gergely Regula708.2.2007-19.4.2007: AKTI-123–129
Jaakko Nyröla611.3.2003-1.5.2003: AKTI-52–55

Teksti ja kuva: Stibe

27.1.2011 klo 0.35Vesa Huotelin kaatoi Lauri Hapon housufinaalissa.

Miinuskympistä turnausvoittoon!

Uuden ylioppilastalon Mannerheim-salissa pelattiin tavanomaista hiljaisempi turnaus, kun mankka oli edelleen rikki ja paikalle saapui piskuiset kahdeksan pelaajaa. Muut jäivät siis paitsi peräti kolminkertaisesta sarjasta, joka käytiin läpi mitä kummallisimmalla järjestyksellä vältellen turhia taukoja. Maalilaskuri loppui kesken peräti kahdesti, kun Netta Jousi vei toivonsa heittänyttä Vesa Huotelinta 10-3 ja Petteri Sevon vei Niko Tuomista uskomattomat 10-6, mikä on miinuskymppiläisten maaliennätys AKTI-liigassa.

Suorat välierät olivat altavastaajien hallintaa. Huotelin löysi viimein kadonneen spjassinsa ja kukisti kaksikon kolme keskinäistä ottelua 3-2 voittaneen Sevonin suoraan kahdessa pelissä. Yhtä monta peliä riitti myös Hapolle taistelussa alkusarjassa niskan päällä ollutta Rantasta vastaan.

PÖLY sai viimein uuden AKTI-voittajan, kun Huotelin katkaisi 22 turnauksen mittaisen AKTI-voitottoman putkensa historian ensimmäisessä Housu-finaalissa Lauri Happoa vastaan! Kahden jatkoajan jälkeen kolmanteen peliin mentäessä kaikki oli vielä auki, mutta maalihanat aukesivat lopulta ja toivat Huotelimelle kauan kaivatun ykkössijan. Tiedottaja onnittelee itseään ja lupaa yrittää samaa myös ensi kerralla.

Teksti: Vesa H
Kuva: Netta

18.1.2011 klo 17.46Joonas Kylliäinen (oik.) jatkoi PÖLYn mitaliputkea tulokkaiden sarjassa.

SM-kisat 2011 pölyläisen silmin

Jos Espoon vehreyttä ylistäessä unohtuu mainita sananen sen lähiöistä, nyt siihen tarjoutuu oiva mahdollisuus. Voidaan nimittäin sanoa, että kaupungin selvästi parasta antia yhteiskunnalle ovat Suvelassa jo useamman kerran järjestetyt pöytäjääkiekon SM-kisat. Seuraaviin on aikaa noin vuosi, mutta edelliset pelattiin viime viikonloppuna, ja paikalla PÖLYä edusti komeasti 14 pelotonta pöytäjääkiekkoilijaa.

A-luokan taistelu


Vesa Huotelin yritti pelata
itsensä pois sunnuntailta.

Lauantaina pelattiin avoimen alkusarjat, joissa 54 osallistujaa oli jaettu kolmeen lohkoon. Kustakin tuli 12 parhaan jatkaman sunnuntain finaalisarjaan.

A-lohkossa kolmesta pölyläisestä parhaiten menestyi Lahtinen, joka pelasi tasaisen varmasti itsensä lohkon seitsemänneksi, jolla siis heittämällä jatkoon. Huotelinin seitsemän ottelun voitoton putki keskellä sarjaa oli jo käytännössä tuhonnut unelman sunnuntaisarjasta, mutta lopuista kuudesta pelistä irtosikin peräti kymmenen pistettä, ja finaalisarja kymmenenneltä sijalta oli todellisuutta.

Oudosta lohkosta mainittakoon, että 17 pisteen pelaajia oli peräti viisi, joista Huotelin oli keskinäisessä vertailussa toinen. Joukon viimeiselle, eräälle pettyneelle oululaiselle, heltisi sunnuntaille hommaa lähinnä kiekkojen keräilijänä. Muissa lohkoissa viivan ylittämiseen riitti 13 pistettä.


Tiikerinsilmä-Tikkanen
eteni helposti jatkoon.

