Etusivun arkisto vm. 2006

Tässä kokoelma PÖLY:n www-sivujen etusivun uutisista. Toisinsanoen lyhyt yhteenveto tapahtumista. Hyviä hetkiä arkiston parissa...

» Arkisto: 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000


Syksyn mestari - Janne Rantanen, Lällärilämäri


Rantsu tuulettaa hillitysti ratkaisumaalia - Jussi on lyöty. Taustalla Netta Jousi suree suosikkinsa tappiota.

Luovutukset, mentaalikikat, pitkät ottelusarjat, Kostajan mekastus ja harvat tammenimurit (myös 'daaminimurit', ruots. 'damsugare') värittivät Suurta Loppuhuipennusta, joka ainakin tällä kertaa oli nimensä veroinen. Mestariksi kruunattiin mies, jota ei ennen kauden alkua listattu edes SLH-ehdokkaaksi. Koska pelkästään otsikon lukemalla juttu ei varmaankaan mennyt perille, on mestarin nimi syytä mainita vielä uudestaan: Janne Rantanen.

Syksyn lopulliset sijoitukset:

 1. Janne Rantanen
 2. Jussi Heinonen
 3. Timo Toivonen
 4. Petteri Sevon
 5. Lassi Kostamo
 6. Lauri Eronen
 7. Mikko Järvinen
 8. Ismo Lahtinen
 9. Esa Heilimo
 10. Niko Tuominen

Naiset: 1. Riikka Huotari
Rookiet: 1. Angi Mauranen
Teekkarit: 1. Janne Rantanen
Ranking: 1. Ismo Aulaskari

Aulaskari luovutti SLH:n sairastumiseensa vedoten. Ilman lääketieteellistä koulutusta Dinon sairaus todettiin etäisellä audiovisuaalisella tarkastelulla flunssaksi, joten Ismo lienee taas mukana kevätkaudella entistä nälkäisempänä.

Nelinpelin voittajapari ei ole vielä selvä. Tarkempi SLH-selostus raportissa, jonka tuore mestari lupasi naputella Lälläriläppärillään.

9.12.2006 klo 21.10, päivitetty 10.12.2006 klo 18.40


Ismo ja Inka paalupaikoilta SLH:hon

AKTI-liigan mestaruus ratkotaan lauantaina 14:ttä kertaa. Avoimen sarjan mestaruudesta kamppailee noin kymmenen syksyn parasta: ainoa vakavasti otettava ilmoitus poisjäännistä on tähän mennessä tullut Pasi Vihiseltä. Seuraavassa pikaiset arviot pelaajien menestysmahdollisuuksista kauden rankingin mukaisessa järjestyksessä.

1. Ismo Aulaskari

Tuore Stadin mestari lähtee hakemaan tuplaa. Selkeä ykkössuosikki, mutta uran kuudenteen mestaruuteen ei välttämättä riitä edes varma rutiinipeli. Haastajat ovat lähellä: Aulaskari on viimeisen kuukauden aikana hävinnyt AKTI-finaalin sekä Toivoselle että Heinoselle. Mahdollinen välierä Heinosta vastaan on kova koitos - mahdollinen finaali Toivosta vastaan vielä kovempi.

2. Timo Toivonen

Parantanut otteitaan jatkuvasti syksyn edetessä. Riikan huippuesitys ja Stadin liigan Grande Finalen eeppinen ottelusarja Aulaskaria vastaan ovat tuoreimmat myrskyvaroitukset. Joutuu pelaamaan täysillä alusta asti, sillä puolivälierässä todennäköisin vastus on yllätysvalmis Eronen. Edellinen AKTI-liigan voitto keväältä 2002 - ottaako vanha mestari oman paikkansa pitkän tauon jälkeen?

3. Petteri Sevon

KESÄ ja alkusyksy lupasivat hurjaa kautta. Tahti hiipui kuitenkin nopeasti ja ensimmäinen AKTI-voittokin jäi saavuttamatta. Siis rankingin kolmas ja silti selvä pettymys! Heikohko kestävyys ja ailahtelu häiritsevät pitkissä ottelusarjoissa. Puolivälierässä Kostamoa vastaan ei ole muuta varmaa kuin se, että neljä peliä voittanut menee jatkoon. Luvassa todellinen trilleri. Välierää pidemmälle Sevon ei etene - vai toistuuko sittenkin Heinosen kahden vuoden takainen temppu, mestariksi ilman AKTI-voittoa?

4. Janne Rantanen

Taiteilee edelleen nerouden ja hulluuden häilyvällä rajalla. Parhaana hetkenä vastustajakin alkaa ihailla taidokkaan räväkkää hyökkäyspeliä, huonona taas peli näyttää naurettavalta kohellukselta ketä tahansa maailmanrankingin top-1000-pelaajaa vastaan. Heinosen puolustus lienee ylittämätön este. Toisaalta voitto ensimmäisessä pelissä saattaa käynnistää hurmion ja venyttää ottelusarjan pitkäksi. Välieräpaikka olisi silti suuri yllätys.

5. Jussi Heinonen

Toivosen ohella Aulaskarin toinen vakavasti otettava haastaja. Syksyn 1,85 päästettyä maalia per peli kertoo olennaisen. Puolustus on parempi kuin Toivosella ja vähintään yhtä hyvä kuin Aulaskarilla. Pelannut säästeliäästi. Viidessä AKTIssaan kolmesti finaalissa. Aiempien pleijarikierrosten tappiot ovat tulleet Kostamolle ja Lahtiselle, joiden kummankaan kohtaamista ei tarvinne nyt pelätä. Mestaruus ei olisi enää jättiyllätys - vain pieni sellainen.

6. Lassi Kostamo

Motivaatio ja sen myötä etenkin hyökkäyspelin taso heilahdellut rajusti kauden aikana. Otti syksyn puolivälissä ensimmäisen AKTI-voittonsa, mutta on sen jälkeen hävinnyt kaikki playoff-sarjansa. Sevonin pudottamiseen erinomaiset mahdollisuudet. Jatkossakin voi päihittää kenet tahansa - Aulaskaria lukuunottamatta.

7. Lauri Eronen

Epätasainen kausi. Jää nähtäväksi, oliko syksyn viimeisen AKTIn kolmossija merkki SLH:hon ajoitetusta kuntopiikistä vai pelkkä yksittäinen onnistuminen. Tiputtanee Heilimon helpohkosti; puolivälierässä Toivonen lienee liian kova vastus. Vuosi sitten kova taistelu riitti finaaliin asti, nyt ei.

8. Mikko Järvinen

Paluukausi tuotti SLH-paikan tasaisilla esityksillä. Edellisestä playoff-sarjan voitosta aikaa miltei kolme vuotta, mutta katkaissee putken voittamalla helposti Lahtisen. Ei asiaa puolivälieriä pidemmälle.

9. Ismo Lahtinen

Stadin liigan syksyn neloselle on varattu SLH:hon statistin rooli. Voittamalla yhdenkin pelin tekisi historiaa. Ei ole voittanut yhtäkään ottelua SLH:ssa, ei ole voittanut koskaan Järvistä.

10. Esa Heilimo

Syksyn komeetan lentorata katosi loppukaudesta horisontin alapuolelle. Hyökkäystehot kateissa: teki Diktaattorille neljä maalia viidessä pelissä Stadin liigan Grande Finalessa. Kasvoivatko odotukset liian suuriksi? Onko voimaa liikaa? Erosta ei ainakaan viimeaikaisilla esityksillä pudoteta.

Inka Nurmi - Riikka Huotari

Naisten mestaruuden ratkominen SLH:ssa on harvinaista herkkua. Edellisessä naisten finaalissa keväällä 2005 Huotari voitti Inka Vuolannon puhtaasti 4-0. Tällä kertaa Riikan vastus on kovempi, todennäköisesti jopa liian kova. Inka Nurmi on kerännyt suosikinpaineita itselleen napsimalla voittoja tasaiseen tahtiin. Edellinen voitto tuli juuri Riikasta syksyn viimeisessä AKTIssa. Inkan asenne ja motivaatio lupailevat pitkää valtakautta PÖLYn naisten mestarina. Riikka nauraa tällekin analyysille ja tarjoaa ainakin vielä tasaisen vastuksen.

6.12.2006 klo 13.00


Rigas Kauss: 25. Stibes

PÖLYä Riga Openissa edustanut Timo Toivonen suoriutui tehtävästään esimerkillisesti. Stibe sijoittui 132 pelaajan turnauksessa sijalle 25. Suomalaismenestystä täydensivät Roni Nuttusen voitto ja Janne Ollilan kolmossija. Seuraavassa Timon mietteitä lähes tuoreeltaan turnauksen jälkeen.

- Kerrankin kävi tuuri. Kolme kierrosta ennen loppua katoin, että Matiss Saulitis ois menossa jatkoon pisteen mua edellä, mutta sitten se oli mennyt häviämään jollekin virolaiselle.

- Tärkeää oli viedä ruotsalaisilta pisteitä alkusarjassa. Muuten ois jääty rannalle, koska peli oli jälleen kerran täydellistä robinhoodia. Erityisen katkeria pistemenetyksiä oli kolme:

* Latausliike (ruots. damsugare, engl. reload) omiin virolaista vastaan ja peli tasoittui tilanteeseen 2-2, kun alle 30 sekuntia oli pelaamatta.
* Lämärissä sormet pyörähtivät ja ammuin omaan takanurkkaan. Vladimir Kraus voitti pelin 4-3.
* Teen virolaiselle täydellisen (siis täydellisen) kurkkupurkin. Se runnoo lopulta 3-3-tasoituksen hirveällä voimalla tyyliin Kostamo-Heilimo. Mukana ei ollut edes virrimäistä eleganssia (jos tämmöistä termiä voi käyttää). Ei voi pelata tasan kaverin kanssa, jonka voi kurkuttaa.

- Alexandr "Coconut" Kosyrev voitti mut 5-0, kun olin lepuskimaisessa downswingissä huonon aloituksen takia. Siitä sitten kohtasin Andreas Åmanin, jota vastaan tasoitin loppuhetkillä muistaakseni muurilla. Siitä alkoi nousu.

- Turnausmenestys suomalaisittain perustui Saulitisin perheen erinomaiseen aamiaispöytään. Ainoastaan Magnus ei kulunut seurueeseen, joten hän ei ehkä pelannut tasolleen.

- En tajua miten niin moni venäläinen/latvialainen pelas pleijareihin, vaikka mä voitin ne. Ehkä se on sitä mekaanista liukuhihnakiekkoa taiteen sijaan.

- Kisat olivat hyvin järkätyt vaikka loppuivatkin vasta puolen yön aikaan.

Stiben suoritus tuotti maailmanrankingiin 767 pistettä, mikä on suurin pölyläisen yksittäisessä turnauksessa saavuttama pistemäärä. World Tourin pisteissä Toivonen löytyy sijalta 21.

» tulokset
» World Tourin tilanne

5.12.2006 klo 19.20


AKTI-10/120: Viimeinen syys-AKTI

Lahtinen nousi puhdittomalla rutiinikiekkollaankin rankingin kymmenenneksi ja SLH:n kutsuvieraslistalle. Heilimo puolestaan saapuu huipennukseen keittiön kautta, kun Vihinen ilmoitti luovuttavansa. Etukäteen hehkutettu taisto SLH-paikoista ei sykähdyttänyt.

Turnauksen yllätysnimeksi nousi yli viiden vuoden AKTI-tauolta palannut konkari. Pelitaidot olivat vielä tallella - tauon aikana konkari olikin hankkinut meriittilistalleen mm. MM-joukkuekullan sekä kaksi ranking-turnauksen finaalipaikkaa. Ensimmäistä AKTI-voittoa vaan ei tullut vieläkään.

» tulokset ja raportti

Suuren Loppuhuipennuksen alustavat peliparit:

Neljännesvälierät

 • Lauri Eronen - Esa Heilimo
 • Mikko Järvinen - Ismo Lahtinen
 • Puolivälierät

 • Ismo Aulaskari - Järvinen/Lahtinen/Heilimo
 • Timo Toivonen - Eronen/Järvinen/Lahtinen
 • Petteri Sevon - Lassi Kostamo
 • Janne Rantanen - Jussi Heinonen
 • 30.11.2006 klo 19.10


  Heilimo vs. Lahtinen

  Ennen syksyn viimeistä AKTIa rankingin kahdeksan kärkipelaajaa ovat käytännössä varmistaneet paikkansa Suureen Loppuhuipennukseen. Huhujen mukaan ensi keskiviikkona on odotettavissa jopa tiukkaa taktikointia sopivan SLH-parin hankkimiseksi.

  Esa Heilimolla ja Ismo Lahtisella ei ole varaa taktikointiin. Esa keikkuu toistaiseksi viimeisellä SLH-paikalla, mutta vasta viisi turnausta pelannut Ismo taistelee paikasta parrasvaloissa viimeiseen asti.

  Heilimo pitää Lahtisen takanaan, mikäli päätös-AKTIssa toteutuu jokin seuraavista skenaarioista:

 • Esa sijoittuu neljän parhaan joukkoon ja Ismon edelle
 • Esa sijoittuu sijoille 5-9 ja on vähintään kaksi sijaa Ismon edellä
 • Ismo ei sijoitu turnauksessa kymmenen parhaan joukkoon
 • Sekä Esalla että Ismolla on edelleen potentiaalinen mahdollisuus ohittaa rankingin kahdeksas, Mikko Järvinen. Mikäli Järskä ei sijoitu yhdeksän joukkoon, Esalla tähän riittäisi kuudes sija, Ismolla seitsemäs.

  Diktaattorin SLH-paikan spekulointi ohitetaan epäolennaisena.

  26.11.2006 klo 14.50


  PÖLYlle pokaaleja Espoosta

  Viitasaaren ja PÖLYn vetrein veteraani on nousemassa koko Suomen ykköseksi. Jari Eskelinen onnistui voittamaan Espoon rankingturnauksen veteraanisarjan finaalissa Tom Häggin voitoin 4-3. Jarin teräshermot pitivät jo välierässä Seppo Kososta vastaan, kun kolmen tappion jälkeen sarja kääntyi loppulukemiin 4-3.

