Etusivun arkisto vm. 2002

Tässä kokoelma PÖLY:n www-sivujen etusivun uutisista. Toisinsanoen lyhyt yhteenveto tapahtumista. Hyviä hetkiä arkiston parissa...

» Arkisto: 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000


Suuren loppuhuipennuksen tähdet

Kausi päättyi monen osalta, mutta vielä on jäljellä Suuri loppuhuipennus. Kuusi kovaa tähteä on selviytynyt peleihin. TT (= tietotoimisto) esittelee heidät lyhyesti:

Jaakko Nyrölä (vs. Pasi Vihinen)

Jaakko nousi SLH:een vasta kauden lopussa. Vahvat välieränäytöt liigassa enteilevät paikkaa finaalissa. Lopulliseen ratkaisuun eivät hermot riittä. Kädet tärisevät lopussa...

 

Niko Tuominen (vs. Tuomas Pylkkänen)

Niko on parantanut suorituksiaan huikeasti kauden edetessä loppuaan. Tärkeimpänä Nikon syötöt osuvat kohdalleen. Jos SatO:n kisoista ei ole krapulaa niin Tuomas kaatuu.

 

Ismo Aulaskari (suoraan välieriin)

Neljä AKTI-voittoa putkeen. Kauden rankingpistesaldo 417. Tehnyt 516 maalia. Päästänyt alle puolet tuosta. Voiko mikään pysäyttää Ismoa? Hän voittaa silmät kiinni.

 

Timo Toivonen (suoraan välieriin)

Timon peli on ailahdellut suunnattomasti. 13-0 voitto Nikosta alkukaudella vaihtui kahteen tappioon Stadin liigassa. Toisaalta hän ei ole hävinnyt Ismolle yhtään pudotuspelisarjaa.

 

Pasi Vihinen (vs. Jaakko Nyrölä)

Pasi jätti tulematta kauden viimeiseen AKTIin. Uudet kikat tulevat yllättämään. Jos kone kulkee ja puolustus boksaa oikeassa paikassa Pasi voittaa Jaakon puolivälierissä.

 

Tuomas Pylkkänen (vs. Niko Tuominen)

Perinteet velvoittavat surkeaan esitykseen SLH:ssa, mutta kokemus vie kuitenkin Nikon yli jatkoon. Välieristä Tuomas lähtee katsomaan onko sauna jo lämmennyt...

» Kauden ranking
» AKTI-9/48


Aulaskari nousi Tikkasen rinnalle

Ismo Aulaskari nousi legendaarisen Jouni Tikkasen rinnalle voitettujen turnausten määrssä. Heillä molemmilla on seitsemän turnausvoittoa.

Peräkkäin voitettujen turnausten määrässä Ismo on neljällä voitollaan yhden Tikkasta jäljessä.

AKTI-voittojen listakärjessä majailee Riku Laaka yhdeksällä voitollaan.

» AKTI-voittajat
» AKTI-9/48


Niko sai 37. sijan Tampereella

Suomen pöytäjääkiekkoliitto myönsi tulospalvelussa tapahtuneen virheen. Näin PÖLYn Niko Tuominen nousi Tampereen rankingturnauksen kakkosdivarissa kaksi sijaa. Niko oli lopulta 37:s.

Muut turnauksessa pelanneet pölyläiset olivat Ismo Aulaskari (21.) ja Timo Toivonen (24.).

» Tampereen tulokset
 


Vietiinkö Nikolta kaksi sijaa?

Tampereen rankingturnauksen sijoista on löytynyt epämääräisyyksiä, jotka saattavat viedä PÖLYn Niko Tuomiselta kaksi sijaa. Alustavasti nähtäville saaduissa tuloksissa Tuominen on 39. sijalla vaikka ennakotapauksiin perustuen hänen kuuluisi olla 37:s.

Asiasta on ilmoitettu liiton hallitukselle ja jäämme odottamaan heidän päätöstään.


Tampereen ranking: ei pölyläisiä finaalisarjaan

Lauantaina 16.11. pelattiin Tampereella Suoman pöytäjääkiekkoliiton kauden kolmas rankingturnaus. Kolme pölyläistä osallistui mittelöön. Yhteensä pelaajia oli 46.