Lohkon pölyläistilastot kruunasi ykkösrookiemme Kylliäinen, joka räjäytti pankin komealla agenttisarjalla. Toisaalta oli sanomattakin selvää, että Joonaksen päätavoitteet olivat rookie-sarjassa, jossa menestystä oli odotettavissa.

15:ttä kertaa kisoissa

B-lohkossa kirkkaiten pöllysi Toivonen, jonka sarja kertoo fiilispelaajasta lähes kaiken. Alkuun viisi voittoa, perään viisi tappiota ja loput voittoja. Viidenneltä sijalta helposti jatkoon. Sijaa alempana puolestaan Tikkanen jatkoi siitä, mihin oli viime AKTIssa jäänyt, ja kujeili itsensä vahvan alun turvin robinhoodittoman loisteliaasti sunnuntaipeleihin.

Lohkon viimeisenä pölyläisenä jatkoonpääsijänä Happo housuili tutun iloisesti kahdeksannelle sijalle, kun taas Diktaattorin kohtaloksi koitui erään jo äsken mainitun oululaisen epäonnistujan kohtalo. Neljästä 13 pisteen miehestä Tuominen oli viimeinen, ja jäi siis lehdelle soittelemaan.


Niko Tuominen putosi
todella niukasti.

On vielä epävarmaa, oliko Jousen päälimmäisenä tavoitteena SM-kisoissa menestyminen, vai niihin 15:ttä kertaa osallistuminen, mutta lauantain seitsemän pisteen perusteella sukseeta tuli lähinnä jälkimmäisestä. Tiedottaja nostaa sormet hetkeksi näppäimistöltä ja tekee kunniaa Netan pitkälle uralle.

Veteraanit jatkoon,
eläkeläinen lauluun

C-lohkossa pelattiin perin pölyinen sarja, kun kuusi pölyläistä sattui samaan lohkoon. Heistä kirkkaimman sijan vei jo seuransa keskuudessa kulta- ja hopeasateeseen tottunut Aulaskari, jonka omien sanojensa mukaan tulisi pelata heikointa kauttaan. Sitä odotellessa saadaan kai tyytyä yhä tehokkaaseen ja taitavaan valtavirrasta poikkeavaan kiekkoon, jolla nytkin heltisi viides sija Iso-Tryykärin viekusta.


Petrus Laitinmäki ei
hyötynyt mursupaidasta
– kypärää olisi kaivattu.


Dikataattorilta
repesivät
housut.


Lauri Eronen
putosi ilman
draamaa.

Myös Eskelisellä oli kuviot muistissa. Kahdeksan ottelun tappioton putki sarjan jälkipuoliskolla siivitti veteraanin aina 22 pisteeseen Aulaskarin taakse sekä sunnuntain peleihin. Myös PÖLYn nuorempi veteraani ja AKTI-liigassa loistanut Sevon selvitti kymmenennellä sijallaan tiensä finaalisarjaan, vaikkakin hieman tasonsa alittaen ja robinhoodeillen.

Lohkon ensimmäinen pölyläistippuminen ja kenties myös katkera pettymys lankesi nihkeästi aloittaneelle Eroselle, joka jäi vaivaisen pisteen päähän jatkopaikasta. Kovin suurta surua ei kuitenkaan miehen kasvoilta voinut lukea, mikä on kenties maittavan aterian ansiota. Heilimön turnaus niin ikään jäi ikävien maalin tappioiden siivittämänä yksipäiväiseksi, eikä Laitinmäkikään löytänyt Helsinki Openin alkusarjavirettään. On toisaalta huomioitava, että kypärä unohtui.


Joonas Kylläinen nousi agenttisarjalta pronssille!

Tulloo, kas, mitali!

Sunnuntaina pelattuun finaalisarjaan jatkoi lopulta kahdeksan pölyläistä, mutta pelattavaa riitti vielä tulokkaissa sekä veteraaneissa. Rookie- Suomen mestaruutta lähti akateemisista pöytäjääkiekkoilijoista tavoittelemaan Kylliäinen, josta tuli yksi PÖLYn mitalitoivoista. AKTI-käynnit eivät olleet menneet hukkaan, sillä 11 pelaajan runkosarjassa ykkösrookiemme ylsi kolmanneksi anti-rookie Anders Starkin ja myös liigakokemusta kartuttaneen Pasi Honkasen taakse.


Ismo Lahtinen seurasi
tulokkaiden taistoa.