  Avoimessa sarjassa Jarin turnaus alkoi tahmeasti - alkusarjasta tylysti kakkosdivariin. Kakkosdivarin Jartsa sitten voittikin puhtaalla pelillä. PÖLYlle saatiin vielä kolmaskin ykköspalkinto, kun Timo Toivonen oli paras ykkösdivarissa. Toivonen voitti ykkösdivarin myös viime syksyn Espoon rankingissä.

  Finaalisarjaedustus oli Helsinki Openin tapaan Aulaskari-Heinonen-kaksikon harteilla.

  Pölyläisten epäviralliset sijoitukset (42 pelaajaa):

 • 11. Aulaskari
 • 15. Heinonen
 • 17. Toivonen
 • 21. Rantanen
 • 26. Lahtinen
 • 27. Eronen
 • 28. Sevon
 • 31. Eskelinen
 • 32. Tuominen
 • 25.11.2006 klo 21.00


  AKTI-9/119: Yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista?

  Kauden pelaajamääräennätys rikottiin jälleen. Kaksi ihkauutta ja yksi uusvanha pelaaja nostivat lukeman 19:ään. Kahdeksan kärki pelasi keskenään ennätyksellisen ristiin, ja pudotuspeleissä yhdeksäskin mies näytti kuuluvansa samalle tasolle.

  Runkosarjan voi pelata silmät kiinni. Janne Rantanen heräsi pleijareissa. Janne taisteli itsensä runkosarjan yhdeksänneltä sijalta välieriin ja pisti samalla ennätyksiä uusiksi. Puolivälierässä Rantsu pudotti jatkosta runkosarjan voittaneen Pasi Vihisen. Jannen ja Pasin sarjassa päästettiin (huom. oikea verbi) 32 maalia, mikä on suurin maalimäärä AKTI-liigan playoff-sarjoissa. Jo tätä ennen Rantanen oli pelannut 1000:nnen ottelunsa sekä kärsinyt 500:nnen tappionsa. 1000 pelin kerhossa on nyt kuusi AKTIivia.

  Pitkäksi venynyt turnaus koetteli pelaajien psyykkisiä, fyysisiä ja myrinksisiä ominaisuuksia. Finaalikin venytettiin kolmannen pelin jatkoajalle, jolla Kumpulan kuntoihme Jussi Heinonen voitti Ismo Aulaskarin. Finaalitappio oli Aulaskarille jo kolmas tänä syksynä.

  Kiitettävän lukuisassa kauden tulokkaiden joukossa suurimman vaikutuksen on tehnyt Santtu Saastamoinen. Rauhallisen jämerä pelityyli lupailee hyvää tuleville kausille - vain lisää rutiinia kaivataan.

  » tulokset

  24.11.2006 klo 18.30


  Hallitukselle luottamuslause

  PÖLYn syyskokous sujui sopuisimmalla mahdollisella tavalla: toiminta ja maksut päätettiin pitää vanhalla ja toimivalla tasollaan. Kokouksessa oli tarkoitus valita uusi hallitus, mutta yksimielisesti päädyttiinkin valitsemaan vanha hallitus. Koko kuusikko saa siis jatkaa.

  Hallitus 2007:

 • Niko Tuominen, puheenjohtaja
 • Ismo Aulaskari, jäsen
 • Jussi Heinonen, jäsen
 • Lassi Kostamo, jäsen
 • Janne Rantanen, rahastonhoitaja
 • Ismo Lahtinen, varajäsen
 • Jäsenten keskinäinen tehtävänjako saattaa tarkentua myöhemmin.

  Kokouksen jälkeisestä AKTIsta lisää lähipäivinä:

 • rookie-rynnistys Kumpulasta jatkui
 • runkosarjan kärkikahdeksikko ahtautui kolmen pisteen sisään
 • kahdentoista pleijareissa yhdeksikkö pudotti ykkösen
 • 23.11.2006 klo 22.40


  AKTI-8/118: Tulokkaat tarkkana

  Runkosarja puolessa ja Heilimo kärjessä! Ihan loppuun saakka tahti ei sentään säilynyt, mutta Esa saavutti kuitenkin uransa ensimmäisen pleijaripaikan.

  Turnauksen suurin yllätysnimi oli silti Ville Heikkinen (ei kuvassa). Syksystä 2003 asti AKTeIssa vieraillut Ville ylsi runkosarjassa seitsemänneksi ja kiusasi puolivälierässä Rantasta. Heikkinen venytti molemmat pelit jatkoajalle, muttei tainnut tietää, että vastassa oli yksi PÖLYn parhaista jatkoaikapelaajista - Rantsu on voittanut peräti 71,4 % PÖLYn turnauksissa pelaamistaan jatkoajoista. Jokohan Heikkisen vuosikausia pinnan alla kuplinut potentiaali pulpahtaisi vihdoin esiin?

  Kaksi uutta tulokasta piristi jälleen arkista aherrusta. Lisää aiheesta vanhan mestarin ja maisterin analyyttisessä raportissa.

  » raportti ja tulokset

  19.11.2006 klo 20.20


  AKTI-7/117: Koneet käynnissä

  Kauden kävijäennätys pamahti komeasti rikki, kun Cajsassa taisteltiin pisteistä 13 konkarin ja kahden uuden tulokkaan voimin. AKTI-liigan tasosta ja tasaisuudesta on taas aihetta jauhaa hiukan lisää. Muinaiset Helsinki Open -meriitit tai runkosarjassa kukkoilu eivät takaa mitään, sillä...

 • ... runkosarjassa viimeiselle pleijaripaikalle rimpuillut Lahtinen pudotti alkusarjan suvereenin ykkösen Heinosen heti puolivälierässä. PÖLYn historiayksikkö tutkii edelleen, oliko kyseessä peräti ensimmäinen kerta, kun kahdeksikko pudottaa ykkösen AKTI-playoffeissa.
 • ... vaikka Aulaskari lamaannuttíkin välierässä Lahtisen koneen ja eteni finaaliin, turnausvoitto saatiin Etu-Töölöön. Ismojen välierästä on syytä mainita Aulaskarille 2-0 päättyneen jälkimmäisen kamppailun toinen maali - tyylipuhdas klassinen Gretzky.
 • ... Toivonen raivasi tieltään alkusarjassa paremmin sijoittuneet Erosen, Sevonin ja Aulaskarin ja otti toisen peräkkäisen turnausvoittonsa. Finaali oli tiukkaakin tasaisempi. Ensimmäinen peli jatkoajalla 3-2, toinen ilman jatkoaikaa 4-3. Ensimmäisessä matsissa Toivosen tasoitus syntyi sekunnin murto-osan ennen summeria Diktaattorin valvoessa "maali summerin soidessa" -sääntöä. Stibe on edellisen kerran voittanut Dinon finaalissa AKTI-8/71:ssä 15.4.2004.
 • 9.11.2006 klo 19.20


  Aulaskari vieraili Oulussa

  Yleisen painostuksen takia uutistoimitus joutuu kertomaan, että Ismo Aulaskari kävi Oulussa ilmatorjuntapäivillä ja paikallisliigan turnauksessa. Ismo selviytyi jommassa kummassa finaaliin, jonka hävisi.

  » tulokset

  9.11.2006 klo 19.20


  AKTI-6/116: Diktaattorin sadas

  Helsinki Open -krapula lannisti pölyläiset. Cajsaan saapui vaatimattomasti seitsemän innokasta. Turnauksen voittajaksi koneili Timo Toivonen toista kertaa tänä syksynä.

  Pahimmasta kohmelosta kärsi tietysti absolutisti. Ismo Lahtinen jäi turnauksessa viimeiseksi. Ilpon edellinen jumbosija on AKTI-1/64:stä - joka oli samalla Lahtisen ensimmäinen AKTI.

  Turnauksen merkittävin seikka oli kuitenkin Diktaattorin merkkipaalu. Niko Tuominen saavutti toisena pelaajana sadan pelatun KISAn rajapyykin. Niko palkittiin teemaan sopivilla lahjoilla, jotka toivottavasti auttavat jatkossa tilkitsemään edelleen kovin hataraa puolustusta.


  "Puolimatkan krouvi"

  Historian 14. AKTI-kausi on taas edennyt jo puoleen väliin. Historia toistaa itseään, sillä jälleen on ollut havaittavissa pientä laskua kisojen kävijämäärissä verrattuna kevääseen. Kauden kävijäennätyskin on toistaiseksi vaatimaton 11. Yksittäisistä pelaajista Vesa Virri on toistaiseksi keskeyttänyt uransa, ja vastaavasti Mikko "Järskä" Järvinen palannut katkomaan ruotsalaisia jalkoja.

  Kävijämäärän laskusta huolimatta tähän mennessä on nähty historian toiseksi tasaisin kauden aloitus. Viidessä kisassa on nähty jo neljä eri voittajaa ja peräti seitsemän eri pelaajaa finaaleissa. [Tasaisin kauden avaus on ollut syyskausi 2001, jolloin 5 ensimmäisessä kisassa oli myöskin 7 finalistia, mutta peräti 5 voittajaa]. Edellinen AKTI toi mukanaan vuoden toisen uuden ja kokonaisuutena 19. AKTI-voittajansa Lassi Kostamosta, vaikka tämä edelleenkin pitää joulukuun nelinpeliä kauden tärkeimpänä tavoitteenaan. Eikä olisi mikään ihme, jos saamme Petteri Sevonista vielä tämän kauden aikana voittajan numero 20. Se tosin edellyttää Sevonilta Lällärilämärin langettaman Lätwan neutralointia.

  Kuuluisa musta hevonen saattaa aloittaa kautensa vasta huomenna ja sotkea kaikki ennakkospekulaatiot, mutta spekuloikaamme silti loppukautta ja erityisesti Suurta Loppuhuipennusta. PÖLYn juntan päätöksellähän SLH:een selviää kävijämääristä riippumattomasti 10 pelaajaa, joista sijoille 7-10 sijoittuneet aloittavat ns. säälipleijareilla.

  Vaikka Dinosaurus Aulaskari onkin vasta rankingin sijalla 4, loppukauden kisoista ropisee tasaisen tappavaan tahtiin finaalipaikkoja, jotka riittävät tuottamaan rankingin ykköspaikan. Tasaisesti mitalisijoja napsinut kolmikko Toivonen, Aulaskari ja - Kostamo, tullee jakamaan sijat 2-4 hyvin pienillä piste-eroilla. (Ed. huom. Aulaskari ei sentään yltäne kahdella joukkueella neljän joukkoon. Top-4:ään tunkeutunee Petteri Sevon.) Kautensa vasta AKTI-5/115:ssa aloittanut Heinonen tosin saattaa nousta uhkaajaksi, mikäli pelaa kuten finaalisarjaan johtaneessa Helsinki Openissa. Kaikille on silti yhtä tärkeää mieluiten välttää sijat 4-5, joilta kohdataan SLH:n välierävaiheessa todennäköisesti Aulaskari.

  Rankingin loppupäässä viimeinen SLH-paikka tämänhetkisten AKTI-suoritusten perusteella näyttäisi menevät tasoaan kisa kisalta nostavalle Esa Heilimolle, joka tuntuu voittajan oikeat vastustajat vaikka sitten 1-0. Diktaattorin ainoa mahdollisuutena päästä SLH:een lienee uhmata PÖLYn harjoittelukieltoa peruskikkatreenien osalta.

  - Diktaattori


  Helsinki Open: Syksyn huipennus

  Helsinki Open on PÖLYn vuosittain järjestämä pöytäjääkiekkoturnaus, jossa pelataan aamusta iltaan ja lopussa Roni Nuttunen voittaa. Roni otti kolmannen peräkkäisen voittonsa kukistamalla finaalissa venäläisen Ivan Zakharovin puhtaasti voitoin 4-0. Turnauksen muut sarjavoittajat olivat naisten Maria Leivo, veteraanien Dmitri Petrov ja juniorien Ahti Lampi. Avoimeen sarjaan osallistui 116 pelaajaa, enemmän kuin missään Suomessa pelatussa turnauksessa aiemmin.

  Pölyläisten katseet kohdistuivat pleijarien ensimmäisellä kierroksella Magnus Ahlbergin ja latvialaisen Atis Silisin ottelupariin. Magnuksen silmää nopeammat sentteritkään eivät riittäneet paikkaan kahdeksan joukkoon, kun Silis pomputteli kiekkoja maaliin mitä erikoisemmista tilanteista. Tuurimaaleista ei ollut kyse, mutta pelityyli näytti suomalaissilmin eksoottiselta. Magnus oli kuitenkin turnauksen viidenneksi paras suomalaispelaaja. MM-Moskova alkaa jo häämöttää horisontissa.

  Pölyläiset pelasivat turnauksessa toki itsekin. Turnausjärjestäjät suoriutuivat epävirallisten tulosten mukaan seuraavasti.

  36. Ismo Aulaskari: Rutiiniesitys. Tiukan taiston jälkeen finaalisarjaan, jossa ei sen kummemmin venynyt kuin epäonnistunutkaan.

  42. Jussi Heinonen: JiiHoo on todennut, että "rankingturnauksissa menee aina miten menee", mutta tällä kertaa meni paremmin kuin koskaan. Finaalisarjapaikka oli pienoinen yllätys. Seitsemän yhden maalin voittoa alkusarjassa kertoo vankkumattomasta henkisestä kantista.

  46. Timo Toivonen: Kun kohtaat Stiben, nosta hattua mahdollisimman korkealle. Jättimäisen järjestelyurakan ohella kykeni vielä pelaamaankin omalla tasollaan.

  55. Petteri Sevon: Tavoitteli finaalisarjapaikkaa, joka jäi yhden voiton päähän. Motivaatio riitti ykkösdivarissa mukavasti maailmanrankingiä nostavaan sijoitukseen.

  61. Pasi Vihinen: Pasimaisen tasainen esitys tuotti rimaa hipoen ykkösdivaripaikan. Jäi huipputasaisessa divarissa kolmanneksi viimeiseksi pistekeskiarvolla 0,7/peli.