PÖLYn pelaajista Ismo oli lähinnä finaalisarjapaikkaa pudoten ensimmäisenä ykkösdivariin. Timo taisteli tiensä taas C-lohkosta juuri ja juuri ykköseen. Niko jäi A-lohkon häntäpään kolmanneksi ja pelit jatkuivat kakkosdivarissa.

Ykkösdivarissa pölyläisten kohtaamisen voitti Timo maalein 6-3, mutta kokonaisuutena Ismon peli oli vahvempaa. Ismo pelasikin divarin kolmanneksi. Timo oli kuudes.

Kakkosdivarissa Niko pelasi hurmoksessa kuulemma 6-2-4 sarjan (tai jotain). Lopulta hän oli kuudes.

Sitten pari huomiota kentältä:

Maratonrankingjyrä Seppo Kosonen totesi Ismon liian kovaksi vastustajaksi. Alkusarjassa Ismo löylytti Seppoa ja jatkosarjassa riitti kolme maalia siihen, että Seppo kätteli ja luovutti ottelun.

Timon kanssa Sepolla olikin kiehtova ottelu. Seppo johti 2-0, josta Timo nousi 2-5 etulyöntiasemaan. Ottelu näytti pelatulta. 45 sekuntia ennen ottelun loppua Kosonen kaventaa eron kahteen maaliin. <rumpujen pärinää> Viimeisen 30 sekuntin aikana Seppo tekee kaksi konetta ja yhden peruskikan - sitten summeri julistaa 6-5 voiton Kososelle. Huikea nousu. Hävinnyttä osapuolta lohdutti ainoastaan Sepon kehut Tampereen rankingin viihdyttävimmästä pelitavasta.

Niko Tuomisen ainoa voitto alkusarjassa tuli Markus Laaksosta. Playoff-tason Laakso kaatui maalein 6-5. Hyvä Niko!

1. Kristian Iso-Trykäri
2. Jani Lappalainen
3. Mikko Kääriäinen
...
21. Ismo Aulaskari
24. Timo Toivonen
39. Niko Tuominen

» Suomen pöytäjääkiekkoliiitto


Ismolle kultaa ja kunniaa, sekä hattutemppu

Aulaskari otti kauden viidennen AKTI-voiton ja kolmannen peräkkäin. Se varmisti hänelle paalupaikan Suureen loppuhuipennukseen. Muhkeat 50 pistettä nostivat Ismon myös all-time rankingin kärkeen. Pasi Vihinen saartoi hopeaa.

» AKTI-7/46
» AKTI-8/47


Uusia raportteja & päivitystä

Muutamia uusia-wanhoja peliraportteja on nyt luettavana.

Lisäksi wanhoilta sivuilta on päivitetty uuteen asuun toiminta-osio, jossa ei tosin vielä paljoakaan uutta sisältöä.

Mukavia lukuhetkiä!

» AKTI-4/35 -raportti
» AKTI-8/39 -raportti
» AKTI-6/45 -raportti

» Toiminta


Talk: Snake eyes Pylkkänen

Miltä tuntuu olla johtava nolla-nolla peluri?

Erittäin hyvältä. Minusta puolustus on tärkeä ja haastava elementti pöytälätkässä. Useat huippupelaajatkin vain keskittyvät kiekon räiskintään vastustajan maalia kohti. Minua taas kiehtoo enemmän sellaisen pelin hallinta, jossa pidän oman maalini puhtaana ja siinä samalla teen pari voittomaalia.

Mistä nolla-nolla -pelit johtuvat?

Harjoittelus- *krhm* kokemuksesta. Tarvitaan oikea asenne ja hyvät hermot. Lautaa pitää lähestyä nöyränä; hyökkäys ja puolustus tulee olla tasapainossa.

Ketä vastaan on vaikeinta tehdä maali, miksi?