Ensimmäinen playoff-vastustaja oli varmalle Kylliäiselle pelkkä suupala, mutta välierässä tuli ongelmia. Honkanen löysi peruskikallaan jo alusta lähtien Kylliäisen avonaisen etunurkan ja vei ensimmäisen ottelun helposti nimiinsä. Toisessa pelissä Kylliäinen pääsi kikkalistassaan kohtaan "miina", joka viimein oli oikea ase väärin puolustavaa Honkasta vastaan. Ikävä kyllä oma puolustus kehittyi hyökkäystä hitaammin, ja Honkanen käytti aiemmin toteamansa aukot hyväkseen vieden niukasti toisen ottelun ja samalla koko sarjan nimiinsä.

Palkintopallille oli kuitenkin vielä mahdollisuus, kun pronssipelissä vastaan asettui Taigan ravihevosen, Jali Salon, kaatanut Sakari Lehtimäki. Pokalistista ei kuitenkaan ollut epäselvyyttä, kun Kylliäinen kaatoi Lehtimäen selvin luvuin heti kahdessa pelissä. Pystiä onkin siis aihetta vilauttaa tiukan paikan tullen vaikkapa pinkkaa haukkuvalle alikersantille!


Petteri Sevon jaksoi pronssille!

Pronssilla MM-joukkueeseen?

Lauantaina pelattiin vielä veteraanien SM, johon PÖLYstä osallistuivat Sevon ja Eskelinen. 15 pelaajan alkusarjassa molemmat ottivat vakuuttavasti 11 voittoa vallaten sijat 3 ja 4. Kaksikko muodosti Janne Kokon ja Jari Sahlgrenin kanssa selvästi erottuvan kärkiryhmän, jonka sisältä voittaja oletettavasti löytyisi.


Jari Eskelinen oli viides.

Sevonin taidot olivat heti koetuksella, kun puolivälierissä vastaan asettui Tom Hägg. Seurattomasta veteraanista ei yllättäen ollutkaan haastajaksi jo alkusarjassa maali-iloitteluun intoutuneelle Sevonille, kun voittaja selvisi jo viidennessä ottelussa ilman erityisen tiukkoja pelejä. Eskelisen vastustajaksi puolestaan ilmoittautui Pääskyvuoren isäntä Kimmo Eriksson, joka vei erittäin tasaisen sarjan nimiinsä voittaen kolme viimeistä ottelua vain maalilla.

Välierissä Sevon sai vastaansa oululaisen Jari Sahlgrenin, joka ei ehkä alkuun tuntunut pahimmalta vaihtoehdolta. Yhtä kaikki, Sevonin paukut loppuivat huonoimmalla mahdollisella hetkellä, ja Sahlgren korjasi finaalipaikan selvin lukemin.

Turnauksen toiseen pölyläiseen pokaaliin oli edelleen mahdollisuus pronssiottelussa Kokolle hävinnyttä Erikssonia vastaan. Kolmeen voittoon katkeavassa sarjassa edettiin päädystä päätyyn ja aina viidenteen peliin asti, jossa Sevon lopulta nappasi tiukan, mutta makoisan voiton sekä SM-pronssin!


Aulaskari oli taas SM-putouspeleissä.

Toisen päivän nousu ja tuho

Sunnuntaille jäi pölyläisille pelattavaa siis avoimen finaalisarjan ja mahdollisten pudotuspelien sekä naisten sarjan verran. Finaalisarjan A-lohkossa parhaiten suoriutui Toivonen, joka tykitteli itsensä neljänneksi tasapisteisiin kolmen kärkipelaajan kanssa. Yksikin tehty maali vaikkapa PÖLYn vanhan tiedottajan pussiin olisi tuonut lohkovoiton ennakkosuosikkien nenän edestä! Toivonen kuitenkin heittämällä pudotuspeleihin.


Lauri Happo pelasi
huonoimmat SM-kisansa?

Kahdeksan joukkoon selviytyi myös edellispäivänä hiljaa mielessään PÖLYn kiistattomaksi ykkösveteraaniksi julistautunut Sevon, jonka seitsemännelle sijalle vieneessä sarjassa pisteitä jaettiin myös hieman rikkailta köyhillekin. A-lohkossa rannalle jääneitä pölyläisiä olivat lopulta loppukirin ottanut Lahtinen, hetkellisesti hurmospeliin yltänyt Huotelin sekä lauantain alkukarsinnassa loistanut Eskelinen.