  69. Jari Eskelinen: Oulun huippuesityksen jälkeen Jartsalta odotettiin parempaa. Nykyisin Keski-Suomessa vaikuttava ulkopölyläinen päätyi taistelemaan tasaisessa keskijoukossa.

  70. Janne Rantanen: Epärantsumaisen tasainen esitys läpi päivän. Romahduksesta ei ollut tietoakaan, muttei myöskään varsinaisesta hurmiosta. Vältti ensimmäistä kertaa Helsinki Openissa mutasarjan.

  86. Lassi Kostamo: Ykkösdivaripaikka kovana tavoitteena, mutta niinpä vain Kostaja päätyi kolmoseen (ensin divariin, myöhemmin kaljaan). Metsästi lohdutukseksi kolmosdivarin voittoa, mutta ei tullut sitäkään.

  87. Ismo Lahtinen: Kostajan kanssa identtinen esitys (kaljaa lukuunottamatta). Kipsissä kuten aina rankingturnausten alkulohkoissa. Erikoistunut kääntämään otteluita loppusekunneilla, pääosin omiksi tappioikseen.

  94. Niko Tuominen: Diktaattorin alkulohkon suunnasta kuulunut möly antoi olettaa Nikon pelaneen huonosti, mutta mitä vielä. Jälleen ennakoitua parempi suoritus isossa turnauksessa.

  103. Esa Heilimo: Jännitys häiritsi rankingdebyyttiä, mutta pystyi silti tavoittelemaan nelosdivarin kärkisijoja. Ennen tulokas-SM:iä on löydettävä rentoutta peliin.

  108. Tuomo Ala-Kojola: Tiukka analysointi tuottaa lähiaikoina tulosta myös pelilaudalla. Vielä ei ollut AaKoon aika, mutta keväällä Esa ja muut rookiet ovat ihmeissään. Rentoutta kaivataan tällekin suunnalle.

  » epäviralliset (ja osittain virheelliset) tulokset


  Suomen ennätys

  121 ilmoittautunutta kaksi päivää ennen turnausta. Espoolaisten ennätys on siis rikkoutumassa, vaikka asiaa ei voi julistaakaan varmaksi ennen turnauspäivää.

  Kaupunkilehti Vartti uutisoi turnauksesta lööpissään ja etusivullaan. Syvällisempää pöytälätkäluettavaa joudutaan odottamaan vielä hetki...


  PÖLY - kohtelias isäntä

  Helsinki Open pelataan ensi lauantaina neljättä kertaa. Kolmessa aiemmassa turnauksessa pölyläiset ovat jättäneet kärkisijojen tavoittelun muille. Paras saavutus on Ismo Aulaskarin 19. sija ensimmäisestä Openista syksyltä 2003.

  PÖLYn ensimmäisen divarivoiton nappasi viime syksynä Jussi Heinonen oltuaan heikohkon alkusarjan jälkeen kakkosdivarin selvä ykkönen. Samaisessa turnauksessa huomattava saavutus oli myös Janne Rantasen sijoittuminen viimeiseksi. Tämänhetkisen tiedon mukaan Rantsu on taas mukana. Kaikki mahdollisuudet saavutuksen uusimiseen ovat olemassa.

  Tänäkin vuonna pölyläiset pitävät ukkovarpaitaan pystyssä AKTI-liigaa toisinaan tähdittävälle Magnus Ahlbergille. Viime vuoden kuutossijan uusiminen olisi yllätys, vaikka Magnus onkin pelannut alkusyksyn uransa parasta peliä.

  Kun turnaukseen on aikaa neljä päivää, on ilmoittautuneiden laskuri pysähtynyt lukemaan 109. Vielä ehtii mukaan.

  Tutustu Helsinki Openin päivitettyyn sivustoon!


  AKTI-5/115: Uusi voittaja

  Lassi Kostamon kehityskäyrän derivaatta on edelleen vahvasti positiivinen. - V is for Vic*ory, saattoi Kostaja todeta, kun uran ensimmäinen AKTI-voitto varmistui kauden viidennessä turnauksessa. Finaalissa kaatui mehevästi Petteri Sevon.

  Jussi Heinonen sijoittui paluuturnauksessaan kolmanneksi. Toivosen ja Aulaskarin poissaollessa Sevon nousi kakkossijallaan rankingjohtoon.

  Kostajan nousu AKTI-voittajaksi on tapahtunut hämmästyttävän nopealla aikataululla. Lassi aloitti uransa AKTI-5/68:ssa 4.3.2004 jääden 12 pelaajan turnauksessa viimeiseksi. Kostaja hävisi tuolloin jumbofinaalin juuri Sevonille.

  Kostajan ura tähän asti:

  Kevät -04: Aloittaa uransa AKTI-68:ssa. Ei voita kahdessa ensimmäisessä turnauksessaan yhtään ottelua.
  Syksy -04: Pelaa koko kauden taistellen jumbosijoilla mm. Tuomisen kanssa. Rankingissä sija 9.
  Kevät -05: Nousee taistelemaan Lahtinen-Rantanen-Virri -kolmikon kanssa viimeisistä SLH-paikoista, mutta jää rankingissä 11:nneksi yleisen tason ja pelaajamäärän noustessa.
  Syksy -05: Kehitys vaikuttaa pysähtyneen, vaikka väläyttää AKTI-6/96:ssa välieräpaikallaan. Yleinen taso on kevättä heikompi, mutta SLH jää edelleen haaveeksi. Rankingin 9:s.
  Kevät -06: Tulokkaiden SM-pronssia Nurmosta. Samalla avoimen sarjan 28:s ensimmäisessä SPJKL:n rankingturnauksessaan. Kehityskäyrä lähtee uuteen nousuun. AKTI-liigassa kerran toinen, kerran kolmas ja rankingin 7:s. Murskaa mestarisuosikki Vihisen SLH:ssa sensaatiomaisesti 4-0.
  Syksy -06: Uran ensimmäinen AKTI-voitto. Taistelee rankingin kärkisijoista. Pelaa ensimmäisen Maailmanliigan turnauksensa Helsinki Openissa.


  Helsinki Openiin yhdeksän yötä - sata ilmoittautunutta!

  Helsinki Open -kuume valtaa hiljalleen niin pelaajat kuin järjestäjätkin. Sponsorisopimuksia solmitaan ja palkintoja kiillotetaan. Mikä parasta, pelaajien kiinnostus on huipussaan.

  Tallinnalaista SK Rauaa edustavasta Vafa Hamdamovista tuli turnauksen sadas ilmoittautunut. Suomen ennätyskin on haarukassa, sillä vuoden 2000 SM-kisoissa Espoossa pelasi 116 pelaajaa, joista 105 osallistui avoimeen sarjaan. Muutaman AKTIivisen pölyläisen puuttuminen listoilta pistää vielä silmään...


  AKTI-4/114: Heilimo hiipii kohti huippua

  Suoraan tulosluetteloista sitä ei vielä näe, mutta kaikki merkit ovat olemassa. Esa Heilimo on ollut syksyn AKTI-liigan kehittynein pelaaja viime kevääseen verrattuna.

  Heilimon kauden paras sijoitus on toistaiseksi vaatimattomasti kahdeksas, mutta tasainen keskijoukko ei ole kaukana. Keväällä 2005 AKTI-uransa aloittaneen Esan edellä ei ole ollut yhdessäkään syksyn turnauksessa yhtään kokemattomampaa pelaajaa. Takaa ovat löytyneet mm. Eronen ja Rantanen.

  Savonlinnasta alkupotkun akateemiseen maailmaan saanut Heilimo osaa hyödyntää järkevästi parhaita avujaan. Sopivan hidas pelitempo, tiukka staattinen boksi sekä lähes kostajamaisen räväkästi lähtevät peruskikka, kone ja lämärit aiheuttavat kokeneemmille pelaajille yhä enemmän harmaita hiuksia. Alku-uran pataanottoputki on takana, seuraavaksi on käännettävä niukat tappiot voitoiksi.

  Tämänkertaisessa turnauksessa Petteri Hintsanen päätti pelitaukonsa palauttaen HIIT BRUthersin finaalitasolle. Turnauksessa nähtiin myös Rantasen syksyn ensimmäinen todellinen romahdus.

  » tulokset


  Helsinki Openiin tasokas osallistujakaarti

  Kun HO-hetkeen on aikaa vielä kaksi viikkoa, on Helsinki Openiin ilmoittautunut 86 pelaajaa. Lopullinen pelaajamäärä noussee kevyesti yli sadan.

  Uutistoimituksen laskelman mukaan tähän mennessä ilmoittautuneet pelaajat ovat voittaneet jo huikaisevat 24 maailmanmestaruutta. (Lukuun ei siis sisälly esim. Petteri Sevonin tulevat mestaruudet.)

  MM-kultaa ovat juhlineet seuraavat osallistujat:

 • Stefan Edwall (avoin -99, joukkue -92, -93, -99 ja -01)
 • Kristian Iso-Tryykäri (joukkue -05)
 • Konsta Jukka (joukkue -05)
 • Anssi Järvinen (joukkue -05)
 • Jani Lappalainen (joukkue -05)
 • Tarja Lindberg (naiset -99)
 • Mariya Miloradova (naisten joukkue -05)
 • Mika Myllykangas (joukkue -05)
 • Roni Nuttunen (juniorit -05, joukkue -05)
 • Thomas Petersson (veteraanit -05, joukkue -89, -01 ja -03)
 • Miikka Pulliainen (juniorit -01)
 • Daniel Wallen (avoin -03, joukkue -92, -95 ja -03)
 • Alexey Zaharov (juniorit -03)
 • » lähde: ITHF


  Kepitetään KeKe kumoon

  Keke haluaa uusintaottelua klassikosta. Saamansa pitää. Uusinta kymmenmiehisottelusta tarjolla vielä tänä syksynä! Ennakkoasetelmat ladataan Helsinki Openissa.


  AKTI-3/113: Lällärilämärin nousu jatkuu

  Vaikka Rantanen menettikin rankingjohtonsa Toivoselle, Lällärilämärin kaksimiehinen joukkue näytti jälleen epäilijöilleen kuuluvansa AKTI-liigan ehdottomaan eliittiin. Alkukaudesta kaksikon heikommaksi osapuoleksi jäänyt Kostamo nousi turnauksen hahmoksi. Pitkään runkosarjaa johtanut Kostaja taipui lopussa kolmanneksi, mutta taisteli tiensä pleijareissa finaaliin, jossa Aulaskari oli vielä vahvempi.

  Rantanen puolestaan torpedoi jo toisessa peräkkäisessä turnauksessa Sevonin voitonhaaveet ja samalla uutistoimituksen ennustuksen tohtorin ensimmäisestä AKTI-voitosta. HIIT BRUthersin edustajat jäivät tyystin statistin rooleihin, kun Erosen turnaus päättyi sijoitusottelussa Heilimon tarjoamaan nöyryytykseen.

  Seuraava AKTI pelataan jo keskiviikkona 11.10. Turnauksessa nähtäneen sisuuntuneiden HIIT-veljesten paluu voittokamppailuihin.


  6/10 turnausta, 10 pelaajan SLH

  PÖLYä lempeän jämerästi johtava hallitus kokoontui päättämään lähiaikojen toiminnan suuntaviivoista. Kokouksessa päätettiin seuraavaa.

 • Helsinki Openista tulee suurin ja kaunein Suomessa järjestetty turnaus. Lisäinfoa tihkuu vähitellen turnauksen lähetessä.
 • Syyskaudella 2006 pelataan kymmenen (10) AKTI-liigan turnausta.
 • Rankingiin lasketaan yhteen jokaisen pelaajan kuusi (6) parasta tulosta.
 • Suureen Loppuhuipennukseen kelpuutetaan pelaajamääristä riippumatta rankingin kymmenen (10) parasta vähintään neljä (4) turnausta pelannutta pelaajaa.
 • SLH aloitetaan ns. sääli- tai Blues-pleijareilla. Ensimmäisen kierroksen otteluparit ovat rankingin mukaisesti 7.-10. ja 8.-9. Myöhemmillä kierroksilla edetään humanistienkin tajuaman vanhan ja yksinkertaisen kaavan mukaan: rankingissä parhaiten sijoittunut kohtaa aina huonoimmin sijoittuneen jne.
 • Edellä mainitut päätökset koskevat vain syksyn 2006 SLH:ta. Hallitus päättää tulevien vuosien SLH-systeemeistä koettuaan kokeilun tulokset.
 • Helsinki Openista tulee suurin ja kaunein Suomessa järjestetty turnaus. Lisäinfoa tihkuu vähitellen turnauksen lähetessä.

 • 280 kiloa pelejä!

  Teille on 280 kiloa pelejä


  Oslo Open: Aulaskari finaalisarjassa, Toivonen lähellä

  Maailmanliigan kauden ensimmäinen Big Six -turnaus keräsi Osloon yli 100 pöytäkiekkoilijaa. Suomen kärkikastista mukana oli PÖLYn nelinpeleissäkin kunnostautunut Kristian Iso-Tryykäri, joka eteni puolivälieriin saakka. PÖLYn kaksimiehinen edustusjoukkue taisteli alkulohkoissaan tiukasti pääsystä 40 pelaajan finaalisarjaan.

  Ismo Aulaskari selviytyi lohkossaan viimeiselle jatkopaikalle kahdeksanneksi. Timo Toivonen puolestaan tipahti täpärästi kymmenennellä sijallaan. Aulaskarin lohkossa sijoilla 7-9 päädyttiin tasapisteisiin, kun taas Toivosen lohkossa samat pisteet summattiin sijoilla 8-11. Finaalisarjassa Ismo näytti ansainneensa paikkansa pelaten lohkossaan sijalle 13. Aulaskarin loppusijoitus oli 25:s, Toivosen 49:s. Molemmat saavuttivat turnauksessa uransa parhaat ITHF:n rankingpisteet.

  Seuraava Big Six -turnaus on PÖLYn ikioma Helsinki Open. Oslon kakkonen Daniel Wallen on jo ilmoittautunut turnaukseen muutaman muun maailman kärkipelaajan ohella, mutta monia paikallisliigoista tuttuja tahkoajia puuttuu vielä listoilta. Olethan jo muistanut ilmoittautua?