Kyllä flipperipelaajat ovat yleensä kimuranteimpia, joskin peruskikka uppoaa hyvin myös flipperin läpi, samoin kuin nopeat muurit ja reaktiolaukaukset puolustajilta. Ehkä vaikein minulle on ollut Toivonen; häntä vastaan pelatessa tuntuu, että miten voi hävitä noin huonolle. Sama tunne on usein myös Ismoa vastaan.

Ketä vastaan on helpointa pitää nolla, miksi?

Nikoa vastaan, tottakai. Joskus keskityn siihen niin paljon, että jää omat maalit tekemättä. Huippupelaajia vastaan on pakko ottaa vähän hyökkäävämpi asenne, sillä he saavat kuitenkin maalin jostain läpi. Tarkka puolustus on toki tärkeä silloinkin.

Ketä vastaan on mukavinta pelata nolla-nolla?

Jotain taitavaa SPJKL-pelaajaa. Muistan lämmöllä Miku Lidbergiä vastaan pidettyä nollaa - mies ei ollut uskoa ettei sentterikikka mene sisään kun veska on hereillä ja psyykkaamassa. Voitin peruskikalla jotain 1-0. Kerran sain myös johdettua Kokkoa 2-0 todella pitkään, jolloin mies kehui puolustustani. Voitti tietenkin lopulta.

Koetko asemasi johdossa uhattuna nyt kun Niko on neljässä nolla-nollassa ja myöskin samassa ovat uransa lopettaneet Eholm ja Sahari?

En tunne olevani uhattuna, varsinkaan kun Eki ei ole enää maisemissa. Tosin kukaan muu ei tainnut pelata nollia Ekiä vastaan kuin minä, joten etumatkani säilynee vaikka mies palaisikin, mitä kaikki tietysti toivomme. Nikoa ei voi pelätä - sitä paitsi hänhän on oppinut tekemään maaleja!

Tältä kaudella sinulla on jo kaksi nolla-nollaa, onko odotettavissa lisää?

Ilman muuta. Olen vain harmillisesti joutunut niin useasti playoffeihin ja jopa finaaliin, joissa mainittua käärmeensilmäparia on mahdotonta saavuttaa. Jatkossa aion keskittyä vaikeisiin 0-0-tapauksiin, Järskään ja Nyrölään, joiden kanssa minulla on ollut usein runsasmaalisia otteluita.
Tottakai yritän myös taistella perinteisesti vaikeat (hävityt) ottelut tyylikkäästi tasoihin. Perästä kuuluu!

» Pelatut nolla-nolla (0-0) -ottelut


Turulle turpaan ja voitto Ismolle

Tynkäturnauksen voittoon pelasi Ismo kärsien vain yhden tappion. Hopiaa sai ikuinen kakkonen Tuomas. Niko ei voittanut yhtään ottelua alkusarjassa, mutta näytti vierailevalle turkulaiselle (Petri Lehtimäki) kaapin paikan voittaen sijoitusottelun.

» AKTI-6/45 tulokset


Tuomaan kirous iski taas

Tuomas Pylkkänen taisteli jälleen tiensä AKTI-finaaliin. Jälleen vastaan asettui Timo, joka tietysti vei potin. Ikuisen kakkosen kirous ei ota kadotakseen. Muut sijat menivät muille. :-)

» AKTI-5/44 tulokset


Ismolle kauden toinen

Ismo katkaisi Timon kahden voitetun AKTIn putken ja koppasi itselleen voiton. Itseasiassa putken katkeaminen ei ollut niinkään Ismon ansiota, sillä Timo ei huonouttaan pääsyt edes pudotuspeleihin. Sijoitusottelussa Tuomas antoi vielä Timolle selkään.

» AKTI-4/43 tulokset


Nikon 2000. päästetty maali

Niko Tuomisen on aika luovuttaa PÖLYnimuripalkinto itselleen. 3.10.2002 hän päästi ensimmäisenä pölyläisenä 2000. maalinsa.

Kunniakkaan suorituksen varmisti Tuomas Pylkkäsen upea maali runkosarjan toisella kierroksella. Niko hävisi ottelun 1-4.