Myös B-lohkosta saatiin pölyläinen playoff-kisaaja, kun Aulaskari selvitti tiensä seitsemänneksi ja kuinkas muutenkaan kuin negatiivisella maalierolla! Kolme pykälää alempana Happo puolestaan "romahti" SM-historiansa huonoimpaan sijoitukseen, jonka "huonous" ei ole näin tasokkaan turnauksen takia vielä muille valjennut. Myöskään Tikkanen ei kyennyt näyttämään terävintä puoltaan, vaan riisti pisteitä lähinnä puolivälin huonommalta puolelta.


Petteri Sevon jäi EM-jyrän alle.

Pudotus-pelit

Peliparien ratkettua oli melko selvää, että vain yhdellä kolmesta pölyläisestä oli mahdollisuus edetä puolivälieriin. Sevonin taival loppui Euroopan mestariin, kun Ahti Lampi vei sarjan suoraan neljässä pelissä, ja Aulaskari sai vietyä RM-pronssimitalisti Konsta Jukalta yhden pelin, mutta joutui lopulta taipumaan paremman edessä.

Toivosella kuitenkin oli vielä mahdollisuuksia. Sahlgren oli täysin voitettavissa, vaikkei häntä koskaan voikaan aliarvioida. Kuinka ollakaan, Toivosen muutoin loistavasti kulkeneet SM-kisat huipentuivat pahemman luokan hermoiluun, mikä oletettavasti myös ruokki vastustajan itsetuntoa. Sahlgren näin siis tylysti jatkoon voitoin 4-0.


Jari Sahlgren tuhosi Toivosen niukasti, mutta niin selvästi.
Kuva: Jussi Aalto.

Paluu päiväjärjestykseen

Avoimessa sarjassa pöly oli laskeutunut, mutta vielä oli jännitettävää Jousen puolesta naisten sarjassa. Kolmas pölyläispalkinto oli varmasti tulossa, mutta millä sijoituksella? Kuuden naisen alkusarjassa Minerva Martiskainen, Jousi ja Tarja Lindberg olivat omaa luokkaansa häviten vain toisilleen. Jousi sai pudotuspeleissä vastaansa Lindbergin, joka onnistui tasoittamaan sarjan kahteen otteeseen, ennen kuin Jousi meni menojaan.

Finaalissa kohtasi tuttu pari, kun Martiskainen ja Jousi ottivat jälleen mittaa toisistaan. Vuosien saatossa ensin mainittu on kuitenkin oppinut pitämään silmät auki ja veskasta kiinni, ja sai näin tälläkin kerralla tylsytettyä Netan parhaimman terän. Netalle siis tuttu ja turvallinen hopea.


Netta Jousi palasi taas SM-finaaleihin.

Avoin sarja


Esa Heilimo oli 45:s.

 • 10. Toivonen
 • 13. Sevon
 • 14. Aulaskari
 • 20. Happo
 • 22. Lahtinen
 • 24. Huotelin
 • 27. Eskelinen
 • 30. Tikkanen
 • 38. Tuominen
 • 39. Eronen
 • 45. Heilimö
 • 46. Laitinmäki
 • 50. Jousi
 • 54. Kylliäinen

Veteraanit

 • 3. Sevon
 • 5. Eskelinen

Naiset

 • 2. Jousi

Tulokkaat

 • 3. Kylliäinen


Netta Jousi sai hopeaa naisten sarjassa.

Mitalitilasto

Sija Seura Kulta Hopea Pronssi Yht.
1. Optime 2 1 - 3
2. Pultti Amigos 1 - 1 2
2. Ottawat Senaattorit 1 - 1 2
4. Anders Stark 1 - - 1
4. Kevin Eriksson 1 - - 1
6. PÖLY - 1 2 3
7. Talpelan Taiga - 1 - 1
7. Kiekko-Lampaat - 1 - 1
7. Ferdin Nazeri - 1 - 1
7. Pasi Honkanen - 1 - 1
11. Team Black Horse - - 1 1
11. Roni Lehtimäki - - 1 1

Teksti: Vesa H
Kuvat(ekstit)+mitalitaulu: Stibe (ellei toisin mainittu)

14.1.2011 klo 2.07


Pronssinen lauantai

Joonas Kylliäinen ja Petteri Sevon saavuttivat pronssia SM-kisoissa.