  PÖLYn irkkikanava

  #poly Tervetuloa kaikki diktaattorin ja el capitanon seuraksi PÖLYn irkkikanavalle ircnettiin. Kanava on itseoikeutetusti nimellä #poly. Sieltä saat kuumimmat uutiset ja tiedon, koska valasvideo julkistetaan sisäpiirille.


  PÖLYn huikea menestys historiasta?

  Kolmas! Nyt palaamme katsomaan menneisyyden suursaavutuksia. PÖLY ei nimittäin aina ole ollut yhtä surkea kuin se vaikuttaa nyt olevan, jos katsoo kansainvälistä menestystä.

  Aikana jolloin dinosaurukset eivät vielä hallinneet rinkejä oli muuan viimeaikainen AKTI-voittaja, joka menestyi entisen Neuvostoliiton alueella Latviassa.

  » Kts. tarkemmin.


  AKTI-2/112: Lätwa siirsi Sevonin avausvoittoa

  Lämmittely edellisenä iltana Stadin liigassa ja vire huipussaan, syksyn avauksen finalistit poissa - Petteri Sevonin ensimmäinen AKTI-turnausvoitto oli pedattu valmiiksi. Runkosarja sujuikin vielä suunnitelmien mukaan: tuloksena ykkössija. Välierässä kaikki romahti. Taivas pimeni ja Mannerheimintien liikenne pysähtyi, kun kymmenen tuntia aiemmin Lätwan julistanut Janne Rantanen kosti uskontoaan loukanneelle. Välieräsarja ratkesi kolmannen pelin jatkoajalla - Rantsu finaaliin.

  Rantasestakaan ei tullut uutta AKTI-voittajaa. Finaalissa 200:nnen maailmanranking-turnauksensa pelannut Timo Toivonen kaatoi hurjistuneen kiinteistökonsultin. Janne pitää kuitenkin sensaatiomaisesti hallussaan AKTI-liigan kärkisijaa kahden pelatun turnauksen jälkeen. Sevon ja Toivonen vaanivat pisteen päässä.

  Niko Tuominen saavutti turnauksessa jälleen yhden merkkipaalun. Diktaattorista tuli ensimmäinen PÖLYn sarjoissa 1000 peliä hävinnyt pelaaja. Illan tilastokummajaisten roolit ottivat Kostamo ja Heilimo. 16 kierroksen runkosarjassa Kostaja hävisi vain kaksi peliä enemmän kuin yhdellä maalilla, Heilimo kolme. Lopputuloksista kumppanukset löytyvät toiseksi ja kolmanneksi viimeisiltä sijoilta.


  Uskonnollinen tiedotus

  Lällärilämärin joukkue on julistunt Lätwan (Fatwaa mukaillen) Petteri Sevonille. Tämä tarkoittaa, että jokaisen Pölyläisen on tehtävä parhaansa voittaakseen Sevon jokaisessa AKTI-pelissä. Lätwan julistaminen on seurausta Sevonin loukattua kikoista pyhimpää, Lällärilämäriä, stadinliigan 18.9 pelatussa turnauksessa. "Lällärilämäri on maailman surkein kikka" sana loukkasi syvästi läsnäolijoita - se oli suorastaan Sevonin rämäisy päin kasvoja.

  Täten AKTI-2/112-kisassa pelaaja joka tekee runkosarjassa eniten maaleja Sevonia vastaan, on oikeutettu puolenlitran siideritölkki-palkintoon. Jos herra Sevon ei itse uskaltaudu paikalle, kohdistuu Lätwa hänen lahkolaisiinsa - HIIT:n jäseniin.

  - Uskossa vakaa J.R.

  TOIM. HUOM. mainittakoon että eräs toinen stadinliigan välieräpelaaja kommentoi myös ennen finaalia että "(lälläri)lämäri on paholaisen keksintö".


  AKTI-1/111: Syyskausi alkoi vailla yllätyksiä

  Neljän ykkösen AKTI sai odotetun kärkikolmikon. Turnauksen päätteeksi imaginääriselle palkintokorokkeelle kipusivat paremmuusjärjestyksessä Mankka Ahlberg, Ismo Aulaskari ja Mestari Sevon. Ahlbergin ylivoima oli ehkä vielä totuttuakin rajumpaa: illan saldona 23 voittoa ja yksi tasapeli.

  Turnauksen yksitoista osallistujaa jakaantuivat loppulistalla siististi ryhmiin. AKTI-liigan nykyisen tähtitrion takana seurasivat sijoilla 4-5 Lällärilämäri, sijoilla 6-9 vanhat PÖLY-jäärät ja kahdella jumbosijalla porukan kokemattomimmat taiturit.

  Jääräosastolta on syytä nostaa esiin Mikko Järvisen seitsemännen sijan tuottanut paluu. Järskän SLH-paikka lienee tiukassa, kun avausturnauksesta poissa olleet kärkinimet löytävät takaisin Pohjois-Amerikan kiertueeltaan ja Paloheinän Iltarasteilta.


  Järskä tekee comebackin!

  Järskä AKTI-liigassa kaksi turnausta voittanut Mikko "Järskä" Järvinen uhoaa palaavansa kaukaloihin alkavalla kaudella. Vasemman pakkilaukauksen (ei Virri) maestro aikoo näyttää nuoremmilleen, miten kikka toimii.

  - Tällä kaudella teen kyllä comebackin, Järskä uhoaa ja vetää heti vähän takaisin.

  - Tässä vaan tuo liiga-alku tuottaa mulle niin perkeleesti töitä etten tiedä ehdinkö vielä maanantaina, mutta sitten onneksi helpottaa. Mutta yritän parhaani mukaan.

  Uhon myötä on mielenkiintoista nähdä miten sijalle 949 maailmanrankingissa pudonnut satakuntalainen pärjää kovissa AKTEissa. Tuskin yhtä hyvin kuin Ässät viime kaudella, mutta ehkä yhtä hyvin kuin Ässät alkavalla kaudella, jos on uskomista IS SM-LIIGA -lehden analyyseihin. Lehti ennustaa Ässien romahtavan sijalle 13. Järvisen huonoin sijoitus AKTI-liigassa on toistaiseksi 11:s.


  Rantasen kausiennakko: AA-kerhon hallinta jatkuu

  Kiihkeän kesäkauden jälkeen on aika spekuloida tulevaa AKTI-kautta. Kausi tulee olemaan todennäköisesti tasokkain koskaan pelattu AKTI-kausi. Pelaajamäärä on ollut selvästi nousussa ja AKTI-voittajia turnauksissa käy ennätyksellinen määrä. Yksi AKTI-voitto ei enää takaa pääsyä SLH:hon vaan suorituskyvyn pitää olla korkea ja tasainen, jotta nelinpeleihin ei jouluna joudu ihan kylmiltään.

  Seuraavassa arvio SLH-ehdokkaiden kauden menestymismahdollisuuksista.

  Magnus Ahlberg: Voittoprosentti puhuu puolestaan, kiistaton suosikki PÖLYn mestariksi, mikäli vaan jaksaa pelata tarvittavan määrän turnauksia päästäkseen loppuhuipennukseen. MM-vuoden ollessa kyseessä, on sangen todennäköistä näin käyvän. Loppukautta kohden varsinkin asiantuntijat ennustavat tehokkaan hyökkäyksen pakottavan Diktaattorin tavanomaista mielikuvituksellisempaan ajanpeluuseen.

  Ismo Aulaskari: Tutummin dinosaurus, mutta Istuva Härkä voi olla pian parempi puhuttelunimi Ismon opetellessa uutta istuvaa pelityyliä. Istuvan Härän arvellaan sijoittuvan sijoille 1-2 niin jokaisessa turnauksessa mihin osallistuu kuin myös koko AKTI-liigassa. Viekö Ismo huikean kolmannen peräkkäisen AKTI-liigan voiton kotiin?

  Timo Toivonen: Ulkomaanopit tuottivat heti tulosta ja Stipe vei KESÄ-liigan muiden nenän edestä. Jatkuuko kova vire vielä syksyllä? Tänä vuonna Timo ei voi enää hyödyntää vanhaan malliin hallituksen keskeisiä sopupelejä, vaan joutuu ottamaan voitot rehdisti. Analyytikot ennustavat Stipelle sen verran menestystä, ettei Virri enää vikassa pelissä voi tiputtaa SLH:sta.

  Petteri Sevon: Tuleva maailmanmestari antoi ennakkovaroituksen muille pölyläisille kesän viimeisimmässä AKTIssa. Nähtäväksi jää, oliko Sevon vain ylikellotettu kone, joka poksahtaa paineen alla tosi tilanteessa, vai jatkuuko menestys yhtä tasaisena kuin Aulaskarilla tai Magnuksella. Kuitenkin, analyytikot povaavat varmaa SLH-paikkaa ja jopa sijoittumista neljän parhaan joukkoon.

  Jussi Heinonen: Seksuaalisesti epäilyttävästi suuntautuneiden kikkojen mestari. Heinonen ei kevät- ja kesäkaudella yltänyt ihan terävimpään kärkeen, mutta tasainen ilmestyminen kisa-areenalle ja tasainen pleijareihin pääsy takaavat paikan Suureen Loppuhuipennukseen tänäkin vuonna.

  Pasi Vihinen: Keväällä uran avausvoitto ja toinenkin tuli vielä tuurilla. Olisiko nyt viimein myös menestystä odotettavissa SLH:ssa? Viileät suoritukset vienevät Pasi SLH:hon, mutta sen tarkemmin eivät analyytikot osaa arvioida loppusijoitusta.

  Lauri Eronen: Lauri pelaa tunnetusti lennokasta peliä - sekä kiekot että maalit lentävät säännöllisesti pois peliareenalta. Erosen peli tuntuu ailahtelevan suuresti, riippuen lähinnä siitä, mitä colaa on nautittu ennen pelejä. Analyytikot povaavat kuitenkin Laurille SLH-paikkaa, mutta välieräpaikka voi olla jo tiukassa.

  Lassi Kostamo: Vastoin odotuksia, Kostaja pelasi itsensä jo viimeksi välieriin saakka SLH:ssa. Kesän esitykset ovat olleet myös vakuuttavia ja jos Lassin pelottavin ase, lällärilämäri, on vireessä, niin turnausvoittokaan ei ole mahdottomuus. Analyytikot ennustavat, että Lassi vie viimeisen jaossa olevan SLH-paikan.

  Ismo Lahtinen: Pelaamattomuus tulee vaivaamaan Ismoa alkukaudesta sen verran, että vaikka loppukaudesta kauden avauksessa aloitetut koneet alkavat viimein upota maaliin, on SLH-paikka karannut jo tasaisemman rutiinin omaavien pelaajien taskuihin. Olisiko tänä vuonna viimeinkin aika voittaa ensimmäinen playoff-sarja? (Toim. huom. Lahtinen on jo voittanut playoff-sarjan AKTI-liigassa. Vihinen kärsi tappion pienemmälle Ismolle AKTI-10/90:n puolivälierässä.)

  - Rantsu


  Sevonin ensimmäinen

  KESÄ-6/20:stä kantautuneet tiedot on vihdoin saatu varmistettua ja ilmoille voidaan kajauttaa uuden KESÄ-turnausvoittajan nimi - Petteri Sevon. Voitto oli Sevonille ensimmäinen PÖLYn turnauksissa. Finaalivastuksena pelaili jo aiemmin KESÄ-liigan voittomahdollisuudet menettänyt Ismo Aulaskari.

  Vahvaa nousua HIIT BRUthersin kärkipelaajaksi tekevän Sevonin voittoa pidettiin asiantuntijapiireissä pienenä yllätyksenä, vaikka meriittilistalta löytyikin jo aiemmin neljä AKTI-finaalipaikkaa. Voitto vankisti Petterin asemaa yhtenä Aulaskarin ykköshaastajista piakkoin alkavassa AKTI-liigassa.

  Nähtäväksi jää, miten Sevon onnistuu toteuttamaan kasvaneet menestysodotukset. Aiemmin ajoittain horjuva puolustus on kariuttanut suurimman menestyksen häikäisevästä hyökkäyksestä ja tukevasta haara-asennosta huolimatta. Uutistoimitus ennustaa uran ensimmäistä AKTI-voittoa viimeistään syksyn kolmannessa turnauksessa.


  Eskelinen loisti Oulussa

  MM-kausi 2006-07 käynnistyi SPJKL:n rankingturnausten osalta Oulussa. PÖLYstä turnauspaikalle selviytyi kaksi pelaajaa, jotka etenivätkin aina avoimen sarjan finaalisarjaan asti. Jari Eskelinen sivusi uransa parasta sijoitusta 12:lla sijallaan. Ismo Aulaskarin maukkaimmat eväät olivat jo syöty finaalisarjassa, tuloksena jumbosija 16 pelaajan sarjassa.

  Eskelisen avoin sarja alkoi heti mallikkaasti, sillä Jarin alkulohkossa mm. lajin legendat Seppo Kosonen ja Kalle Moilanen jäivät ulos finaalisarjasta. Eskelisestä tuli myös ensimmäinen PÖLYä veteraanisarjassa edustanut pelaaja. Hän selvitti pappojen alkusarjan tappioitta, mutta finaalissa Espoon lämäri-ihme Tom Hägg oli parempi otteluvoitoin 3-0.


  Toivonen KESÄn mestari

  KESÄ-liigan 2006 kunniataulukko:
  1. Timo Toivonen
  2. Ismo Aulaskari
  3. Jussi Heinonen

  Stibe lunasti suuret puheensa ja taisteli KESÄ-liigan ykköseksi. Muutama huippusuoritus paikkasi riittävästi läpi kesän jatkunutta ailahtelua. Haastajista Aulaskarin kohtaloksi koitui yhden turnauksen poissaolo. Heinonen sitä vastoin säästeli playoff-virettään syksyyn ja tyytyi keräilemään viidensiä sijoja pronssin arvoisesti.