Saavuttaakseen suorituksen Nikon piti aloittaa 459. ottelunsa PÖLYn liigoissa. Keskimäärin kiekkoja on tuona aikana poimittu 4,36 kappaletta ottelua kohti.

Vilpittömät onnittelut!


Toivoselle taas jättipotti

Hurjan arpajaispelin ja lahjamaalisateen saattelemana Timo Toivonen otti toisen perättäisen AKTI-voittonsa. Välierissä kaatui kolmannen ottelun jatkoajalla Jaakko Nyrölä. Moraalinen voitto matkasi Jaakolle kahden uloskimmonneen "maalin" myötä. Finaalissa kaatui Ismo Aulaskari niin ikään kolmannessa ottelussa. Nyt riitti tavallinen peliaika...

Toivosella on mahdollisuus nousta Jouni Tikkasen seuraan siihen legendaariseen joukkoon, joka on voittanut kolme AKTIa putkeen. Tikkasen ennätykseen (5 voittoa) on tosin vielä matkaa.

» AKTI-3/42 tulokset


Akateeminen mestaruus Helsingin yliopistoon

Pöytälätkän opiskelijamestaruudesta taisteltiin 26.9. Olympiastadionilla. Tasokkaan, mutta sangen vähälukuisen joukon voittajaksi selviytyi värikkäiden vaiheiden kautta Ismo Aulaskari, HYY. Toiseksi jäi Jaakko Koski, TYY.

» Wartin tulokset


Thriller med T & T

Herran jestas mikä ilta! Timmy Toivonen ja Thomas Pylkkänen finaalissa olivat kuin mansikat herkullisen kakun päällä. Molemmat ensi kertaa jäällä AKTI-liigassa ja heti mojovien pisteiden makuun. Toivonen oli tällä kertaa terävämpi ja voitti kahden jatkoajan jäkeen suoraan otteluin 2-0. Kolmanneksi pelasi viime kerran voittaja Ismo Aulaskari.

» AKTI-2/41 tulokset


Avauskierroksen tyly: Ismo = +50!

Uusi kausi alkoi pienin voimin, mutta suurin luvuin. Viime kauden pronssimitalisti Aulaskari takoi avausvoiton murskaavasti. 13 ottelua - nolla tappiota. Päästettyjä maaleja keskimäärin yksi per ottelu ja maaliero muhkea +50. Missä oli kaikki kunnioitus vastustajaa kohtaan?!Kale Aalto

Toiseksi nousi Pasi Vihinen, joka yritti vielä finaaleissa heiluttaa Ismon asemaa. Finaali kuitenkin Ismolle (2-0) : 2-1, 2-1. Kolmanneksi nousi Niko MacTuominen.

Kolmesta ensikertalaisesta parhaiten pelasi Juho Iso-Markku. Turnauksen viides oli Jaakko Nenonen ja Kale Aalto (kuvassa) jätettiin kylmästi hännille...

» AKTI-1/40 tulokset


Avajaiskarnevaaleilla innokkuutta

Syyskaudesta on lupa odottaa mielenkiintoista mikäli kaikki innokkaat avajaiskarnevaalilaiset saapuvat pelaamaan.

Kauden ensimmäisissä turnauksissa tulee varmasti olemaan kiehtovia pelejä kun eri tasoiset pelaajat kohtaavat. Uusien tulokkaiden keskinäiset ottelut lienevät yllätyksellisimpiä!

Ensimmäinen pelikerta on tulokkaille ilmainen - siis pelasit 12.9. tai joku muu torstai. Seuraavista kerroista rokotetaan à 2€ pelien kunnossapitoa varten.

Tervetuloa!


Syyskausi alkaa

PÖLYn syyskausi 2002 pyörähtää käyntiin torstaina 12.9. klo 18 Uudella ylioppilastalolla. Hallitseva mestari loistaa poissaolollaan, joten hiiret pääsevät hyppimään pöydälle.

Tule kokeilemaan taitojasi mukavassa seurassa!

» Kauden pelikalenteri

ps. Paras (hillottaja) voittakoon!