Joonas Kylliäinen muutti hienosti puolustusta tulokkaiden
pronssiottelussa, mikä johti pokaalin voittoon.


2. Pasi Honkanen, 1. Anders Stark, 3. Kylliäinen


Petteri Sevonin teho ei riittänyt Jari Sahlgrenin
kaatamiseen veteraanien välierässä.


2. Sahlgren, 1. Janne Kokko, 3. Sevon

Kuvat: Stibe

8.1.2010 klo 0.06Voitokas Sevon tarkkailee, kun Huotelin kaataa Jousen.

AKTI-1/192: Vuosi alkoi Sevonin voitolla

PÖLYn kevätkausi polkaistiin kunnolla käyntiin, kun vuoden 2011 ensimmäiseen AKTIin saapui yhdeksän pölyläistä ottamaan mittaa toisistaan ja samalla lämmittelemään viikonloppuna pidettäviä pöytäjääkiekon SM-kisoja varten. PÖLYn SLH:ssa käyttöön ottamat pelit ovat lähes uusia, joten tuntuman luulisi olleen kohdallaan viikonloppua ajatellen.

Kaksinkertainen runkosarja oli playoff-viivan yläpuolella loppuun asti tasainen, kun vain neljä pistettä erottivat ensimmäisen ja kuudennen. Tasapisteisiin pelanneiden Sevonin, Huotelimen ja Jousen järjestys määräytyi ristiinpelaamisen jälkeen lopulta keskinäisten maalierojen perusteella. Pisteiden valossa itse pudotuspeleihin selvinnyt kuusikko kuitenkin erottui komplementistaan selvästi. Pieni tilastollinen kummajainenkin mahtui joukkoon, kun Rantanen vältti jumbosijan voittamatta ottelun ottelua.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella nähtiin kaksi hyvin erilaista sarjaa. Huotelin ja Jousi etsivät ratkaisua aina kolmannesta pelistä asti, kunnes Huotelimen katkera pommitus oikealta tuotti juuri riittävästi tulosta murtaakseen Netan boksin. Viereisellä pelillä päästiin Sevonin ja Tuomisen välillä todistamaan todellista Sevonin tehottomuutta, kun ensimmäisen pelin summerin soidessa sivulliset voivottelivat laskurin näyttävän nollaa. Väärinymmärrykset oikaistiin, ja koko sarja osoittautuikin edellä mainitun iloitteluksi.

Välierissä ei koettu yllätyksiä. Toivonen tylsytti Huotelimen hyökkäyksen perin tehottomaksi ja paukutteli tyylilleen uskollisena korkealla prosentilla salamamaaleja ja löysi ammollaan auki olevat linjat. Toisaalla Sevon jatkoi siitä, mihin edellisessä sarjassa jäi, ja nujersi runkosarjassa virettään todistelleen Tikkasen kolmannessa pelissä.

Finaalikaksikolle ei olisi vedonlyöntitoimistolta suuria kertoimia luvattu, mutta katsojille tarjottiin kuitenkin vauhdikas kolmen pelin mittainen perusmätkytys. Voittajaksi selviytyi lopulta kymmenkertainen AKTI-voittaja, kun Sevon sai koottua itsensä toisen pelin rökäletappiosta.

Teksti: Vesa H

6.1.2010 klo 16.06Uusi päätoimittaja vauhdissa.


Vanha tiedottaja palkittiin.

Uuden tiedottajan terveiset

PÖLYllä on laajalti tunnustetusti ollut Suomen, todennäköisesti jopa maailman, paras pöytäjääkiekkoa käsittelevä uutistoimitus. Saappaat ovat erityisen suuret, ja ensisijaisena tavoitteenani on säilyttää taso entisellään, tai ainakin näin aluksi olla laskematta sitä liikaa. Kiitän mahdollisuudesta, pelataan, kun nähdään!

Teksti: Vesa H

6.1.2010 klo 16.06

» Arkisto: 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000

 
   


© Akateeminen pöytälätkäyhdistys ry, 2000-2018