  Viimeisen turnauksen tulokset ilmestyvät aikanaan tulososioon. Aiempien KESÄ-turnausten tilastoja pääsee ihmettelemään jo nyt. PÖLYn tulospalveluyksikön arkinen aherrus on tuottanut muutakin silmänruokaa - kymppikerhot ja nollanollat ovat pienen tauon jälkeen taas ajan tasalla.

  Enää ei ole KESÄä jäljellä. PÖLY kiittää kaikkia turnauksissa pelanneita. Yliopistolätkääjille suunnatun AKTI-liigan syksyn ensimmäinen kisa pelataan maanantaina 11.9.


  KESÄ-liigan kärki tiivistyi - yksi kisa jäljellä

  Toissa kevään joukkuemaailmanmestari Mika Myllykangas kävi KESÄ-5/19:ssa liittämässä ansiolistalleen KESÄ-turnausvoiton. Finaaliseuraksi ylsi Magnus Ahlberg, joukkuetoveri SM-tasolta.

  KESÄ-liigan kokonaisvoitto on vielä neljän pelaajan ulottuvilla. Päätösturnauksessa mestaruuden ratkovat Toivonen, Heinonen, Aulaskari ja Ahlberg. KESÄ-liigan pistejärjestelmä on julma: kaikkien turnausten pisteet lasketaan. Silti Aulaskarilla on ollut varaa jättää väliin yksi turnaus ja Ahlbergilla kaksi.

  KESÄ-liigan tilanne (koonnut Stibe):

  Pelaaja ........... K1 K2 K3 K4 K5 K6 | Yht
  -------------------------------------------
  Timo Toivonen ..... 24 43 50 18 24 -- | 159
  Jussi Heinonen .... 28 28 43 28 28 -- | 155
  Ismo Aulaskari .... 43 21 -- 43 37 -- | 144
  Magnus Ahlberg .... 50 -- -- 50 43 -- | 143
  Netta Jousi ....... 21 32 24 21 10 -- | 108
  -------------------------------------------
  Janne Rantanen .... 18 -- 37 37 12 -- | 104
  Petteri Sevon ..... 32 -- -- 32 32 -- | 96
  Mika Myllykangas .. 37 -- -- -- 50 -- | 87
  Ahti Lampi ........ -- 50 -- -- -- -- | 50
  Pasi Vihinen ...... -- -- 32 -- 18 -- | 50
  -------------------------------------------
  Lauri Eronen ...... -- 37 -- 12 -- -- | 49
  Niko Tuominen ..... -- 18 21 -- -- -- | 39
  Ismo Lahtinen ..... -- -- 28 -- -- -- | 28
  Petteri Hintsanen . -- 24 -- -- -- -- | 24
  Tom Hägg .......... -- -- -- 24 -- -- | 24
  -------------------------------------------
  Patrik Hoyer ...... -- -- -- -- 21 -- | 21
  Santtu Saastamoinen -- 10 -- 10 -- -- | 20
  Lauri Happo ....... 15 -- -- -- -- -- | 15
  Raimo Sandelin .... -- 15 -- -- -- -- | 15
  Anton Lampi ....... -- -- -- 15 -- -- | 15
  -------------------------------------------
  Lassi Kostamo ..... -- -- -- -- 15 -- | 15
  Jukka Pihonen ..... -- 12 -- -- -- -- | 12
  Rafael Ekroos ..... -- 08 -- -- -- -- | 8
  Jussi Junnila ..... -- -- -- 08 -- -- | 8

  Yhteensä 24 pelaajaa.

  Viimeinen KESÄ-turnaus keskiviikkona 30.8. klo 18.


  Tervetullut kuokkavieras rauhoitti Aulaskarin juhlat

  Ismo Aulaskarista tuli torstaina 3.8.2006 ensimmäinen sadassa AKTI- tai KESÄ-liigan turnauksessa pelannut pelaaja. Ismo palkittiin KESÄ-4/18:n yhteydessä uurastuksestaan erinäisillä 100-aiheisilla palkinnoilla. Uutistoimitus onnittelee Aulaskaria, joka voi ottaa ansiolistalleen ison osan PÖLYn noususta nykyiseen kukoitukseensa.

  Ismoa ei voi tällä kertaa onnitella turnausvoitosta, sillä ykkössijan kävi pokkaamassa toista kertaa tänä kesänä Magnus Ahlberg. Dino laittoi kuitenkin pultti-amigon tiukoille ja venytti finaalisarjan kolmanteen peliin. Ratkaisupelissä keskityttiin perusasioihin. Magnukselle 6-3 päättyneessä pelissä nähtiin kahdeksan onnistunutta peruskikkaa. Lopussa Mankka intoutui vapautuneempaan pelitapaan tehden viimeisen maalinsa koneella.

  Turnauksen osanottajalista oli kirjava ja tasokas. Pronssille hinasi itsensä jälleen Janne Rantanen. Toivottavasti Rantsun ennenkokematon kesävire ei enteile tavallistakin pahempaa romahdusta alkusyksystä.

  KESÄ-liigan kärki 4/6 turnauksen jälkeen:
  1. Toivonen 135
  2. Heinonen 127
  3. Aulaskari 107
  4. Ahlberg 100
  5. Jousi 98
  6. Rantanen 92

  Seuraava KESÄ-turnaus tiistaina 15.8. klo 18.


  Stibe liigakärjessä

  Tiistainen KESÄ-liiga ei noussut tasoltaan kahden edellisen veroiseksi. Harvinaisen tutulla ja pienellä porukalla pelatun turnauksen alkusarjassa keuli huippuvireinen suosoutaja Rantanen. Pleijareissa rutiini siivitti nokkelilla vitseillään hauskuuttaneen Toivosen voittoon.

  KESÄ-liigan tilanne (koonnut Stibe):

  Pelaaja ___________ K1 K2 K3 K4 K5 Yht.
  ----------------------------------------------
  Timo Toivonen _____ 24 43 50 xx xx 117
  Jussi Heinonen ____ 28 28 43 xx xx 99
  Netta Jousi _______ 21 32 24 xx xx 77
  Ismo Aulaskari ____ 43 21 -- xx xx 64
  Janne Rantanen ____ 18 -- 37 xx xx 55
  ----------------------------------------------
  Magnus Ahlberg ____ 50 -- -- xx xx 50
  Ahti Lampi ________ -- 50 -- xx xx 50
  Niko Tuominen _____ -- 18 21 xx xx 39
  Mika Myllykangas __ 37 -- -- xx xx 37
  Lauri Eronen ______ -- 37 -- xx xx 37
  ----------------------------------------------
  Petteri Sevon _____ 32 -- -- xx xx 32
  Pasi Vihinen ______ -- -- 32 xx xx 32
  Ismo Lahtinen _____ -- -- 28 xx xx 28
  Petteri Hintsanen _ -- 24 -- xx xx 24
  Lauri Happo _______ 15 -- -- xx xx 15
  ----------------------------------------------
  Raimo Sandelin ____ -- 15 -- xx xx 15
  Jukka Pihonen _____ -- 12 -- xx xx 12
  Santtu Saastamoinen -- 10 -- xx xx 10
  Rafael Ekroos _____ -- 08 -- xx xx 8

  Seuraava KESÄ-turnaus torstaina 3.8. klo 18.


  Diktaattori teki sen taas!

  KESÄ-2/16:ssa tehtiin historiaa, mikä oli jäädä huomaamatta jopa tarkkasilmäiseltä uutistoimitukselta. PÖLYn ikioma Diktaattori Niko Tuominen päästi playoff-sarjassaan Ahti Lampea vastaan uransa 5000:nnen maalin. Nikosta tuli näin ensimmäinen kyseisen rajapyykin rikkonut pelaaja PÖLYn sarjoissa. Tästä saavutuksesta Tuominen palkittaneen seuraavassa SLH-saunassa maineikkaalla PÖLYnimuri-palkinnolla.

  Aiemmat PÖLYnimuri palkinnon saajat:

 • 1000 päästettyä maalia: Niko Tuominen
 • 2000 päästettyä maalia: Niko Tuominen
 • 3000 päästettyä maalia: Niko Tuominen
 • 4000 päästettyä maalia: Niko Tuominen

 • KESÄ-liigassa tähtivieras

  KESÄ-liigan toisen kisan voiton haki ensimmäistä kertaa PÖLYn paikallisliigoissa esiintynyt Ahti Lampi. Purkkisillivitsit oli syytä unohtaa heti alussa, sillä Ahdin aiempiin meriitteihin luetaan mm. viime syksyn Helsinki Openin kahdeksas sija ja toukokuun Naantalin rankingturnauksen pronssipokaali. Vuonna 1991 syntynyt Lampi majailee tällä hetkellä juniorien maailmanrankingissä sijalla 6.

  Ahdin finaalivastustajaksi taisteli tiensä Timo Toivonen, joka aiheutti tähtivieraan muuten puhtaaseen voittosaldoon pienen kuprun venyttämällä yhden finaalipelin jatkoajalle. Stiben koneilu tuottaa siis tulosta koto-Suomessakin.

  Seuraava KESÄ-turnaus jo tiistaina 18.7. klo 18.


  Magnus parhaassa kesäterässä

  Jukola-viikonlopun alla pelattu KESÄ-liigan avaus houkutteli paikalle yhdeksän innokasta. Laatu korvasi määrän, sillä kaikki pelaajat lukeutuvat maailmanrankingin mukaan Suomen 64 parhaan joukkoon.

  Voittajaksi selviytyi Magnus Ahlberg, joka jatkoi hienoa KESÄ-turnausten sarjaansa. Neljä kertaa mukana, kaksi voittoa, kaksi kakkossijaa. Timo Toivonen palasi Pohjois-Amerikan menestysputken jälkeen karuun arkeen. Juuri ennen turnausta kotimaan kamaralle palannut Stibe jätettiin kuudenneksi.


  KESÄ alkaa 15.6.

  No, onkos tullut KESÄ-liiga nyt tauon keskelle, ja laitetaankos kiekko pesään taas Virrin Veskulle?

  Ainakin pääkaupunkiseudun pöytälätkääjillä on aihetta kepeään rallatteluun, kun PÖLYn perinteinen kaikille avoin KESÄ-liiga alkaa. Ensimmäinen turnaus pelataan torstaina 15.6. klo 18.00 alkaen Uuden yo-talon kokoushuone Cajsassa. Kaikkiaan KESÄ-liigaa pelattaneen noin viiden turnauksen verran myöhemmin ilmoitettavina ajankohtina. Älä siis murehdi Kälviälle karannutta kesäheilaa tai katolleen kaadettua Corollaa, vaan tule pelaamaan!


  Timo taisteli voiton Montrealissa

  Kanadankiertuettaan lopetteleva PÖLY:n perustajajäsen Timo Toivonen nousi Montrealissa Kanadan Rose Bowl Classic-rankingturnauksen voittajaksi ohi 31 pohjoisamerikkalaisen yrittäjän. Näin kuntohuippu osui sopivaan kohtaan ja Timo ei jäänyt mantereella ikuiseksi kakkoseksi! Voitto irtosi finaalissa Kanadan rankingjohtaja Bernie Kunzlerista seitsemännessä ottelussa, vaikka kanadalainen onnistui voittamaan kolme ensimmäistä ottelua!

  Pelitauosta tukkoinen Timo selvisi lauantaina pelatussa alkusarjasta hädin tuskin finaalisarjaan, jossa kuitenkin paransi peliään ottaen toisen sijan heti maineikkaan Junior Gelinasin jälkeen. Tämä toi Timolle hyvät asetelmat sunnuntaina pelattaviin 16 pelaajan playoffeihin.

  Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Timo pudotti Giano Bossion ja toisella kierroksella Carlo Bossion. Välierissä Timo voitti 4-0 tulevaisuuden lupauksen Mike DiMarcon. Samaan aikaan tapahtui eräs turnauksen suurimmista kamppailuista, jossa Bernie Kunzler nousi tappioasemista ja tiputti seitsemännen ottelun jatkoajalla Junior Gelinasin finaalista.

  Tekstiviesteillä psyykattu Timo lähti innokkaana finaaliin kohtaamaan tuttua Bernietä, mutta Bernie aloitti rajusti voittaen kolme ensimmäistä ottelua murskalukemin. Veitsi kurkulla Timo onnistui löytämään uusia tehoja ja voitti kaksi seuraavaa peliä myös selvin numeroin. Kuudennen ottelun trilleri päätyi Timolle 4-3 ja seitsemäs ottelu ratkesi jälleen selvästi turnauksen ainoalle eurooppalaiselle. Tunnelma oli katossa niin kisapaikalla kuin reaaliaikaista tulospalvelua pitävässä Table Hockey Heavenissa. PÖLY-Kanada-maaottelut ovat nyt pölylle kaksi-nolla, sillä Aulaskarin ja Kunzlerin kohtaaminen Las Vegasin tammikuun turnauksessa päättyi myös kanadalaisen tuhoon.

  Lopuksi vielä mestarin itsensä haastattelu meren toiselta puolelta: "Timo-Bernie 0-5,2-3,1-8,4-0,6-2,4-3,3-1. Ja näin ollaan mestari! Oma psyykkaus, taistelutahto. Kävelytauko ennen neljättä peliä. Ties että B on voitettavissa. Piti vaan pelata omalla tasolla ja kunnolla keskittyen. Ehkä 4-0 neljännessä sai B:n pelkäämään. Tietty sen matsin avausmaali koneella toi uskoa, että kikka toimii. Hieno nousu ja pelasin vikat matsit ilman virheitä. Hyvin järkätty turnaus ja mukavia pelaajia. Kovempi taso paikallisilla Vegasiin verrattuna. Toivottivat suomalaiset jatkossakin tervetulleiksi Kanadaan kisoihin. -Timo"

  Voimme siis tulkita että kolmannen finaalin jälkeen kiekot lenteli. Kyseessä on käsittääkseni PÖLY:n ensimmäinen turnausvoitto ja pokaalisija ulkomailla, aikaisempi paras ulkolainen sijoitus lienee Aulaskarin 4. sija Tallinnassa. PÖLY onnittelee Timoa!