Kesällä pidetään taukoa

PÖLYn hallitus ja tulospalvelu ovat siirtyneet viettämään ansaitttua kesälomaa. Spontaaneista kesätapahtumista tiedotetaan sähköpostin ja puskaradion välityksellä.

Hauskaa kesää!


Timon & Tsekin juhlaa loppuhuipennuksessa

Timo päätti pelata koko loppuhipennuksen Tsekin jokkueella ja se tuotti tulosta. Huimat 9 ottelua häviten Toivonen puolusti menestyksekkäästi THC-maljaa.

» Suuri loppuhuipennus


Suuren loppuhuipennuksen otteluparit selvillä

Suuressa loppuhuipennuksessa 25.4. kohtaavat seuraavat peliparit (= kahdeksan parasta PÖLYn jäsentä):

 • Tomi Uimonen - Niko Tuominen
 • Ismo Aulaskari - Jaakko Nyrölä
 • Timo Toivonen - Tuomas Pylkkänen
 • Mikko Järvinen - Jouni Tikkanen

Magnuksen kiri ei riittänyt

Magnus Ahlberg taisteli itselleen kovatasoisen AKTIn voiton, mutta se ei riittänyt runkosarjan voittoon. Magnus ja Riku Laaka päätyivät tasapisteisiin 5/8-menetelmällä, mutta Rikulla on enemmän yhteispisteitä. Voittoja ja toisia sijoja heillä on molemmilla yhtä paljon.

» AKTI-8/39 tulokset


Ismo ja Timo päättämässä SPJKL:n rankingkautta

Ismo ja Timo selvittivät tiensä Naantalin rankingturnauksen finaalisarjaan. Tehtävä oli melko helppo sillä turnauksen taso oli kohtuuttoman alhainen huolimatta 39 osallistujasta. Keskenään he pelasivat tasan 3-3, mutta muuten Ismon menstys oli parempi. Ismolle 12. sija. Timo oli 14.


Riku otti kauden toisen voittonsa AKTI-7/38:sta

Riku Laaka kaatoi Timo Toivosen lukujen mukaan tiukalta vaikuttaneessa finaalissa 3-2j, 6-5. Jälkimmäistä peliä Riku johti jo 6-0. Ai niin... katsomo ammotti tyhjyyttään (eikä edes JYP tai Lukko pelannut).

» AKTI-7/38 tulokset


Järskä nappasi SatO:n mestaruuden

Mikko "Järskä" Järvinen on Satakuntalaisen osakunnan uusi mestari. Syksyn mestarin Ismo Aulaskarin oli tyytyminen pronssiin. Järskän voiton myötä kirkkain palkinto palasi pitkän tauon jälkeen SatO:aan.

» Järskän tositarina ja tulokset
» Kuvia galleriassa


Wanhat sivut tallessa

Koska PÖLYn uusille sivuille ei ole vielä kaikkea wanhaa materiaalia päivitetty, niin kannattaa tutkia myös wanhoja sivuja.

» Wanhoille sivuille


PÖLYn parhaat valittu, Jusa kauden monipuolisin pelaaja

PÖLYn syyskauden 2001 parhaat pelaajat valittiin sähköpostiäänestyksellä, johon osallistui noin kolmannes äänioikeutetuista. Kauden pelaajan titteli jaettiin kolmen pelaajan kesken: Riku Laaka, Jussi Tiainen ja Timo Toivonen tasasivat äänet. Jusa ja Riku saivat vielä palkinnot toisistakin sarjoista.

» PÖLYn parhaat, syyskausi 2001


Erälaukko voitti toisensa

Juha Erälaukko tuli toista kertaa AKTI-liigan peleihin ja voitti taas tehden ainutkertaisen suorituksen. Finaalissa kaatui sitkeästi, mutta vähämaalisesti taistellut Riku Laaka.

» AKTI-6/37 tulokset


Uusitut sivut!

PÖLYn sivut ovat uusiutuneet kuten näet. Kaikkea ei vielä ole päivitetty, joten wanhat sivut ovat tallessa. Eniten uutta materiaalia on tullut galleriaan.