  Turnauksen neljän kärki:

  1. Timo Toivonen
  2. Bernie Kunzler
  3. Mike Di Marco (NHL, nouseva 23v. tähti)
  4. Junior Gelinas

  » keskustelua (tablehockeyheaven.com)
  » tulokset
  » Stiben kuvat

  - Ismo A


  Talvikausi päättyi Naantalissa

  Naantalin superviikonloppu houkutteli mukaan runsaan pölyläiskaartin. Kärkisijoille ei kuitenkaan päästy sen kummemmin lauantain rankingturnauksessa kuin sunnuntain Suomen cupissa tai SM-joukkuekisassakaan.

  Veljekset finaalisarjassa

  PÖLY sai kauden viimeisen rankingturnauksen finaalisarjaan tukevan edustuksen: 18 parhaan joukossa nähtiin Aulaskarit, Hintsanen ja Eronen. Kärkikymmenikkö jäi kaikille haaveeksi, mutta ainakin kaksi HIIT-veljestä näytti jälleen väläyksiä kiistattomasta potentiaalistaan. Jopa Hintsanen jaksoi tahkota omalla tasollaan läpi pitkän turnauksen.

  Juho Muhonen ja Tuomo Ala-Kojola tekivät rankingdebyyttinsä. Juho lunasti ykkösdivaripaikan varsin kovatasoisesta alkulohkosta, kun taas Tuomo kiusasi kokeneempiaan kakkosessa. Lauantain pettynein oli kakkosdivarin syövereihin hukkunut Jari Eskelinen.

  HIIT BRUthers paras pölyläisjoukkue

  Sunnuntain joukkuekisaan saatiin mukaan noin 2,8 pölyläisjoukkuetta. PÖLY (Kostamo, Lahtinen, Rantanen, Vihinen) ja HIIT BRUthers (Eronen, Hintsanen, Muhonen, Sevon) aloittivat turnauksen divarisarjassa. Vahvasti pölyläinen "megajoukkue" Jospa (Aulaskarit, Eskelinen, Hägg) pääsi sen sijaan kahdeksan joukkueen eliittisarjaan.

  Jospan oli tyytyminen eliittisarjan seitsemänteen sijaan. Urheilullisella asenteella turnaukseen valmistautunut PÖLY voitti divarin puhtaalla pelillä erinomaisen tasaisella esityksellään. Jokaisessa joukkuematsissa ainakin Rantsu ja yksi muista onnistui. HIIT BRUthers suoriutui suuremmitta vaikeuksitta pelikuntoon ja divarin kakkoseksi.

  Ensimmäisellä pleijarikierroksella konkarijoukkue Eräpojat jyräsi jatkoon yli PÖLYn. HIIT BRUthers puolestaan sai rivinsä järjestykseen ja onnistui yllättämään "kilojoukkue" Jospan kaikki pelinsä voittaneen Erosen johdolla.

  Erosen liekehdintä jatkui puolivälierässä Optimea vastaan. Tuleva mestarijoukkue joutui HIIT-veljien ahdistelemaksi edeten jatkoon niukalla 9-7-voitolla. Erosen pommitukselle vastustajan tähtipelaajatkaan eivät voineet mitään - Laurin saldoksi jäi 8 voittoa yhtä monesta playoff-pelistä.

  HIIT BRUthers, Jospa ja PÖLY sijoittuivat lopputuloksissa peräkkäisille sijoille 8-10.


  Aulaskari jatkaa pojan huoltajana

  pokaalit
  Isompi pokaali pääsi tuttuun kotiin.

  Ismo Aulaskari voitti uransa viidennen mestaruuden vapun alla pelatussa Suuressa Loppuhuipennuksessa. Finaalivastukseksi selviytyi jälleen ratkaisuotteluissa venynyt yksinkertainen mestari Jussi Heinonen. Loppuottelussa Iso-A oli parempi voitoin 4-2.

  SLH käynnistyi heti yllätyksillä. Todellisen läpimurron kevään aikana tehnyt Lassi Kostamo pudotti asiantuntijoiden suurimman mestarisuosikin Pasi Vihisen suoraan neljässä pelissä. Samoihin 4-0-voittolukemiin ylsi myös Jari Eskelinen kampittaessaan Petteri Sevonin. Välierissä Kostaja ja Hämeenlinnan teräsmiesvaari nöyrtyivät finalisteille selkein lukemin.

  Kevään lopulliset sijoitukset:

  1. Ismo Aulaskari
  2. Jussi Heinonen
  3. Jari Eskelinen
  4. Lassi Kostamo
  5. Pasi Vihinen
  6. Petteri Sevon
  7. Laurí Eronen
  8. Ismo Lahtinen

  Rookie-sarja: 1. Tuomo "Alakojola" Ala-Kojola
  Teekkarisarja: 1. Janne Rantanen

  SLH:n alla pölyläiset saavuttivat menestystä myös pienempien piirien turnamenteissä. Loppukeväästä uusia myötävirtauksia spinaakkeriinsa puhkunut Vesa Virri voitti Science Fiction -pöytäjääkiekkoilijoiden SM:n. Janne Rantanen puolestaan oli täysin ylivoimainen TKK:n Maanmittarikillan perinteikkäässä mestaruusturnauksessa.


  SLH 29.4. - Pasi ykkössuosikki mestariksi

  Pöytäjääkiekkokausi huipentuu jälleen Suureen Loppu Huipennukseen ja sen jälkeiseen saunailtaan ja klassikoksi muodostuneeseen nelinpeliturnaukseen. Taistelu SLH-paikoista oli verisin pitkään aikaan ja Rannalle jäi ruikuttamaan moni nälkäinen pelaaja. Auringonlaskun Esa ja Vesa karsiutuivat heti Rantsun perään, mutta Virrin huonolta seuralta ei kuitenkaan ennakkotietojen mukaan vältytä nelinpeleissä.

  Playoff-parit ovat seuraavanlaiset:

 • Aulaskari - Lahtinen
 • Vihinen - Kostamo
 • Sevon - Eskelinen
 • Heinonen - Eronen
 • Aloittakaamme analyysi ensimmäisestä parista. Dino ja Stadin huonoin Ismo ovat kohdanneet tällä kaudella jo useasti. Allekirjoittaneen yllätykseksi otteluvoitot ovat menneet paljon tasaisemmin keskinäisissä otteluissa kuin sijoitukset runkosarjassa antavat ymmärtää. Aulaskarin peruskikan ja sentterin voiman on saanut moni jo tällä kaudella todeta kiekkoa maalista kaivaessaan, mutta Lahtinen on onnistunut torjumaan näitä hyökkäyksiä hyvällä prosentilla. Jos Lahtisen kone kerkeää käynnistymään sarjan aikana, niin mitä tahansa voi tapahtua. Maaleilla ei näissä peleissä ole yleensä paljoa mässäilty, joten toimitus kehottaa siirtämään katseet muille pelipaikkakunnille.

  Ennustus: Ismo voittaa... Tarkemmin ilmaistuna Aulaskari vie voiton 4-1. Lahtisen ensimmäisessä pelissä aloittamat koneet löytävät perille neljännessä ottelussa Aulaskarin tuskaillessa sarjan lopetuksen kanssa.

  Seuraava pari onkin mielenkiintoinen. Kahden tyylin kohtaaminen, taito vs. voima, on tämän kamppailun ydin. Vihinen on hallinut aikaisempia kohtaamisia hienoisesti ja ollut kovassa pelivireessä kauden loppua kohden. Kostamon vire on ollut tasainen läpi kauden. Kummatkin pelaajat ovat kivenkovia playoff-miehiä, joten kamppailu tulee olemaan tiukka. Tässä playoff-parissa nesteytyksen osumisella kohdalleen voi olla myös merkitystä.

  Ennustus: Vihinen vie taistelun nimiinsä voitoin 4-2. Kostamon nesteytys pettää tilanteessa 2-2.

  Kolmas pari on luultavimmin mielenkiintoisin pari. Kummankin peli on kauden aikana ollut perin ailahtelevaa, mutta tasaisesta kunnosta kertovat hyvät loppusijoitukset runkosarjassa. Sevonin peli on ollut viime aikoina hiukan hukassa, mutta hän onkin suurten pelien mies. Toisaalta joskus hermot ovat pettäneet niissäkin peleissä, varsinkin silloin kun vastustaja on tajunnut pelaavansa Sevonia vastaan. Eskelisen voiton avaimet ovat siis vastustajan tunnistamisessa. Tältä otteluparilta voi odottaa kunnon maalikarkeloita ja toimitus suosittelee juuri tätä otteluparia yleisölle.

  Ennustus: Toimitus hakee tästä otteluparista yllättäjää ja Sevon korjaa potin (ed. huom. mikä yllätys tämä nyt on?). 4-2 on lopputulos, Eskelisen unohdettua että hän pelaa erästä S:llä alkavaa henkilöä vastaan.

  Viimeinen aloituspari on tuttu jo viime kaudelta. Silloin Eronen (toimituksen muistikuvien mukaan) pisti Heinosen kuriin tiukan taiston jälkeen. Kohtaamiset ovat olleet kohtuu tasaisia, mutta melko harvinaisia tällä kaudella, Heinosen ollessa tilastollisesti niskan päällä. Peliparin ainoa varma asia on sinitarran kulkeutuminen pelaajiin ja luultavasti maalin irtoaminen sijoiltaan jossain vaiheessa sarjaa.

  Ennustus: Taistelu on tiukkaa loppuun saakka ja maali irtoaa Erosen päädystä seitsemännen pelin jälkeen. 4-3 Heinoselle.

  Jatkossa parit muodostuvat niin, että Aulaskari kohtaa Heinosen ja Vihinen S:llä alkavan pelaajan. Näistä ottelupareista finaaliin suurella todennäköisyydellä menevät herrat Dino ja Vihinen. Kahden voiton jälkeen Vihinen kukistaa Aulaskarin seitsemännessä ottelussa virrillä Virrin nauraessa taustalla. Näin päättyy Dinon valtakausi ja Pahvi-kausi pääsee aluilleen.

  Nelinpeleissä on tällä kertaa vain yksi ennakkosuosikki - Lällärilämäri. Ääripäiden ja Lällärilämärin edustajien kesken käydään jo aamulla Etäniemessä verinen välieräkamppailu Maanmittarikillan mestaruustaistossa. Tuolla ratkaistaan kumpi saa, Dicktaattori vai Rantsu, henkisen yliotteen toisesta illan peleihin. Myös PÖLYn isoimmat tissit -sarjassa käydään kovaa kisaa, jota ei kannata missata.

  - Rantsu


  Toivonen toinen Vancouverin liigassa

  Kevätkauden Kanadan Vancouverissa vaihtopöytäjääkiekkoilijana viettänyt Timo Toivonen selviytyi odotetusti VTHL:n (Vancouver Table Hockey League) playoffeissa finaaliin, jonka odotetusti hävisi. Timo selvitti kunnialla paikalliset muoviukkojen käskyttäjät, mutta paras seitsemästä -systeemillä pelatussa finaalissa ruotsalainen Peter Stensmyr selviytyi mestariksi voitoin 4-0.

  Maailmanrankingin sijalta 88 löytyvä Stensmyr voitti kaikki kauden VTHL-turnaukset. Kesken kauden mukaan tullut Toivonen sijoittui kaikissa pelaamissaan turnauksissa toiseksi. Stensmyrin uran merkittävimmät saavutukset ovat Ruotsin mestaruuskisojen 19. sija tammikuulta 2005 sekä juniorien Pohjoismaiden mestaruus vuodelta 2000.

  » lähde: http://www.vthl.net/


  AKTI-10/110: HIIT is off

  Kevään viimeisen AKTIn sähkeet:

 • Magnus Ahlberg päätti lähes vuoden pituisen AKTI-taukonsa sijoittumalla kakkoseksi. Aulaskari voitti finaalin suoraan kahdessa pelissä käännettyään välillä hyvinkin tukalilta vaikuttaneet asemat voitoikseen.
 • Turnaus ei tuottanut uusia nimiä rankingin kärkikahdeksikkoon. SLH-pelaajista Eskelinen ja Vihinen nostivat kuitenkin sijoituksiaan välieräpaikoillaan.
 • HIIT BRUthersin Sevon ja Eronen romahtivat sijoille 9 ja 10. Edellinen AKTI, jossa kaikki mukana olleet HIITin edustajat ovat jääneet kahdeksan parhaan ulkopuolelle, oli AKTI-6/61 syksyllä 2003.
 • Virri jatkoi hyviä otteitaan ja pleijariputkeaan. Jopa puolustus toimii taas takavuosien malliin.
 • Ala-Kojola jatkaa vääjäämätöntä nousuaan. Tuominen ja Heilimo ovat jo paperia. Sijoitusottelussa Rantasta vastaan taistelu päättyi vasta jatkoajalla.
 • Alustavat otteluparit SLH:n ensimmäisellä kierroksella ovat Aulaskari-Lahtinen, Vihinen-Kostamo, Sevon-Eskelinen ja Heinonen-Eronen.

 • AKTI-9/109: "Sammuneiden tähtien" loistoa

  Pasi Vihinen otti toisen voittonsa kauden toiseksi viimeisessä AKTIssa suvereenin esityksen jälkeen. Finaalissa flipperiallergiaan sairastunut Dinosaurus oli vailla mahdollisuuksia häviten Pasille suoraan kahdessa pelissä.

  "Illan romahtaja" -palkinto meni tällä kertaa kahdeksan pelaajan playoffien ulkopuolelle jääneelle Jussi Heinoselle. Turnauksen positiivinen yllättäjä oli sen sijaan... AARGH!... Vesa Virri. Jo Virrin kuudetta sijaa runkosarjassa pidettiin... HRRR!... yllätyksenä, mutta varsinainen pommi räjähti puolivälierässä, kun Vesku pudotti... RAAAHH!... jatkosta mainion runkosarjan pelanneen Janne Rantasen. Vielä välierässäkin Virri tarjosi Vihiselle kunnon vastuksen.

  Rankingin kärkikuusikko voi jo valmistautua rauhassa tulevaan SLH-koitokseen, mutta Eskelisen ja Lahtisen olo sijoilla 7 ja 8 käy tukalaksi. Vaikka Hintsanen ei ilmestyisikään viimeiseen turnaukseen, on Rantasella edelleen mahdollisuudet tunkeutua himoitulle paikalle kahdeksan joukkoon.

  Kursivoidut tekstit ovat otteita Vesa Virrin turnauksessa lausumista kommenteista.


  Poika on palannut!

  Poika Aulaskari näyttää jälleen epäilijöilleen ja PÖLY:n mestareiden alkuperäinen ja ainoa oikea kiertopalkinto palaa ikävästä loukkaantumisesta toipuneena..no, kiertoon. Malja on lajin hengen mukaisesti vahvistettu valkoisella erkkarilla. PÖLY:n hallitus voi siis lopettaa spekulaation, minkälaisen pokaalin ostaa Aulaskarille tulevaan SLH:hon.


  Diktaattorille kakkospalkinto SM-kisoista!

  Dick PÖLYn arvostettu Diktaattori Niko Tuominen ylsi uransa parhaaseen suoritukseen Sanomatalossa käydyssä Urheilutiedon SM-kilpailussa. Niko sijoittui yleisessä sarjassa upeasti yhdeksänneksi ja otti samalla ensimmäistä kertaa kisatussa nuorten sarjassa kakkostilan.

  Menestys tuonee Diktaattorille myös näkyvyyttä valtakunnan ykkösmedioissa. SM-kilvan ratamestari pohtikin tulosten selvittyä, milloin spekulaatiot Tuomisen tyttöystävästä ilmestyvät lehtien palstoille.


  AKTI-8/108: Dino varmisti rankingvoiton

  Synttäriturnaustrilogian kolmannessa osassa päivänsankarina oli Jussi Heinonen. Kenelläkään SLH-paikan tavoittelijoista (paitsi ehkä Hintsasella) ei ollut varaa jättää turnausta väliin, joten 12 pelaajan joukossa tasoa riitti.

  Kuuden pelaajan pudotuspeleihin olivat paikat kortilla: ulos jäivät niin Eskelinen, Kostamo kuin Rantanenkin. Jari Eskelisen putoaminen oli varsinainen tilastokummajainen. Tavallista rennommissa tunnelmissa pelannut Jari jäi palleineen seitsemänneksi sarjalla 6-2-3.

  Playoffien taustamusiikiksi olisi sopinut parhaiten Irinan tuore hittilevy "Älä riko kaavaa". Ismo Aulaskari nousi runkosarjan kolmannelta sijalta kauden viidenteen AKTI-voittoonsa. Finaalitappion joutui tällä kertaa kokemaan runkosarjan voittanut päivänsankari Heinonen, joka on saavuttamassa taas huippuvireen SLH:n lähestyessä.

  Kevään rankingin lopullinen järjestys alkaa viimein hahmottua. Aulaskari varmisti turnausvoitollaan rankingin ykkössijan, kun taas kakkossijakamppailu käydään Sevonin ja Heinosen välillä. Muille SLH-paikoille työntävät nenäänsä vahvimmin Kostamo, Eronen, Lahtinen, Vihinen ja Eskelinen, joiden keskinäisestä järjestyksestä edes PÖLYn analysointiyksikkö ei suostu esittämään arvioita. SLH-pelaajien joukkoa saattaa vielä hyvinkin muuttaa Hintsasen ilmestyminen pelaamaan tai Rantasen huippukunnon löytyminen uudelleen kahdessa viimeisessä turnauksessa.


  AKTI-7/107: Pakka sekaisin

  AKTI-liigan tasaisuutta ja uusien nimien rynnistystä on päivitelty koko kevään ajan. Kauden seitsemännessä turnauksessa sekaisin olleesta pakasta taiottiin puolivälieriin todelliset jugendparit. Kovimmat yllätykset nähtiin kuitenkin vasta playoffeissa.

  Tällä kertaa Lauri Erosen 13-vuotissynttärien kunniaksi pelatussa turnauksessa riitti nousuja ja romahduksia sekä positiivisia ja negatiivisia yllätyksiä siinä määrin, että niiden listaaminen täyttäisi koko etusivun. Tarkempi raportti lienee tulossa, mutta sitä odotellessa seuraavassa tuloslistassa riittää sulateltavaa vähäksi aikaa.

  1. Ismo Aulaskari
  2. Lassi Kostamo
  3. Janne Rantanen
  4. Juho Muhonen
  5. Petteri Sevon
  6. Jussi Heinonen
  7. Lauri Eronen
  8. Patrik Hoyer
  9. Ismo Lahtinen
  10. Vesa Virri
  11. Tuomo Ala-Kojola
  12. Esa Heilimo
  13. Ville Heikkinen

  Taistelu rankingin sijoista 2-10 ei ainakaan selkiydy näillä tuloksilla. Yksittäisen turnauksen finaalipaikka, tai edes voittokaan, ei ole enää suora pääsylippu SLH:een.


  AKTI-6/106: Kostaja avasi mitalitilinsä

  Diktaattorin synttäriturnaus jaksoi kiinnostaa vain yhdeksää pelaajaa, mutta kärkipäähän saatiin silti tuoretta verta. Turnauksen kärjessä komeili kuitenkin tuttu nimi.

  1. Ismo Aulaskari

  Runkosarjan ykkössija ja pleijareissa täysin ylivoimainen esitys. Tarvitsi välierän ja finaalin selvittämiseen neljä peliä yhteismaalierolla 19-3.

  2. Petteri Sevon

  Alkusarjan kolmas ja finaalissa jälleen häviävänä osapuolena. Sentterit huippuvedossa, mutta tarvitsee lujitusta puolustukseen ja henkiselle puolelle noustakseen kuuluisien lohjalaislähtöisten urheilijoiden joukkoon Mika Väyrysen, Marjut Roligin ja Jorma Ojanahon rinnalle.

  3. Lassi Kostamo

  Aloitti taas runkosarjan vahvasti, mutta tällä kertaa jaksoi jopa loppuun asti. Ensimmäinen pleijarisarjan voitto antaa vielä odottaa itseään. Kone ei kerää turhaan kehuja.

  4. Ismo Lahtinen

  Viivästytti alkusarjan ensimmäistä kierrosta haavoittamalla sormensa. Kiitti muita pelaajia odottamisesta ja urheilullisesta asenteesta jyräämällä toisella kierroksella viimeiselle välieräpaikalle viime sekuntien maaleilla.

  Ynnä muut

  Toisen kierroksen rypistyksessä niin Heinonen kuin Vihinenkin joutuivat heittämään hyvästit välieräpaikoille. Heilimo ja Ala-Kojola jatkoivat menestyneempien kiusaamista, kun taas Rantanen putosi uudestaan monttuun, josta jo kerran tänä keväänä nousi. Kahdeksas sija aiheutti kovan kolauksen SLH-haaveille.


  Eskelinen ja Sevon onnistuivat Raisiossa

  Raision rankingturnaus houkutteli avoimeen sarjaan vaatimattomat 32 pelaajaa. Vähäisen pelaajamäärän takia alkusarja pelattiin kahdessa lohkossa, jotka lajin analyytikot nimesivät "helpoksi" ja "vaikeaksi".

  "Helpossa" lohkossa Petteri Sevon ratkaisi finaalisarjapaikan ottamalla viimeisellä kierroksella murskavoiton Ismo Lahtisesta. Sopupelistä ei ollut kyse, sillä Lahtinen olisi voitollaan napannut finaalisarjapaikan itselleen. Petterin huippuunsa hiottu hyökkäys oli yksinkertaisesti liikaa Ismon perushasardiflipperille.

  "Vaikessa" lohkossa Jari Eskelinen aloitti sarjan loistavasti ja pysyi viivan yläpuolella loppuun asti. Ismo Aulaskari puolestaan jäi niukasti viivan alapuolelle kärsittyään kirvelevän pistemenetyksen antisankarin roolin ottaneelle Vesa Virrille. Virrin merkittävimmät saavutukset turnauksessa olivat Dinosauruksen pudottaminen finaalisarjasta sekä kuusi yhden maalin tappiota divarisarjassa.

  Finaalisarjassa Eskelinen pelasi hienosti sijalle 12 ja Sevonkin onnistui välttämään jumbosijan. Syystäkin Jari loisti kilpaa kuuluisan Raision auringon kanssa sijoituksen selvittyä. Ilmeisesti rankingturnauksen finaalisarjapaikka irtoaa nykyisin helpommin kuin AKTIn voitto, sillä sekä Eskeliseltä että Sevonilta puuttuu ykkössija.

  Pölyläisten epäviralliset sijoitukset:

 • 12. Eskelinen
 • 14. Sevon
 • 18. Aulaskari
 • 20. Rantanen
 • 23. Lahtinen
 • 24. Eronen
 • 27. Virri

 • AKTI-5/105: Vihdoinkin Vihinen

  Vihinen vauhdissa AKTI-kausi saavutti puolivälin ja liiga sai uuden turnausvoittajan. Pasi Vihisen voittoa voisi hyvällä syyllä kutsua "ansaituksi voitoksi", ellei tätä sanontaa olisi jo ajat sitten kulutettu loppuun muissa yhteyksissä.

  Vuosikausia kärkikahinoissa taituroinut Pasi on jaksanut pitää kiinni sääntöjen kirjainta ja henkeä noudattavasta pelitavastaan sekä voiman sijasta taitoon perustuvasta hyökkäyspelistään karvaista tappioista huolimatta. Voiton hetkellä Vihisen finaalitappioiden lukumäärää eivät laske kuin ne kateelliset kanssakilpailijat, joilta voitto vielä puuttuu (finaalitappioita on 11).

  Uuden AKTI-voittajan löytyminen varmistui välierissä, kun Vihinen pudotti Ismo Aulaskarin suoraan kahdessa pelissä, ja toisessa parissa Petteri Sevon kukisti HIIT BRUthersin hegemoniaotatuksessa Lauri Erosen. Finaali ratkesi Pasille kahdessa ottelussa numeroin 2-0 ja 2-1. Vihisen puolustus vakuutti jo välierässä runkosarjassa jyllännyttä Dinosaurusta vastaan.

  Alkupalaksi neljän parhaan playoffeille tahkottiin harvinaisen väritön 11 pelaajan kaksinkertainen sarja. Pientä vaihtelua toi sentään Patrik Hoyerin paluu. Hoyer nousi jopa tavoittelemaan välieräpaikkaa, mutta eväät loppuivat runkosarjan päätöspeleissä. Jatkoon olisi tarvittu ainakin yksi pullo lisää.

  Hoyerin lisäksi playoffien vakiokasvoille aiheutti päänvaivaa hännille juuttunut trio Heilimo - Heikkinen - Ala-Kojola napsimalla pisteitä paremmiltaan hitaasti mutta varmasti. Erityisesti Ala-Kojolan hyökkäyspeli on kehittymässä jatkuvasti terävämmäksi ja tarkemmaksi. Avain puolustusongelmien ratkaisuun saattaisi löytyä pienestä korjauksesta pakkien sijoittumiseen.


  AKTI-4/104: Nuhainen tusina

  Kaksinkertaisen runkosarjan puolivälissä moni pelaaja hieraisi silmiään nähdessään sarjataulukon kärkikaksikon: ykkösenä Ismo Lahtinen, toisena Lassi Kostamo. Toisella kierroksella palattiin tavallisempaan nokkimisjärjestykseen parempikuntoisten pelaajien ottaessa paikkansa kärjessä.

  Runkosarjan lopussa Petteri Hintsanen oli noussut ykköseksi. Pleijaripaikoille nousivat myös huiman toisen kierroksen kirin ottanut Jussi Heinonen sekä tapojensa vastaisesti tasaisesti jyrännyt Janne Rantanen. Neljäs välieräpaikka meni Lahtiselle, joka pudotti keskinäisten pelien voitoilla Kostajan.

  Pudotuspelit sujuivat valitettavan yllätyksettömästi, vaikka molemmissa välieräpareissa onkin aineksia nykyajan Floyd Patterson - Ingo Johansson -tyyppisiksi taistelupareiksi. Hintsasen peruskikka oli edelleen tehokkaampi kuin Lahtisen kone. Heinonen puolestaan oli tällä kertaa niukasti Rantasta parempi. Finaalissa Petteri paketoi Jussin suoraan kahdessa pelissä.

  1. Hintsanen
  2. Heinonen
  3. Rantanen
  4. Lahtinen
  5. Kostamo
  6. Eskelinen

  Erityismainninan suorituksestaan ansaitsee Lauri Eronen. Lauri sopeutui mallikkaasti turnauksen nuhaiseen tasoon ja oli lopulta kymmenen pelaajan turnauksessa kahdeksas.


  AKTI-3/103: Kolme turnausta, viisi finalistia

  Dinosauruksen varjossa ponnistelee tasainen joukko pelaajia, joista aina joku onnistuu sopivalla annoksella taitoa ja tuuria selvittämään tiensä AKTI-finaaliin asti. SM-kisojen alusviikolla pelatussa AKTIssa elementit olivat parhaiten kohdallaan Petteri Sevonilla.

  Runkosarjan viidenneksi pelaillut Sevon pudotti puolivälierissä Lassi Kostamon ja eteni välierästään jatkoon luovutuksella Petteri Hintsasen keskeytettyä pitkäksi venyneen turnauksen. Finaalissa tuulennopea tohtorismies taipui kevään toisen voittonsa ottaneelle Ismo Aulaskarille.

  Turnauksessa katkesi Janne Rantasen ennätyksellinen keväällä 2004 alkanut 31 peräkkäisen AKTIn putki. Turnausputkensa aikana Rantsu ylsi kaksi kertaa kolmannelle sijalle.

  Liigan olympiatauko päätetään keskiviikkona 1.3. Kasvaako finaalipelaajien joukko entisestään? Palaako Rantanen vai päreet? Jatkaako Heilimo neljän peräkkäisen voitetun sijoitusottelun putkeaan?