Palautetta uudesta ulkoasusta otetaan mielellään kunhan se on asiallista. Ei kiinnosta kuulla, jos jossain on jonkun mielestä liikaa valkoista tai jotain "puuttuu". Wanhat sivuthan ovat tallessa - sieltä löytyy.

» Galleria
» Wanhoille sivuille


Äänestä PÖLYn parhaat

Muistelkaa Jouluna päättynyttä kautta, tutkikaa sen tuloksia ja äänestäkää PÖLYn syksyn 2001 parhaat pelaajat.

Vain syyskaudella 2001 vähintään yhdessä turnauksessa pelanneet pelaajat saavat äänestää jokaiseen äänestyskategoriaan yhden syyskaudella pelanneen pelaajan.

Siis palauttakaa seuraavat kategoriat pelaajan nimellä varustettuina osoitteeseen polynparhaat@hotmail.com

Kategoriat ovat:

 • Kauden pelaaja
 • Kauden herrasmies
 • Kauden monipuolisin
 • Kauden puolustaja
 • Kauden vasen laita
 • Kauden sentteri
 • Kauden oikea laita

Äänestysaika päärryy 20.3. klo 23:59. Tulokset julkistetaan ja voittajat palkitaan 21.3. AKTI-6/37 -turnauksessa.

[ 12 . 3 . 2002 ]


Kauden viides voittaja

Riku Laaka otti kauden viidennen turnauksen voiton. Tällä kaudella joka turnauksessa on ollut eri voittaja. Syyskaudella kuusi ensimmäistä kisaa meni eri voittajien tahdissä. Kuinka nyt käy? Riku kaatoi finaalissa Magnus Ahlbergin. Kolmas oli Jouni Tikkanen ja neljäs Timo Toivonen.

» AKTI-5/36 tulokset

[ 12 . 3 . 2002 ]


Magnus voitti vihdoin

Magnus oli jo ehditty leimata ikuiseksi pudotuspelihäviäjäksi. Hän ei antanut määrittelyn häiritä vaan voitti AKTI-liigan kevään neljännen kierroksen tekemällä huimat 28 maalia viidessä playoff-ottelussaan. Edellisen kerran Magnus voitti loppukeväästä 2001. Sen jälkeen hän on ollut kertaa lukuunottamatta aina pelatessaan kolmen parhaan joukossa.

» AKTI-4/35 tulokset

[ 1 . 3 . 2002 ]


Kake kärjessä, Uimonen roikkuu hännästä

No niin... täällä ne nyt vihdoin ovat! PÖLYn tulospalvelu on taas herännyt henkiin.

Tämän hetken rankingkärjessä on vuoristoradan jarrumies Kake Valtonen. Voittoisan nousun jälkeen Kaken kelkka lähti lintsin jyrkimpään alamäkeen. Tomi Uimonen on noussut hännille - eroa kärkeen vain kolme pistettä. Kolmatta sijaa pitää Jouni "Lehtori" Tikkanen.

AKTI-2/33:n tuloksista on olemassa vain taulukot sillä peli-ohjelma kadotti tulokset. Harmi.

» AKTI-1/32 tulokset
» AKTI-2/33 tulokset
» AKTI-3/34 tulokset

[ 26 . 2 . 2002 ]


Tulospalvelu jumissa

WWW-tulospalvelu on toistaiseksi jumissa. Tekosyy asialle on tietokoneiden ihmeellinen maailma, jossa Windows osaa kadottaa webmasterin toisen kovalevyn heti sen jälkeen kun prosessoritehon karkailu on saatu kuriin.

Rahoitusta paremman laitteiston hankkimiseen otetaan vastaan.

[ 11 . 2 . 2002 ]


Kausi alkaa, tule ja voita!

Akateemisen pöytäliigan kuudes kausi alkaa torstaina 17.1.2002 klo 18. Tervetuloa pelaamaan Uudelle ylioppilastalolle 7. kerrokseen kokoushuone Cajsaan. Osallistumismaksu 2 euroa.

Kevään pelikalenteri.

[ 8 . 1 . 2002 ]


» Arkisto: 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000

 
   


© Akateeminen pöytälätkäyhdistys ry, 2000-2018