  Kostaja taisteli SM-pronssia

  Kostaja Stiben opissa Nurmossa Etelä-Pohjanmaalla pelattu SM-viikonloppu tuotti PÖLYlle yhden mitalin ja kaksi avoimen sarjan playoff-paikkaa. Lassi Kostamo kesti mainiosti kovat mitalipaineet tulokassarjassa ja päätyi värikkäiden vaiheiden jälkeen pronssille. Ismo ja Lauri Aulaskarin otteet puolestaan oikeuttivat avoimessa sarjassa 16 parhaan joukkoon.

  Kostamo aloitti tulokkaiden runkosarjan väkevästi, maaleja syntyi ja puolustus vaikutti sarjan parhaalta. Runkosarjan lopun tehottomuus pudotti Lassin kuitenkin sarjan kolmanneksi. Välierässä vastaan tuli Kälviän Ville Hietala, jolle Kostaja hävisi suoraan kolmessa pelissä. Puolustus toimi edelleen, mutta kolme tehtyä maalia kolmessa pelissä ei oikeuttanut finaalipaikkaan. Hietala aiheutti viikonlopun suurimman yllätyksen voittamalla lopulta myös tulokkaiden finaalin.

  Kostajan peli pronssiottelussa Janne Mäntylää vastaan aiheutti katsomossa sydämentykytyksiä. Hyökkäyspeliä leimannut epätarkkuus jatkui ja kolmen pelin jälkeen Mäntylä johtikin paras viidestä -systeemillä pelattua sarjaa 2-1. Neljännessä ottelussa Lassin peli solahti uomiinsa ja sarja tasoittui 6-2-voitolla.

  Ratkaiseva viides peli alkoi pölyläisittäin painajaismaisesti. Mäntylä piti Lassin boksia pilkkanaan siirtymällä nopeasti 3-0-johtoon. Tämän jälkeen Kostaja korjasi psyykettään tavalla jota tuskin kukaan yleisössä ymmärsi ilmoittaen kuvittelevansa jatkossa pelaavansa Petteri Sevonia vastaan. Kuin taikaiskusta koneet, peruskikat ja lällärilämärit alkoivat löytää tiensä vastustajan maaliin. Kolmen maalin ero kuroutui umpeen puolessa minuutissa ja sama tahti jatkui päätössummeriin asti. Komea 8-3-voitto varmisti PÖLYlle harvinaisen SM-mitalin.

  Pölyläisten kelpo esitykset jatkuivat avoimessa sarjassa. 53 pelaajan joukossa 36 parhaan finaalisarjoihin selviytyivät yhtä vaille kaikki. Kaikki pölyläiset Vesa Virriä lukuunottamatta saavuttivat myös uransa parhaan sijoituksen SM-kisojen avoimessa sarjassa. Alla pelaajakortit epävirallisine sijoituksineen.

  13. Ismo Aulaskari

  Viides sija finaalisarjan kovatasoisessa B-lohkossa loi hyvät lähtökohdat playoffeihin. Oulun Arto Käsmä pudotti kuitenkin Dinon jatkosta otteluvoitoin 4-3, vaikka ratkaisupelin tuskastuttavan pitkällä jatkoajalla kiekko pomppikin enemmän Käsmän maaliviivalla ainakin pölyisten lasien läpi katsottuna.

  15. Lauri Aulaskari

  Loistavasti sujunut alkulohko toi nuoremmalle Aulaskarille ehkä hitusen helpomman finaalisarjan ja tuloksena olikin paikka pudotuspeleihin. Tuleva Suomen mestari Roni Nuttunen ei antanut Pikku-Dinolle mahdollisuuksia, vaan eteni jatkoon neljässä pelissä.

  25. Jari Eskelinen

  Neljäs kerta sanoi toden. Eskelinen onnistui selvittämään ensimmäistä kertaa alkulohkot, vaikka seula olikin aiempaa tiheämpi. Finaalisarjan huippukohtana voitto pronssimitalisti Janne Kantolasta.

  28. Lassi Kostamo

  Kovana pidetty alkulohko sai Lassin pelaamaan parasta peliään, tuloksena jatkopaikka. Puolustus kesti vielä sunnuntainakin ja Kostaja pelasi kokonaisuudessaan uransa parhaimman turnauksen. Voitto Järvisestä ja tasapeli Ollilaa vastaan olivat yksittäisiä saavutuksia, joista varmaan kuullaan vielä pitkään AKTI-illoissa.

  32. Vesa Virri

  Kaikki tietävät, että Virri osaa mättää maaleja aloittelijoiden verkkoon, mutta tällä kertaa hyökkäyspeli toimi alkulohkossa nimekkäämpiäkin pelaajia vastaan. Finaalisarjassa maalivirta ehtyi, ja Vesa keskittyi keräilemään irtopisteitä. 92 päästettyä maalia finaalisarjan 17 pelissä paljastavat suurimman ongelman. Turnauksen jälkeen Virri kertoi muuttavansa oikean laidan puolustustaktiikkaansa.

  39. Ismo Lahtinen

  Mieluinen alkulohko ei auttanut jatkoon. Venymistä ei tullut ja Ismo sai huomata, ettei rutiinisuoritus riitä SM-tasolla. Sunnuntain Hyvät Häviäjät -turnauksen voitto nosti viikonlopun tunnelmat neutraalille tasolle.


  Pölyläiset mitalijahdissa ensi viikonloppuna

  Meneillään olevan kauden Suomen mestaruuksista kilvoitellaan tulevana viikonloppuna Nurmossa. Pölyläisittäin suurimmat ja samalla ainoat mitalitoiveet kohdistuvat lauantaina pelattavaan tulokkaiden sarjaan. Jo kuukausia sitten Oulussa tulevaksi mestariksi julistettu Miikka Itkonen saa vahvojen huhujen mukaan PÖLYstä ainakin yhden haastajan, vaikka samalle viikonlopulle osuvat Veikko Hakulisen hiihtorastit harventanevat ikävästi joukkueen rivejä.

  Seuraavassa Suomen kymmenen kovinta tulokasta maailmanrankingin (6.2.2006) tilanteen mukaisesti:

 • 295. Miikka Itkonen, Team Black Horse
 • 654. Lauri Happo
 • 663. Lassi Kostamo, PÖLY
 • 664. Jukka Lampo, Rama Club
 • 708. Vili Kellokumpu, SPY
 • 766. Antti Härmä, Oulun PJK
 • 811. Tero Kallio, PÖLY
 • 818. Ville-Pekka Widgren, SPY
 • 851. Elias Virtanen, SPY
 • 884. Mikko Räsänen
 • PÖLYn menestyneimmät tulokassarjassa aiempina vuosina:

 • 2001: 4. Pasi Vihinen 6. Ismo Aulaskari
 • 2002: 2. Mikko Järvinen 5. Jari Eskelinen* 6. Niko Tuominen
 • 2004: 3. Lauri Aulaskari* 4. Teemu Korhonen* 6. Jussi Heinonen
 • 2005: 7. Janne Rantanen
 • * = ei edustanut välttämättä kyseisessä turnauksessa PÖLYä, mutta on myöhemmin osoittanut kiitettävää innokkuutta yhdistyksen järjestämissä turnauksissa

  Viimeiset viritykset SM-turnausta varten tehdään AKTI-3/103:ssa torstaina 9.2. klo 18.


  AKTI-2/102: Geologi mursi dinosauruksen selkärangan

  Ismo Aulaskarin orastava voittoputki katkesi kauden kakkos-AKTIn välierissä. Ennenkin dinosauruksen kaatajana kunnostautunut Jussi Heinonen ei kerännyt tyylipisteitä, vaan tökki kiekkoa Aulaskarin verkkoon finaalipaikan arvoisesti.

  Finaalissa Heinonen kärsi tappion paluun tehneelle Petteri Hintsaselle. HIIT BRUthers -päällikkö voitti runkosarjan tappiottomalla sarjalla ja piti pudotuspeleissä paalupaikkansa kolmessa tasaisessa ottelusarjassa.

  Turnauksen taso oli vähintään kauden avauksen luokkaa. Tällä kertaa kahdeksannen ja yhdeksän väliin asetetun playoff-riman huonommalle puolelle jäi mm. Pasi Vihinen.

  1. Hintsanen
  2. Heinonen
  3. Aulaskari
  4. Eronen
  5. Eskelinen
  6. Kostamo
  7. Kallio
  8. Lahtinen

  AKTI-1/101: Päättyikö Dinon valtakausi?

  Ei vielä, mutta selkeitä merkkejä on olemassa. Kauden ensimmäisessä AKTIssa muhkeat 16 pelaajaa kamppailivat AKTI-voitosta. Mukana oli myös kaksi tulokasta, jotka pitivät hyvin pintansa kovassa sakissa. Turnauksen pudotuspelit olivat erittäin tasaiset useine jatkoaikoineen ja tiukkoine vääntöineen. Voittajaksi selvisi kuitenkin kolmannen finaalin jatkoajalla Ismo Aulaskari. Merkillepantavaa Aulaskarin esityksessä oli jääminen alkusarjassa (noin) neljänneksi.

  Epäviralliset tulokset playoff-sankarien osalta:

  1. Ismo Aulaskari
  2. Jari Eskelinen
  3. Lauri Eronen
  4. Pasi Vihinen
  5. Ismo Lahtinen
  6. Jussi Heinonen
  7. Petteri Sevon
  8. Lassi Kostamo

  PÖLYn peleihin joitakin tuhansia maileja etäisyyttä ottanut Timo Toivonen on analysoinut keinoja dinosaurusten ja muiden kaatamiseen. Stiben mietelmät tulevat tässä.

  Oppitunti siitä, miten Dinosaurus voitetaan:

  1) Ota kiinni oikea laita aggressiivisella boksilla ja älä anna sen nöyryyttää etunurkkaan.

  2) Tee konetta nopeasti yläkautta. Dino flipperöi sieltä ja päästää maaleja. Tee pari vahingossa kantapäällä.

  3) Tee peruskikkaa yläkautta. Feikkaa kulma johon aiot ampua, niin se menee sekaisin. Dino antaa tilaa vetää yläkautta, koska se luottaa boksinsa pitävyyteen ja maalivahdin reaktionopeuteen.

  4) Opettele sentterit. Spjass ja nacka riittävät. Opettele ampumaan molemmat myös feikkeinä, eli nacka, joka menee vasemmalle ja spjassi, joka kääntyy oikeaan kulmaan, kun Dino reagoi vasemmalle.

  5) Toteuta kohdat 1-4 erinomaisesti ja Dinosaurukset katoavat maan päältä.

  Oppitunti Heinosen kaatamisesta:

  Kone kaikin variaatioin. Tee pieni feikkiliike, jonka jälkeen pistät alakautta, kun se ylireagoi.

  Oppitunti muiden kaatamiseen:

  Kone alakautta ja pikkusaapas. Kun näitä toistaa, joutuvat pölyläiset opettelemaan niiden pysäyttämisen ja liigan taso kasvaa. Lisäksi erityisesti Diktaattorille voi tehdä helppoja maaleja peruskikkaamalla punaviivan tasalta. Lisäksi taklatkaa vastustajan pelaajia keskialueella pois paikoiltaan, niin aukeaa rakoja pelikentälle, joista voi rankaista. Unohtakaa Virrit ja käyttäkää miinaa vain tilaisuuden niin tarjoutuessa. Parasta on avata kiekko huolellisesti pakeilta laitureille. Peruspeliä ilman kikkailuja ja tulos on taattu.


  Kausi alkaa torstaina 26.1.

  Hartaasti odotettu AKTI-kevät 2006 hurahtaa käyntiin ennakkotietojen vastaisesti vasta torstaina 26. tammikuuta. Pelit alkavat klo 18. Muistutettakoon, että AKTI-sääntöjen 29§:n mukaan harjoittelu on lopetettava viimeistään 300 tuntia ennen turnausta, eli tässä tapauksessa 14.1. klo 6.

  Pelipaikkana toimii tuttu ja yleensä varsin turvallinen kokoushuone Cajsa. Alkukauden vahvistettu ohjelma kalenterissa.


  Ismo ja Timo Las Vegasissa

  World Table Hockey Tourin viides osakisa Las Vegasissa houkutteli Ismo Aulaskarin ja Timo Toivosen kokeilemaan onneaan pelaajien paratiisiin. Kaksikon ei tarvitse etsiä Atlantin yli puksuttavaa maitojunaa kotimatkalleen, sillä molempien peli kulki mallikkaasti kärjen osalta kovatasoisessa kisassa.

  Ensimmäisen kierroksen A-lohkon tulokset ovat pölyläisittäin komeaa luettavaa. Paluuta tekevä kaksinkertainen maailmanmestari Jacob Lindahl kärjessä puhtaalla pelillä, Ismo toisena ainoastaan Lindahlille hävinneenä, ja Stibe kolmantena kärsittyään tappiot Lindahlille ja Ismolle.

  Toisen kierroksen A-lohkossa, jota rapakon tällä puolen nimitettäisiin konstailematta finaalisarjaksi, pölyläiset hankkivat hyvät asemat playoffeihin: Aulaskari 6:s, Toivonen 7:s. Neljännesvälierässä Timo voitti jenkkikonkari Ron Marsikin niukasti otteluvoitoin 4-3.

  Dinosauruksen tömistelyt loppuivat puolivälierässä, kun vastapuolelle asettui Ruotsin maajoukkuepelaaja Pontus Eriksson. Sen sijaan Toivonen hätkähdytti pöytäjääkiekkoilevaa maailmaa otteluissaan Peter Östlundia vastaan. Viime kevään MM-nelosta vietiin Toivosen voittaessa kaksi ensimmäistä peliä. Tämän jälkeen tahti muuttui ja (toim. huom. naamaltaan aivan punainen) Östlund eteni jatkoon voitoin 4-2.

  Finaalissa Lindahl oli Östlundia parempi. Turnauksen seitsemän eurooppalaispelaajaa veivät turnauksen seitsemän ensimmäistä sijaa. Aulaskarin ja Toivosen sijoituksiksi jäivät finaalisarjan mukaiset 6:s ja 7:s.

  » lähde: http://www.tablehockeyheaven.com/


  » Arkisto: 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000

   
     


  © Akateeminen pöytälätkäyhdistys ry, 2000-2018